Ελένη Τσολάκη: «Δεν μου έχουν πει κατάμουτρα ότι δεν κάνω για εκπομπή, αλλά το καταλαβαίνεις και πονάει πολύ»
Late night shows

Ελένη Τσολάκη: «Δεν μου έχουν πει κατάμουτρα ότι δεν κάνω για εκπομπή, αλλά το καταλαβαίνεις και πονάει πολύ»

Ελένη Τσολάκη: «Δεν μου έχουν πει κατάμουτρα ότι δεν κάνω για εκπομπή, αλλά το καταλαβαίνεις και πονάει πολύ»

Η ζωή στην Αθήνα, το τηλεοπτικό μέλλον και η επιθυμία για δημιουργία οικογένειας

Τον Θεοχάρη Ιωαννίδη συνάντησε η Ελένη Τσολάκη στο Night Out και αναφέρθηκε στην απόφασή της να μετακομίσει στην Αθήνα, η απόφαση να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και ποια είναι τελικά η αλήθεια του επαγγέλματος.

«Το όνειρό μου ήταν να περάσω γυμναστική ακαδημία και δούλευα σε γυμναστήρια. Και κάπου στα 19 μπαίνει και η τηλεόραση στη ζωή μου. Χωρίς να έχω κάποια συναίσθηση του τι είναι και πού θα με πάει, είναι καμιά φορά αυτό που λένε ότι η ζωή σε πάει. Έχω πραγματοποιήσει όνειρα που δεν είχα κάνει και είμαι πολύ ευγνώμων. Ο αυτοσκοπός μου δεν είναι το μετά.

Δεν είχα καμία δεύτερη σκέψη όταν ήρθα στην Αθήνα, ούτε φόβο. Ήμουν αυτό που λες all in. Στην Αθήνα ήρθα για τρεις μήνες και μετά υπέγραψα συμβόλαιο με τον Alpha, βρήκα σπίτι, εγκαταστάθηκα».

«Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός»

«Επειδή είχα μάθει να δουλεύω την εκπομπή, το κράτησα μέσα στα χρόνια. Αλλά η διαφορά στην Αθήνα μου έμεινε. Ο ανταγωνισμός υπάρχει και είναι φυσιολογικό. Μαθαίνεις να το διαχειρίζεσαι και είναι και το τι άνθρωπος είσαι. Με προβληματίζει αλλά όχι στο σημείο που θα γίνω ανταγωνιστική. Δεν το αναγνωρίζω πάνω μου. Είμαι πολύ απαιτητική από τον εαυτό μου και θέλω να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Τρικλοποδιές δεν ξέρω αν ήταν ή απλά η γνώμη τους για το άτομό μου ότι ήταν αυτή. Μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου ιδανικό για μια εκπομπή και η κρίση τους να είναι διαφορετική. Κατάμουτρα δεν μου είπαν ότι δεν κάνω αλλά το καταλαβαίνεις, πονάει. Ειδικά αυτό που βλέπει ο άλλος είναι αυτό που δεν είσαι εσύ. Άλλες φορές με πείσμωνε, με στεναχωρούσε, έλεγα “γιατί”, προσπαθούσα να αποδείξω ότι δεν ισχύει. Είναι μια δουλειά που υπάρχει το αντικειμενικό κριτήριο, όπως για παράδειγμα τα νούμερα.

Το κυριότερο μάθημα της τηλεόρασης που έχω μάθει είναι “πώς ότι λάμπει δεν είναι χρυσός”. Φαίνεται γοητευτικό, ωραίο αλλά από μέσα είναι διαφορετικό. Ένα άλλο μάθημα είναι να βάζω την λογική μου και όχι την καρδιά μου στις επαγγελματικές μου αποφάσεις.

Όσα χρόνια είμαι στην Αθήνα έκανα μεγάλη συνεργασία με τον Alpha, μετά ένα χρόνο με τον ΣΚΑΪ και πλέον στο OPEN, είμαι των σταθερών “σχέσεων”».

Τι θα κάνει τη νέα σεζόν;

«Είναι τιμητικό να χτυπάει το τηλέφωνό σου. Με το ΟΡΕΝ έχω καλή συνεργασία, δεν έχω μιλήσει αλλά θα δούμε! Θα φανεί! Προτεραιότητά μου είναι το ΟΡΕΝ.

Θα ήθελα να κάνω τηλεπαιχνίδια. Η εκπομπή που κάνω τώρα είναι αυτό που αγαπώ περισσότερο. Λίγο πιο κάτω θα σου έβαζα μια ταξιδιωτική. Μου αρέσει πολύ η επαφή με τον κόσμο και η επικοινωνία. Ιδανικά μου αρέσει αυτό που κάνω τώρα.

Η ζωή μου έχει μάθει να μην λέω ποτέ “ποτέ” αλλά δύσκολα θα παρουσίαζα ριάλιτι σαν το Bachelor. Είναι προγράμματα που δεν βλέπω και εγώ. Το Survivor θα το παρουσίαζα για πολλούς λόγους. Δεν θα συμμετείχα ποτέ αλλά θα το παρουσίαζα».

Γάμος και οικογένεια

«Αισθάνομαι ότι δεν αλλάζει την σχέση ο έγγαμος βίος αλλά τα παιδιά. Εκεί ξεκινάς από την αρχή, αλλάζει η καθημερινότητά σου, το είναι. Ένας γάμος που δεν υπάρχει παιδάκι είναι σαν μακροχρόνια σχέση. Κυριάρχησε το συναίσθημά μου για να κάνω έναν γάμο.

Ως σύζυγος είμαι Θεσσαλονικιά. Είμαι πολύ της φροντίδας, να δείξω ενδιαφέρον. Γίνομαι σαν τη μαμά μου σε αυτό το κομμάτι. Νιώθω έτοιμη να γίνω μητέρα αλλά χωρίς να σημαίνει πώς αν δεν συμβεί δεν πρέπει να υπάρχει. Έρχονται τα πράγματα όταν είναι να έρθουν και το βασικότερο είναι να αισθανόμαστε εμείς καλά.

Σχέδια για το μέλλον δεν κάνω πια. Με όλα αυτά γύρω μας είναι σημαντικό είναι να ζεις το τώρα. Ό,τι μου φέρει η ζωή είμαι έτοιμη να το αγκαλιάσω και εάν δεν μου αρέσει, να το αφήσω».

Διαβάστε επίσης

Ελένη Τσολάκη: «Αποφάσισα ότι ο κόσμος θέλει να δει κάτι άλλο από εμένα. Θα ήταν ψεύτικο αν πήγαινα να παρουσιαστώ σαν ενημερωτική»