Μαρία Μάρκου: «Όσο ζούσα στη Βερολίνο ήμουν persona non grata λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα»
Late night shows

Μαρία Μάρκου: «Όσο ζούσα στη Βερολίνο ήμουν persona non grata λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα»

Μαρία Μάρκου: «Όσο ζούσα στη Βερολίνο ήμουν persona non grata λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα»

Η «γυναίκα με τα μαύρα» αποκαλύπτει τα πάντα!

Καλεσμένη στην εκπομπή, The 2Night Show, βρέθηκε η Μαρία Μάρκου που την απολαμβάνουμε μέσα από την εκπομπή, The Chase.

Η «γυναίκα με τα μαύρα» αναφέρθηκε για το εάν την φοβούνται οι άντρες λόγω του δυναμικού της χαρακτήρα και εμφάνισης, με την ίδια να εξομολογείται:  «Με πλησίαζαν πάντα άνθρωποι που είχαν ισχυρές προσωπικότητες οπότε δεν ξέρω αν με φοβήθηκαν».

«Στο παρελθόν πήγαινα εύκολα προς τα πίσω, πλέον όχι. Από τη ζωή μου δεν θα άλλαζα κάτι, από των οικείων μου ναι. Το αποτέλεσμα όσων έκανα ήταν σωστό. Εγώ την αγκάλιασα την ζωή και με έβγαλε πολύ σωστά.

Δεν ασκήθηκε καμία πίεση από την οικογένεια. Μάλλον λειτούργησε σαν αντίστροφη ψυχολογία! Μας έλεγαν να κάνουμε ό,τι μας κάνει ευτυχισμένες. Η μητέρα μου σαν δικηγόρος μου έλεγε ότι “μαζί με τον γάμο υπάρχει και η εναλλακτική του διαζυγίου”. Εγώ τον γάμο τον έζησα, ανήκει στο παρελθόν. Ο γάμος είναι μια διοικητική πράξη, όπως και το διαζύγιο. Δεν πρέπει να φοβόμαστε! Τον έψαξα τον μπαμπά στις σχέσεις μου αλλά δεν τον βρήκα. Οπότε μετά άλλαξα το αντικείμενο της αναζήτησης και έψαχνα τον άντρα μου. Εγώ το έψαξα γιατί έχασα τον μπαμπά σου σε νεαρή ηλικία. Πάντα με ευγένεια και τακτ χωρίζουμε τους δρόμους μας. Δύο πράγματα κάνουν θελκτικό έναν άντρα, η καλοσύνη και ο τρόπος που συμπεριφέρεται σε ανθρώπους που θεωρούνται περιθώριο για τους άλλους».

«Είχα βλέψεις για μεγάλη καριέρα δημοσιογράφου αλλά τελικά απογοητεύτηκα. Δεν την αρνήθηκα αλλά δεν μου έγινε ελκυστική. Είχαμε λαμπρά μυαλά καθηγητών αλλά έγινε και το αντίθετο. Πήγα στο Βερολίνο, έκανα ένα διδακτορικό που χρησιμοποιείται για τη διαφήμιση. Έκατσα 10 χρόνια στο Βερολίνο, αγάπησα πολύ. Δεν λέω ότι έμενα στη Γερμανία αλλά στο Βερολίνο.

Υπάρχουν περιπτώσεις που θέλουμε να βάλουμε τα κλάματα και άλλες να τις χειροκροτήσουμε. Εγώ την ελληνική τηλεόραση τη σέβομαι απεριόριστα, με έχει ηρεμήσει, με έχει διδάξει αλλά με έχει απογοητεύσει κιόλας».

«Το 2012 ζούσα στο Βερολίνο και ήμουν λίγο persona non grata λόγω της οικονομικής κρίσης. Άρχισα να νιώθω ανεπιθύμητη! Μου έλεγαν ότι φταίμε εμείς που ο Γερμανός παππούλης δεν έχει να φάει. Ερχόμουν συχνά στην Ελλάδα, αλλά ήταν λίγο σοκ στην αρχή. Αλλά ακούγοντας την κατάσταση αποφάσισα να προσαρμοστώ! Η Ελλάδα έχει δείξει βήματα προόδου».

«Η πολιτική και η μουσική είναι η αγάπη μου! Θεωρώ τον εαυτό μου απόλυτα πολιτικοποιημένο ον, όχι κομματοποιημένο».

«Στην Ελλάδα αποφασίζω να βρω τον επαγγελματικό μου δρόμο. Αποφάσισα να σπουδάσω Νομική και αποφασίζω να διοριστώ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γιατί θεωρούσα ότι μπορώ να προσφέρω ενώ ήταν κόντρα σε μένα. Είναι ένα Υπουργείο που έχω κάνει πολλά σημαντικά πράγματα, όχι πάντα επιτυχημένα αλλά πάντα υλοποιούμε! Είναι μια απρόβλεπτη συνθήκη αλλά στο βαθμό μπορούμε προσφέρουμε τα πάντα.

Έχω την άποψη ότι οι κινητοποιήσεις που έγιναν στην Ελλάδα είχαν ένα μεγάλο βαθμό δίκιο! Ο κ. Μητσοτάκης έκανε παραπάνω από όσα μπορούσε. Αλλά δεν είναι μια απόφαση της ελληνικής αγροτικής πολιτικής, είναι ευρωπαϊκό. Ένιωσα ότι εδώ κατάλαβαν ότι εδώ φτάνει η δυνατότητα αυτή! Νομίζω ότι κλείνει ο κύκλος, θέλω να εξαντλήσω τη διευθυντική μου θητεία και θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξω άλλες οδούς».

«Το The Chase προέκυψε από ένα βιογραφικό για να συμμετέχω ως παίκτρια. Μετά μου είπαν ότι υπάρχει μια διάθεση να δοκιμαστώ ως Chaser. Πήγα μετά από αλλεπάλληλα δοκιμαστικά, μου έκαναν άπειρα τεστ ερωτήσεων. Θέλω να πιστεύω ότι ήμουν πάνω από το 80%. Αρχές Δεκεμβρίου του 2020-2021 μου είπαν ότι θα συμμετέχω! Δεν είμαστε τόσο αναλώσιμοι. Είναι πολύ καυτή η θέση του Chaser. Γιατί πρέπει να δικαιώσεις το κανάλι, τους συνεργάτες σου αλλά και εσένα που πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά την αξία σου».

Διαβάστε επίσης

Μαρία Μάρκου: Η «γυναίκα με τα μαύρα» αποκαλύπτεται – «Έχω κάνει δυο γάμους…»