Βαγγέλης Κωνσταντινίδης: «Το “Ασανσέρ” του Βαλάντη είχε άλλο στίχο. Το αρχικό έλεγε…»
Late night shows

Βαγγέλης Κωνσταντινίδης: «Το “Ασανσέρ” του Βαλάντη είχε άλλο στίχο. Το αρχικό έλεγε…»

Βαγγέλης Κωνσταντινίδης: «Το “Ασανσέρ” του Βαλάντη είχε άλλο στίχο. Το αρχικό έλεγε…»

Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών σε μία εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη

Στην παρέα του The 2night Show βρέθηκε ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, ο στιχουργός που κρύβεται πίσω από πολλές και μεγάλες μουσικές επιτυχίες.

Ο ίδιος έκανε αναδρομή στη «χρυσή» πορεία του στη δισκογραφία αποκαλύπτοντας πώς τα έφερε η ζωή και από κειμενογράφος σε διαφημιστικά κατέληξε να είναι πετυχημένος στιχουργός.

«Στις διαφημιστικές έπρεπε ο κειμενογράφος να γράφει και jingles. Εκεί ανακάλυψα ότι το κάνω εύκολα. Την εποχή εκείνη στις διαφημιστικές υπήρχαν σπουδαίοι άνθρωποι του λόγου».

«Ξεκίνησα να γράφω διάφορα πράγματα και κάποια στιγμή με αφορμή μια σοκολάτα και ένα κομμάτι που κάναμε με τον Κορκολή από εκεί ξεκίνησα να καταλαβαίνω ότι μπορώ να το πάω ένα βήμα παραπάνω».

«Στη διαφημιστική ήρθε η γυναίκα ενός από την “Οπισθοδρομική Κομπανία”, αποφάσισαν να κάνουν δίσκο με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και είπα στη γυναίκα “να σου φέρω στίχους μήπως τους αρέσει κάτι;”. Τους άρεσαν αλλά δεν τους έκανε κανένα. Μου ζήτησαν κάτι άλλο και τους πήγα το “Κοίτα Μιχάλη μου το χάλι μου”».

«Είχα γράψει αρκετές επιτυχίες, είχα κάνει πολύ καλές συνεργασίες, αλλά ξαφνικά μετά από τρία χρόνια σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνό μου»

«Στο ξεκίνημά μου νόμιζα ότι έπρεπε να πληρώνεις για να γράφεις τραγούδια, δεν υπήρχαν λεφτά τότε» ανέφερε.

Στη συνέχεια μοιράστηκε ιστορίες πίσω από συνεργασίες του και αγαπημένες επιτυχίες που ακούγονται μέχρι και σήμερα.

«Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος ετοίμαζε ένα δίσκο μαζί με τον Φοίβο για την Άντζελα Δημητρίου και μου ζήτησε να γράψω ένα τραγούδι».

«Και έχουμε εκλογές και έχω μπροστά μου 3-4 μέρες που δεν δουλεύω. Και το παίρνω και από το πάθος μου έγραψα τρεις διαφορετικούς στίχους, τρία διαφορετικά τραγούδια στην ίδια μελωδία. Το έστειλα και με πήραν θυμωμένοι πίσω και μου είπαν “έγραψες τρία ωραία τραγούδια και τι θα κάνουμε τώρα; Ποιο είναι το καλύτερο”. Ήταν το “Είναι κάτι χαρακτήρες”».

«Το “Ασανσέρ” είχε άλλο στίχο και μία μέρα πριν από τη χάραξη με πήρε ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος και μου είπε να κάνω τον στίχο πιο σέξι. Το αρχικό έλεγε “σ΄αγαπάω σου το ορκίζομαι”» αποκάλυψε αμέσως μετά.

Διαβάστε επίσης

Βαγγέλης Κωνσταντινίδης: Αυτός είναι ο στιχουργός των μεγάλων pop επιτυχιών