Mega Stories: Επικός Γιώργος Μαργαρίτης, πήγε τη Δώρα Αναγνωστοπούλου για πατσά! «Βάλσαμο!»
Late night shows

Mega Stories: Επικός Γιώργος Μαργαρίτης, πήγε τη Δώρα Αναγνωστοπούλου για πατσά! «Βάλσαμο!»

Mega Stories: Επικός Γιώργος Μαργαρίτης, πήγε τη Δώρα Αναγνωστοπούλου για πατσά! «Βάλσαμο!»

Και της διηγήθηκε πώς βρέθηκε μπροστά στη δολοφονία Παναγούλη

Μια εκπομπή αφιέρωμα στη ζωή του Γιώργου Μαργαρίτη έκανε η Δώρα Αναγνωστοπούλου στο πρώτο Μega Stories της χρονιάς.

Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής έκανε με την παρουσιάστρια ένα οδοιπορικό με αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη, εκεί όπου το 1960 ο 15χρονος Γιώργος αποβιβάστηκε μόνος από ένα λεωφορείο, αφήνοντας ένα μικρό χωριό των Τρικάλων, για να κυνηγήσει την τύχη του στην Αθήνα.

Ο τελευταίος των μεγάλων λαϊκών ερμηνευτών ξενάγησε τη Δώρα Αναγνωστοπούλου στους σημαντικούς σταθμούς της ζωής του που ξεκίνησαν από τη σημαδιακή του συνάντηση με τον Βασίλη Τσιτσάνη και συνεχίστηκαν σε μεγάλες πίστες και επαρχιακά μπουζουξίδικα, εκτυφλωτικές μαρκίζες και συνεργασίες-σταθμούς, θρυλικές «ζημιές» αλλά και περιπλανήσεις σε πάθη και εθισμούς.

Μίλησε για τους απλούς ανθρώπους αλλά και τους μεγάλους συνθέτες που σφράγισαν τη διαδρομή του, τα λάθη και τα πάθη του, τις συνεργασίες και τους μουσικούς πειραματισμούς που τόλμησε. Όπως απέδειξε ο χρόνος, ο δρόμος του δεν τον οδήγησε στο «πουθενά», αλλά κατευθείαν στις καρδιές των απλών ανθρώπων.

Από τις πιο ωραίες στιγμές της εκπομπής ήταν όταν ο τραγουδιστής δήλωσε ότι έχει ελαττώσει τις τρέλες του και πήγε την παρουσιάστρια για πατσά.

«Η ώρα περνάει και ο πατσάς είναι βάλσαμο αυτή την ώρα» της είπε.

«Κοιτάχτε τι πράγμα! Και η κοιλιά πεντακάθαρη, όχι μόνο το ποδαράκι! Γκιουζέλ! Εκείνα τα χρόνια μόλις τελειώναμε από τα μαγαζιά και ο κόσμος περνούσαμε από την Ομόνοια στην αγορά όπου υπήρχε ένα μεγάλο γνωστό πατσατζίδικο. Είναι βάλσαμο το πατσαδάκι και μάλιστα πρωί. Άλλο πράγμα. Κάποιες βραδιές, υπήρχε ο καημός, ο τζόγος και πήγαινε όλη η μέρα στο κουμάρι και δεύτερη βραδιά τραγούδι και την άλλη μέρα ύπνο» της είπε.

Τρώγοντας λοιπόν τον ευεργετικό πατσά της διηγήθηκε πώς πήγε από τη Χαραυγή στο Χαϊδάρι με τα πόδια να πάει να συναντήσει τον Πρόδρομο Καρουσάκη για να τον ακούσει όταν απολύθηκε από φαντάρος. Εκείνος όμως έκανε τον γιο του τραγουδιστή καθώς δεν ήξερε πόση ανάγκη είχε ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία που διηγήθηκε ήταν όταν ένα πρωί σχόλασε από το μαγαζί για να αναζητήσει τη καβάτζα του για τον τζόγο και έπεσε πάνω στο τροχαίο-δολοφονία του Αλέκου Παναγούλη.