Έλλη Στάη: «Δεν έβαζα νερό στο κρασί μου και το πλήρωσα» – «Η πιο συγκλονιστική στιγμή της καριέρας μου ήταν το “μαύρο” της ΕΡΤ»
Late night shows

Έλλη Στάη: «Δεν έβαζα νερό στο κρασί μου και το πλήρωσα» – «Η πιο συγκλονιστική στιγμή της καριέρας μου ήταν το “μαύρο” της ΕΡΤ»

Έλλη Στάη: «Δεν έβαζα νερό στο κρασί μου και το πλήρωσα» – «Η πιο συγκλονιστική στιγμή της καριέρας μου ήταν το “μαύρο” της ΕΡΤ»

Είναι δυναμική, έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στους δημοσιογραφικούς διαδρόμους και κατάφερε στον τότε ανδροκρατούμενο χώρο των Μέσων να ξεχωρίσει.

Η Έλλη Στάη ήταν καλεσμένη στην πρεμιέρα της «Μεγάλης Εικόνας» στο Mega και μίλησε για όλα.

Τη δημοσιογραφία, τη θέση των γυναικών στην κοινωνία, την κοινωνική και την προεκλογική επικαιρότητα έως την επιτυχημένη διαδρομή της, τους μεγάλους σταθμούς της καριέρας της, τους ανθρώπους που γνώρισε και συνεργάστηκε αλλά και τις προσωπικές αναζητήσεις σε διάφορες φάσεις της ζωής της.

Κρίνοντας την πορεία της τηλεόρασης ως Μέσου διέκρινε πως «έχει μειωθεί η πρωτοκαθεδρία της πιθανόν είμαστε σε μία μεταβατική περίοδο που συνυπάρχει με το διαδίκτυο. Ο μεγάλος σταρ ως μέσο δεν υπάρχει».

Η Έλλη Στάη έκανε τα πρώτα της βήματα σε χρόνια οι άνδρες είχαν τον πρώτο λόγο στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά ξεπέρασε τα όποια εμπόδια και γρήγορα εδραίωσε την παρουσία της χωρίς να βάζει νερό στο κρασί της.

«Το στοιχείο της όμορφης το έβγαλα πολύ γρήγορα από την εικόνα χωρίς να απαρνηθώ τη γυναικεία μου ταυτότητα ούτε τη φιλαρέσκειά μου».

«Δεν έβαζα νερό στο κρασί μου και το έχω πληρώσει. Εμένα δεν με έπαιρναν στο τηλέφωνο γιατί ήξεραν την απάντηση. Σε ανώτερες βαθμίδες εννοείται πως έπαιρναν τηλέφωνα και οι παρεμβάσεις σταματούσαν την πορεία μου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθούσε με μανία όπως εξομολογήθηκε στη Νίκη Λυμπεράκη. Για εκείνη το καθημερινό δελτίο ειδήσεων είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τη δούμε τηλεοπτικά στο μέλλον με άλλο ρόλο.

Στο τέλος της ημέρας η Έλλη Στάη είναι μία γυναίκα όπως όλες οι άλλες: έχει τις ανησυχίες της, τρέχει να τα προλάβει όλα, έχει τα χόμπι της και φυσικά υπεραγαπά την οικογένειά της.

«Μου δίνει χαρά το τρέξιμο, τρέχω 20 χρόνια. Η σχέση με τους ανθρώπους που αγαπώ μου δίνει χαρά. Είναι πιο βαθιά χαρά από αυτή της επιτυχίας και σε συνοδεύει μέχρι να πεθάνεις».

«Η επιτυχία έχει μέσα της ματαιοδοξία. Στη ματαιοδοξία δεν την πάτησα. Την πάτησα στην ανασφάλεια τη συναισθηματική που είχα πάντα. Ψάχνοντας την ασφάλεια στο συναίσθημα των άλλων έκανα πολλές λάθος επιλογές».

Η σχέση της με τον χρόνο είναι «απόλυτα φιλική».

«Δεν έχουμε άλλη διέξοδο, είτε κάνουμε φίλο μας τον χρόνο, είτε μας τσακίζει».

Το πρόσωπό της λάμπει όταν μιλά για τα εγγόνια της και το πώς νιώθει που είναι πια γιαγιά.

«Ήθελα να με πει γιαγιά ο εγγονός μου. Ασχολούμαι πάρα πολύ με τα εγγόνια μου. 2-3 φορές την εβδομάδα τον παίρνω στο σπίτι μου και κάνουμε το πρόγραμμα της ημέρας».

«Είχα τύψεις που δεν είχα πολύ χρόνο με τα παιδιά μου».

Η δημοσιογράφος «άνοιξε την καρδιά» της στη συνέχεια για τη μάχη της με την κατάθλιψη.

«Έχω περάσει κατάθλιψη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί όποιος το πρωτοσυναντάει αυτό δεν το ξέρει καθόλου.Μου συνέβη στα 40 ήμουν σε φάση μεγάλης επαγγελματικής ανέλιξης, με ταλαιπώρησε αρκετά, φάνηκε και το είπα στον επαγγελματικό μου χώρο τότε. Είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις στην πρώτη του κρούση».

Η πιο συγκλονιστική στιγμή στην καριέρα της είναι το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ το 2013.

«Η πιο συγκλονιστική στιγμή στην καριέρα μου ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ήταν ένα γεγονός που δεν μπορούσε να χωρέσει στο μυαλό μου. Αυτό που είναι συγκλονιστικό είναι οι αντιδράσεις των ανθρώπων. Οργή, στενοχώρια, νόμιζες ότι πάλλονταν οι τοίχοι. Υπήρχε οργή. Ήταν πολιτική ανοησία. Κανείς δεν είχε την αμφιβολία ότι η ΕΡΤ έπρεπε να συμμορφωθεί αλλά όχι έτσι».