Μάτι: «Τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν κοιμάμαι, μια μητέρα “έφυγε” 6 μήνες μετά τον θάνατο του γιου της»
Late night shows

Μάτι: «Τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν κοιμάμαι, μια μητέρα “έφυγε” 6 μήνες μετά τον θάνατο του γιου της»

Μάτι: «Τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν κοιμάμαι, μια μητέρα “έφυγε” 6 μήνες μετά τον θάνατο του γιου της»

Ο Αριστείδης Χερουβείμ έχασε το 2018 πολλά μέλη της οικογένειάς του στη φωτιά στο Μάτι

Με την τραγωδία στο Μάτι ασχολήθηκε η Νίκη Λυμπεράκη και η Μεγάλη Εικόνα.

Ο Αριστείδης Χερουβείμ έχασε στη φωτιά τη μητέρα του, την αδελφή του και τις 5χρονες δίδυμες ανιψιές του που εγκλωβίστηκαν στη φωτιά εξαιτίας λάθος οδηγιών των Αρχών.

Από το σπίτι του από όπου έφυγε η οικογένειά του, έδειξε στην κάμερα τον δρόμο διαφυγής που βρίσκεται 50 μέτρα από αυτό, ένας δρόμος φαρδύς, από τον οποίο θα μπορούσε να είχε διαφύγει η αδελφή του, η μητέρα του και τα παιδιά αν οι Αρχές εγκαίρως τις είχαν ενημερώσει.

«Τελευταία φράση που είπα στη μητέρα μου είναι “γιατί δεν φεύγετε;”. Επί 5,5 χρόνια ακούμε ότι ο κόσμος κάηκε γιατί οι δρόμοι είναι στενοί στο Μάτι. Θα είχαν σωθεί αν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως» λέει.

«Τα τελευταία 5,5 χρόνια δεν κοιμάμαι. Μια μητέρα δεν το άντεξε, “έφυγε” 6 μήνες μετά τον θάνατο του γιου της. Ο Παναγιώτης ήταν 29 ετών, δεν ζούσε στο Μάτι,  ήταν περαστικός για τον Μαραθώνα και τον έριξε η Αστυνομία στις φλόγες» είπε χαρακτηριστικά. Όπως μάλιστα είπε, πηγαίνει κάθε μέρα στο δικαστήριο διότι το θεωρεί χρέος του απέναντι στα χαμένα μέλη της οικογένειάς του.

«Υπάρχει ομαδικός τάφος στη Ν. Μάκρη και κανείς δεν έχει πει τι έχει μέσα» ανέφερε.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η Πολιτεία δεν αντιμετωπίζει σοβαρά την τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε πάνω από 100 άτομα και άφησε πίσω του σοβαρά εγκαυματίες και ρημαγμένες οικογένειες.

«Το Λιμενικό που είχε τόσες ευθύνες αθωώθηκε. Μην πω για τις πολιτικές ευθύνες. Κάναμε μηνύσεις και σε πολιτικά πρόσωπα, δεν μπήκαν καν στον κόπο να το συζητήσουν στη Βουλή και έχει παραγραφεί φυσικά από το 2021.

Το κάδρο δημιουργήθηκε πριν πάμε στη δίκη. Μιλάμε για πλημμέλημα. Έγιναν προσπάθεια να γίνει κακούργημα και απορρίφθηκαν οι αιτήσεις. Την πρώτη μέρα μας έβαλαν σε αίθουσα που δεν ήταν καν κατάλληλη και δεν χωρούσαμε. Δείξαμε μεγάλη ανοχή σε πολλά πράγματα, δικαίωση δεν μπορεί να υπάρξει. Περιμένω με αγωνία την αγόρευση του Εισαγγελέα γιατί φάνηκε να έχει καταλάβει τι έχει γίνει» είπε.

Μάλιστα όπως θα ακούσετε, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τις νεκρές ανιψιές του διότι δεν είναι συγγενής πρώτου βαθμού.

«Δικαίωση θα είναι το “Ποτέ στο Μάτι” αλλά είδαμε τι έγινε το 2023 στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.