Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Δεν θέλω να “φύγω” πάνω στη σκηνή» – «Πιστεύω στη πνευματική δύναμη του μεταφυσικού»
Late night shows

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Δεν θέλω να “φύγω” πάνω στη σκηνή» – «Πιστεύω στη πνευματική δύναμη του μεταφυσικού»

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Δεν θέλω να “φύγω” πάνω στη σκηνή» – «Πιστεύω στη πνευματική δύναμη του μεταφυσικού»

Στη «Μεγάλη Εικόνα» μίλησε ο αγαπημένος καλλιτέχνης

Μία σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στη «Μεγάλη Εικόνα» και τη Νίκη Λυμπεράκη εξηγώντας πως ο λόγος που αποφεύγει εμφανίσεις στο γυαλί είναι η αμηχανία.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής και τραγουδοποιός άνοιξε τα «χαρτιά» του και μίλησε για τα παιδικά του χρόνια στην Κύπρο, την αγάπη του στη μουσική και την καταξίωση που ήρθε στη ζωή του σε νεαρή ακόμη ηλικία.

«Η μουσική με διάλεξε. Οι γονείς μου ήταν πάντα μαζί μου, ήταν αυστηροί αλλά προοδευτικοί. ήταν βοηθητικοί σε όλα, είχα μία γερή κάλυψη που δεν θα με άφηναν για κανένα λόγο να καβαλήσω το καλάμι» είπε.

«Στα 19 είχα τελειώσει με τον στρατό και εκεί εκ θαύματος με παίρνει ένα τηλέφωνο ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο οποίος για κάποιο λόγο παρακολούθησε τη Eurovision που είχε γίνει λίγους μήνες πριν και είπε θέλω αυτό το παιδί για αυτό το τραγούδι. Ε, ο στρατός τελείωσε 25/10, 26 ήμουν στο αεροπλάνο και είμαι Αθήνα. Ήρθε με πήρε με πήγε στο σπίτι του, πήγαμε στο στούντιο και ηχογραφήσαμε το «Άγγιγμα ψυχής».

Αναφέρθηκε και στην προσπάθειά του να κάνει καριέρα εκτός Ελλάδας, η οποία έγινε με πολλούς κόπους αλλά και κούραση που στο τέλος τον ανάγκασαν να γυρίσει στην Ελλάδα.

«Το πολέμησα, ένιωθα ότι δεν είχα τις δυνάμεις από ένα σημείο και μετά. Όταν θέλουν να αναδείξουν έναν νέο καλλιτέχνη έξω δουλεύουν εξοντωτικά».

Το τίμημα της επιτυχίας για εκείνον είναι ότι στερήθηκε ανέμελες στιγμές στα εφηβικά του χρόνια αλλά όπως λέει ο ίδιος «αν δεν πληρώσεις κάτι, δεν θα πάρεις κάτι».

Μεγάλες φιλίες δεν έχει κάνει στον χώρο διότι «όλα είναι τόσο μετακινούμενα και ρευστά σε αυτόν τον χώρο, που δεν μπορείς να κρατήσεις επαφή με ένα άτομο».

«Έγραψα τραγούδια που τραγούδησαν άλλοι καλλιτέχνες μέσα από μία συνεργασία που ήταν υγιής. Αν περάσουμε έναν χειμώνα και δεν περάσουμε καλά, για μένα κόβεται το νήμα της σχέσης, έχουν τύχει τέτοιοι χειμώνες».

Παράλληλα κατέθεσε την άποψή του για την «ανοιχτή πληγή» της Κύπρου.

«Ενεργός πολίτης είμαι και στην Κύπρο και εδώ. Είναι και τα δύο σπίτια μου, αγαπώ το σπίτι μου, την Κύπρο, ένα βασανισμένο κράτος. Η Κύπρος δεν έχει δει μία ημέρα ελευθερίας ήταν πάντα υπόδουλη, εκδιδόμενη στους ισχυρούς. Είναι ένα τραύμα ανοιχτό που δεν κλείνει. Έχω τόσες περιγραφές από όσα συνέβησαν που είναι σαν να τα έζησα. Με πονάει ο πόνος των δικών μου».

«Τα πράγματα δεν βαίνουν ευοίωνα, το πράγμα θα παγιώνεται έτσι όπως είναι.  Η Κύπρος χρειάζεται έναν ηγέτη ικανό, στυγνά αδιάφθορο για να μπορέσει να ισιώσει το καράβι γιατί πάμε στα βράχια».

Ο ίδιος έχει ασπαστεί την χορτοφαγία και σχετικά με αυτή τη στάση ζωής είπε: «Είναι μία στάση ζωής που έχει να κάνει με την ολιστική αίσθηση που έχεις για τον κόσμο. Σε μένα χτύπησε έντονα όταν η σκυλίτσα μου αρρώστησε, αυτό με έφερε κοντά σε ιδέες όπως η φροντίδα και η αβλάβεια που σημαίνει προσπαθώ να μην κάνω κακό όχι μόνο στον συνάνθρωπό μου αλλά και σε οποιονδήποτε ζωντανό οργανισμό έχει δίπλα μου»

Με σχεδόν τρεις δεκαετίες επιτυχιών στο βιογραφικό του, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης δήλωσε πως δεν ανήκει σε αυτούς που θέλουν να «φύγουν» πάνω στη σκηνή.

«Δεν θέλω να φύγω πάνω στη σκηνή, θέλω να έχω ωραίες αναμνήσεις να αναπολώ, να είμαι υγιής, ας αφήσουμε τον Ύψιστο να ορίσει τη μοίρα μας».

«Πιστεύω στη πνευματική δύναμη του μεταφυσικού» πρόσθεσε στη συνέχεια.