Μιχαήλ Ταμπακάκης: «Δεν έχω τόση αυτοπεποίθηση όσο φαίνεται ότι έχω. Με κρίνω τόσο πολύ που οριακά είμαι σαδιστικός»
Late night shows

Μιχαήλ Ταμπακάκης: «Δεν έχω τόση αυτοπεποίθηση όσο φαίνεται ότι έχω. Με κρίνω τόσο πολύ που οριακά είμαι σαδιστικός»

Μιχαήλ Ταμπακάκης: «Δεν έχω τόση αυτοπεποίθηση όσο φαίνεται ότι έχω. Με κρίνω τόσο πολύ που οριακά είμαι σαδιστικός»

Ο τηλεοπτικός «Πέτρος» αποκαλύπτει τα πάντα για τον εαυτό του

Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης βρέθηκε καλεσμένος στο Night Out και συζήτησε με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη για την απόφασή του να ασχοληθεί με το θέατρο αλλά και την κριτική που ασκεί στον εαυτό του.

Τον ηθοποιό τον απολαμβάνουμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά «Μαύρο Ρόδο», όπου υποδύεται τον Πέτρο ή αλλιώς ολόφωτο άγγελο όπως τον αποκαλεί το τηλεοπτικό κοινό.

Ο έρωτάς του για τη μοναχή Ελισάβετ αλλά και ο τρόπος που την διεκδικεί, την κοιτάζει, την ακουμπά κάνει τους τηλεθεατές να «λιποθυμούν» κάθε φορά.

«Πλέον αισθάνομαι παιδί της πόλης και ήταν μέχρι να μετακομίσω μόνος μου στο κέντρο γιατί έμενα νότια. Πάντα ήμουν ήρεμος, συνεσταλμένος και ντροπαλός. Και ακόμα είμαι ντροπαλός αλλά λόγω δουλειάς γίνεσαι πιο κοινωνικός. Με την τέχνη είχα κλίση από μικρός, μου άρεσε η ζωγραφική αλλά δεν ήταν συνειδητό. Δεν είχα στόχους, απλά το ζούσα. Όταν πήγα στο Λύκειο και ξεκίνησα να πιέζομαι, δεν υπήρχε κάτι στο πλάνο από αυτά που θα έδινα στο πανελλήνιες που να με ενδιέφερε. Είχα βγάλει καλούς βαθμούς και έπρεπε να επιλέξω κάποιες σχολές αλλά ήδη μου είχε μπει στο μυαλό το θέατρο και δεν το έβλεπα σαν επάγγελμα. Κάποια στιγμή είχε έρθει ένας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι που θα κάναμε με την ίδια χαρά που ξυπνάμε στο θέατρο και αυτό με ξεκλείδωσε. Στους γονείς μου το είπα στο τέλος, όταν αποφάσισα να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό», ανέφερε αρχικά.

Για το εάν έχει δεχτεί απορρίψεις στο επάγγελμά του, είπε: «Στο επάγγελμά μας υπάρχουν συνέχεια απορρίψεις γιατί περνάς και από κάστινγκ και πρέπει να είσαι οκ για αυτό. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι είμαστε σε πολύ μικρή χώρα και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος πρέπει να καβαλήσει το καλάμι. Καταλαβαίνω πώς εάν σου έρθει ξαφνικά μια επιτυχία, μπορεί να τρελαθείς. Η έκθεση είναι μέχρι που αφήνεις εσύ να εκτεθείς».

Σε άλλο σημείο, παραδέχτηκε: «Δεν έχω τόση αυτοπεποίθηση όσο φαίνεται ότι έχω».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πώς κάνει αυστηρή κριτική στον εαυτό σου, σε σημείο που αγγίζει τον «σαδισμό».

«Με κρίνω όσο δεν με κρίνει άλλος άνθρωπος πάνω στη γη. Οριακά είμαι σαδιστικός! Ξεκινά ένας διάλογος με τον εαυτό μου και λέω “Εκεί τι έκανες; Γιατί έπαιξες έτσι; Τι σκεφτόσουν;”. Γίνομαι πολύ σκληρός και δεν αφήνω μου κανένα περιθώριο. Σκέφτομαι ένας να το δει, θα γίνω ξεφτίλα».