Σταύρος Σβήγκος: «Ο γιος μου με ρώτησε γιατί οι αστυνομικοί βαράνε τους ανθρώπους»
Late night shows

Σταύρος Σβήγκος: «Ο γιος μου με ρώτησε γιατί οι αστυνομικοί βαράνε τους ανθρώπους»

Σταύρος Σβήγκος: «Ο γιος μου με ρώτησε γιατί οι αστυνομικοί βαράνε τους ανθρώπους»

Ο «Έρωτας φυγάς», ο 5 ετών γιος του και

Από την εποχή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» είχε να βρεθεί με τον Σταύρο Σβήγκο ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, όπου τον υποδέχτηκε στο πλατό του, στο The 2Night Show.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός και παρουσιαστής, ξεδιπλώνει την ανήσυχη προσωπικότητά του και μιλάει για τους διαφορετικούς ρόλους της ζωής του. Μεταξύ άλλων, θυμάται τα παιδικά του χρόνια στο οικογενειακό συνεργείο αυτοκινήτων, τις σπουδές ως μηχανικός και τη «στροφή» του στην υποκριτική.

Τι λέει για το πρότυπο του «βαρβάτου» άνδρα, που προωθούσαν οι προηγούμενες γενιές; Ποια είναι η σχέση με τον 5χρονο γιο του και γιατί επιλέγει να μην είναι υπερπροστατευτικός μαζί του;

Για ποιο λόγο αποφάσισε να φτιάξει μια καντίνα στην αγαπημένη του παραλία;

«Κάνουμε 10 ώες γυρίσματα στον “Έρωτα φυγά”. Έχουμε μόνο εξωτερικά γυρίσματα. Το εσωτερικό του σπιτιού είναι στο κέντρο και το εξωτερικό εδώ κοντά. Δυσκολευόμαστε όταν τα γυρίσματα γίνονται σε φυσικούς χώρους, ιδιαίτερα με το θέμα του ήχου, μπορεί να κλαις και να περνάει μηχανάκι», εξήγησε αρχικά ο Σταύρος Σβήγκος.

«Μου άρεσε η παρουσίαση, ήταν ένα πολύ όμορφο παιχνίδι. Τώρα που κάνω κάτι παρόμοιο, κάθε Κυριακή, μελετάω ποιοι θα έρθουν, τι θα ρωτήσουμε κλπ. Ευτυχώς τους ξέρω τους περισσότερους μέσα από το επάγγλεμά μου. Ήταν κάτι σε φοιτιτική συγκατοίκηση και επαγγελματισμό. Ειδικά στα backstage».

Ο γιος του και το συνεργείο

Για τον 5 ετών γιο του, Μιχαήλ – Άγγελο: «Η επικοινωνία έχει πάει σε άλλο επίπεδο πια. Είναι κάτι που μπαίνει πάνω από όλα. Ήδη στεναχωριέμαι που του χρόνου για ένα διάστημα θα έχω γεμάτο πρόγραμμα. Από την άλλη είναι νιώθω και πολύ μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να προετοιμάσεις το παιδί σου για την κοινωνία και εγώ είμαι κατά της γύάλας. Θέλω να ξέρει τι γίνεται για να μπορεί στο μέλλον να πάρει θέση στα πράγματα και να μην έχει άγνοια. Έχουμε κατέβει σε πορεία. Με έχει ρωτήσει “γιατί οι αστυνομικοί βαράνε τους ανθρώπους”. Του εξήγησα χωρίς να του κρύψω την αλήθεια, αλλά χωρίς να τον βάλει να πάρει θέση. Του είπα για τα Τέμπη».

Για τους γονείς του: «Μιλάγαμε με τους γονείς μου. Το πατρικό μου ήταν πάνω από το συνεργείο του πατέρα μου. Τώρα το ανακαινίζω και θα μείνω ξανά εκεί που μεγάλωσα. Ο πατέρας μου και ο αδεργός μου είναι φανοποιεί, έχω ελειώσει κι τελειώσει κι εγώ μηχανικός αυτοκινήτων. Θυμάμαι τον πατέρα μου που μας έκανε εντριβή όταν αρρωσταίναμε και το χέρι του ήταν σαν γυαλόχαρτο. Ακόμα του ζητάω να με τρίψει».

Ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε για τον λόγο που αποφάσισε να φτιάξει μια καντίνα στην αγαπημένη του παραλία. «Δεν θέλω να μαθευτεί και να μαζέψω κόσμο γιατί νιώθω ότι τους βιάζω την παραλία. Την ξεκίνησα για να μην καταστραφεί η συγκεκριμένη παραλία που την αγαπώ, για να μην πάει κάποιος και τη γεμίσει με ομπρέλες και ξαπλώστρες».

Ο «Έρωτας Φυγάς» θα συνεχιστεί και του χρόνου, αποκάλυψε και μίλησε για την αδυναμία του στον Σταύρο Ζαλμά. «Είναι φοβερά δωτικός», τόνισε.

Για το ότι έχει δηλώσει ότι έχει συμφιλιωθεί με τη θηλική του πλευρά, απάντησε: «Το είπα και προβοκατόρικα. Θεωρώ ότι έχουν κάνει κακό οι γενιές που προωθούσαν τον βαρβάτο άντρα και δεν κοιτούσαμε τις ευαισθησίες. Πιστεύω 100% στην ισότητα, κανείς δεν είναι πάνω από τον άλλον, μας θεωρώ ίσους».

Ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε για την πρώτη του δουλειά στα «Άγρια παιδιά». «Κόπηκε λόγω οικονομικής κρίσης. Αντί για 28 επεισόδιο κάναμε 20-22. Δεν ξέρω πώς μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος πια», δήλωσε.

«Είναι σημαντική η απλότητα στη ζωή, να μη θες πράγματα τα οποία είναι αχρείαστα», κατέληξε.