Χρήστος Πλαΐνης: «Το ερέθισμα για το θέατρο προέκυψε μετά από ένα πρόβλημα με την καρδιά μου που μου στέρησε τον πρωταθλητισμό»
Late night shows

Χρήστος Πλαΐνης: «Το ερέθισμα για το θέατρο προέκυψε μετά από ένα πρόβλημα με την καρδιά μου που μου στέρησε τον πρωταθλητισμό»

Χρήστος Πλαΐνης: «Το ερέθισμα για το θέατρο προέκυψε μετά από ένα πρόβλημα με την καρδιά μου που μου στέρησε τον πρωταθλητισμό»

Η επική συμβουλή του Νίκου Κούρκουλου

Ο Χρήστος Πλαΐνης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή After Dark και παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Θέμη Γεωργαντά.

Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στη σειρά «Ο παράδεισος των κυριών» μετά την μεγάλη επιτυχία του στις «Άγριες Μέλισσες».

«Πολύ ευχάριστο όλο αυτό γιατί έρχομαι και από άλλη σιγά που πήγε καλά, τις “Άγριες Μέλισσες”. Ο ρόλος μου είναι αρκετά ευαίσθητος και ηθικός άνθρωπος που δεν αντέχει το ψέμα και την αδικία. Χαρακτηριστικά που έχουν εκλείψει πολύ στη σημερινή εποχή. Είναι ιδεαλιστής. Υπάρχουν καταιγίδες στον γάμο του Μάρκου και της Πιπίτσας και κάποια στιγμή θα έρθει ο χωρισμός. Σχετικά με τον τραυματισμό του δεν έχουμε νεότερα και την Μιράντα δεν την σκέφτεται πλέον ιδιαίτερα. Η κόρη στη σειρά είναι ερωτευμένη αλλά το ξεπερνάει σιγά σιγά. Νομίζω θα βάλει πλώρη για νέες περιπέτειες. Έχω κοινά με τον ρόλο μου ειδικά στο κομμάτι της τιμιότητας και της ηθικής», ανέφερε για τον ρόλο του στη σειρά.

Το πρόβλημα υγείας που τον «απέκλεισε» από τη γυμναστική ακαδημία

«Εγώ έλεγα ότι θα γίνω πιλότος. Δεν είχαμε κάποια σχέση με το θέατρο σαν οικογένεια αλλά πήγαινα σε παραστάσεις. Το κλικ προέκυψε μετά. Το ερέθισμα είναι ότι ξαφνικά βρέθηκα στο να μην ξέρω τι να κάνω. Ήθελα να πάω στην γυμναστική ακαδημία και προέκυψε πρόβλημα με την καρδιά μου που δεν μπορούσα να κάνω πρωταθλητισμό. Και κάπως έτσι προέκυψε το θέατρο. Έτυχε να είμαι στην Σαντορίνη, είδα έναν φίλο της αδελφής μου που θα έδινε στο Εθνικό και κάπως έτσι είπα να πάω εκεί».

Η συμβουλή του Νίκου Κούρκουλου

«Θέλω να παίρνω αποστασιοποίηση από τη δουλειά. Όταν έχω 10 ώρες γύρισμα στην δουλειά και να κάθομαι μετά να δω τη σειρά, δεν μπορώ. Μπορεί λίγο να δω στην αρχή να δω τι γίνεται αλλά από εκεί και πέρα δεν το βλέπω. Η γυναίκα μου με βλέπει και μου λέει τα καλύτερα.

Η δουλειά με έκανε χαμηλών τόνων. Δεν κρύβω κάτι αλλά δεν χρειάζεται να διατυμπανίσω και να προβάλλω κάτι παραπάνω. Όταν αναλώνεσαι πάρα πολύ δεν μπορείς να πείσεις εύκολα τον άλλον. Γίνεσαι τόσο οικείος που όταν θες να παρουσιάσεις τη δουλειά σου, δεν μπορείς να πείσεις. Εγώ θέλω να βγαίνω σε λίγες εκπομπές γιατί δεν έχω τι να πω μετά. Αυτό μου το είχε πει ο Νίκος Κούρκουλος. Μου έλεγε ότι δεν θα μπαίνω στο παρά πέντε στο θέατρο, με το κράνος, ο ωραίος γκόμενος γιατί η εικόνα που θα περάσω μέσα από τον κόσμο θα θολώσει το πρώτο τέταρτο. Χάνεται η μαγεία της δουλειάς. Προσπαθώ να έχω μέτρο στη ζωή μου».

Κεφάλαιο «μπαμπάς»

«Δεν είμαι αυστηρός μπαμπάς, είμαι “σούργελο”. Προσπαθώ να βάλω την μπάσα φωνή και να επιβληθώ αλλά με έχουν πάρει χαμπάρι και με κάνουν ό,τι θέλουν. Νομίζω ότι η μικρή μου κόρη είναι κοντά στο μονοπάτι της υποκριτικής. Έχουμε πράγματα εξωφρενικά στο σπίτι. Να ντύνεται, να κάνει θεατρικά, να χορεύει. Πήγαμε σε ένα μεξικάνικο και μας χόρευε. Η μία από τις νονές της είναι η Νάντια Κοντογεώργη και την βλέπει και στα μιούζικαλ».

«Δεν θυμάμαι πώς μεγάλωσα. Για κάποιο λόγο δεν έχω εικόνα του εαυτού μου για τα παιδικά μου χρόνια. Αρχίζω να θυμάμαι τον εαυτό μου – μάλλον πρέπει να το ψάξω ψυχαναλυτικά – από το γυμνάσιο και μετά. Πιο πριν δεν θυμάμαι τίποτα. Οι γονείς μου χώρισαν όταν θα πήγαινα πρώτη δημοτικού. Είναι ένα γεγονός σημαντικό στη ζωή μου που κάπως λειτούργησε».

Η τοποθέτησή του για το #metoo

«Δεν νομίζω ότι αυτό γίνεται μόνο στον δικό μας τον κλάδο αλλά για κάποιο λόγο ενδιαφέρει περισσότερο τον δικό μας. Όσοι κατήγγειλαν και δήλωσαν τα παθήματά τους, καλά έκαναν αλλά και εκεί χρειάζεται μέτρο. Θέλει ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και καθαρό μυαλό. Όταν κάποιος έχει την ανάγκη να το δημοσιοποιήσει πρέπει να το κάνει. Είμαι υπέρ των ατόμων που έχουν ζήσει κακοποιητικές συμπεριφορές.

Εγώ ήμουν από τους τυχερούς που δεν έχω ζήσει κάτι αλλά έχω ακούσει πράγματα. Για κάποιο λόγο με φοβόντουσαν».