Παύλος: «Ήθελα να κάνω τη θητεία μου στον ελληνικό στρατό»
Late night shows

Παύλος: «Ήθελα να κάνω τη θητεία μου στον ελληνικό στρατό»

Παύλος: «Ήθελα να κάνω τη θητεία μου στον ελληνικό στρατό»

Όσα είπε στην εκπομπή 365 στιγμές

Στην εκπομπή 365 στιγμές της Σοφίας Παπαϊωάννου στην ΕΡΤ μίλησαν ο Παύλος και ο Νικόλαος, οι γιοι του τέως, στην πρώτη τους συνέντευξη μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου.

Ο Παύλος μιλώντας για τον θάνατο του πατέρα του είπε:

«Είναι δύσκολο , δεν το περιμέναμε τόσο σύντομα, αλλά είχε κουραστεί πολύ. Μας ήρθε ξαφνικά. Παρ΄όλα αυτά, η οικογένεια είναι πολύ δεμένη, ήθελε ο πατέρας μου να κρατάμε μία ζεστή οικογένεια.

Σαν πατέρας ήταν αυστηρός αλλά πολύ αγαπητός.

Τον βάραινε πάντα η ιστορία αλλά ήξερε πώς να διαλέξει τη στιγμή να είναι πατέρας. Όταν πέθανε ο παππούς μου είχαμε κλείσει 100 χρόνια βασιλείας από τον Γεώργιο τον Α’ οπότε υπάρχει μια πολύ μεγάλη ιστορία που δένει την οικογένειά μου με την Ελλάδα» ανέφερε ο Παύλος για την απώλεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Ο πατέρας μου ήθελε να μας μεγαλώσει σαν Έλληνες και ως τα 13 ήμασταν σπίτι με καθηγητή και κάναμε μάθημα με τα ίδια βιβλία που έκαναν στα ελληνικά σχολεία.

Ήθελα να κάνω τη θητεία μου στον ελληνικό στρατό όπως κάθε άλλος. Δυστυχώς εκείνα τα χρόνια δεν ήταν εύκολο να γίνει. Για να είμαι σωστός με τη χώρα μου ο νόμος έλεγε ότι ως τα 35 σου αν έχεις κάνει θητεία στο ΝΑΤΟ είσαι εντάξει».

Ανασύροντας μνήμες από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και τη στάση του πατέρα του,  ο Παύλος δήλωσε:

«Στο αντιπραξικόπημα είδε ότι θα χυθεί αίμα και το άφησε και έτσι φύγαμε από τη χώρα αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Το μόνο λάθος που θεωρούσε ότι έκανε ήταν ότι το γράμμα που έστειλε στον πρωθυπουργό ήταν δυνατό και έγινε μία κρούση μεταξύ τους αλλιώς έκανε ό,τι μπορούσε για να προσφέρει το καλύτερο για την πατρίδα του».

«Η δικιά μου εκτίμηση είναι ότι την εποχή του δημοψηφίσματος έπρεπε να έχει επιστρέψει. Κάποιοι τον συμβούλεψαν ότι θα ασχοληθούν αυτοί με κάποια θέματα. Τον στεναχώρησαν και δεν ανταποκρίθηκαν στην εμπιστοσύνη που τους έδωσε» είπε ο Νικόλαος.