Λευτέρης Λαζάρου: «Βγαίνω, τα λέω, τα καταγγέλλω γιατί είναι κρίμα να…»
Τηλεόραση

Λευτέρης Λαζάρου: «Βγαίνω, τα λέω, τα καταγγέλλω γιατί είναι κρίμα να…»

Λευτέρης Λαζάρου: «Βγαίνω, τα λέω, τα καταγγέλλω γιατί είναι κρίμα να…»

Όσα είπε στην εκπομπή, ΠΟΠ Μαγειρική

Καλεσμένος στην εκπομπή, ΠΟΠ Μαγειρική, βρέθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου και αναφέρθηκε πώς μπήκε το μικρόβιο της μαγειρικής αλλά και την προκατάληψη του κόσμου απέναντι στα ψάρια από ιχθυοκαλλιέργειες.

«Ο πατέρας μου ήταν αρχιμάγειρας στα κρουαζιερόπλοια και το μικρόβιο μπήκε. Στους χειμώνες που δεν δούλευε έφτιαχνε την κατσαρόλα και την πήγαινε στο καπηλειό.

Αυτό ήταν το ερέθισμα το πρώτο και όταν ήρθε η κατσαρόλα έλεγαν “τι ωραίο φαγητό έχεις φτιάξει” και αυτό άρχισε να μου αρέσει. Και με κρατούσε δίπλα σου σε μια καρέκλα.

Δεν θα μπορούσα να γλιτώσω από αυτό. Και σιγά σιγά τον πίεσα να με πάρει μαζί του στα καραβιά. Με πήρε 17 ετών. Μου έμαθε να ψωνίζω και να ξεχωρίζω.

Βγαίνω, τα λέω, τα καταγγέλλω γιατί είναι κρίμα να κοροϊδεύουμε τον κόσμο στα εστιατόρια. Το 1994 χρησιμοποίησα ψάρι από ιχθυοκαλλιέργεια και βγήκα και το είπα.

Εξηγούσα ότι για να κάνω αυτό το πιάτο με ένα ελεύθερο ψάρι, πρέπει να το πληρώσεις τέσσερις φορές πιο πάνω. Καλό θα είναι ό,τι αλιεύσει ο ψαράς να καταναλώνεται».

Διαβάστε επίσης

Ραγίζει καρδιές η σύντροφος του Γιώργου Ζαγκλιβέρη: «Ήταν ο άντρας της ζωής μου…»