Λένα Διβάνη: «Ήμασταν σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»
Τηλεόραση

Λένα Διβάνη: «Ήμασταν σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Λένα Διβάνη: «Ήμασταν σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Το ταξίδι στην Αμαζονία και η δηλητηρίαση

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε η συγγραφέας Λένα Διβάνη και περιέγραψε το ταξίδι της στην Αμαζονία.

Όπως αποκάλυψε, λόγω του ότι το νερό δεν είχε απολυμανθεί, κατέληξε να παθαίνει δηλητηρίαση.

«‘Τα κάνω με ορειβατική ομάδα. Η Βενεζουέλα ήταν συναρπαστική. Ήταν ένα απίθανο σημείο και πήγαμε όταν ζούσε ο Τσάβεζ. Ήταν πολύ επικίνδυνο να κυκλοφορήσεις στην πρωτεύουσα.

Μας έλεγαν από το ξενοδοχείο να φάτε σε ένα Mall που φρουρούνται από αστυνομικούς. Μερικοί κοιμούνται εκεί γιατί φοβούνται να γυρίσουν το βράδυ. Εμείς πήγαμε σε ένα σημείο απάτητο στην Αμαζονία.

Σε μία στέπα υπήρχαν σαν τα Μετέωρα που έχουν 2.500 μέτρα ύψος. Είναι σαν βράχοι και λες που θα βρω μονοπάτι, φαίνεται σαν λείο πεδίο από γρανίτη.

Επάνω είναι flat, δεν έχει κορυφή. Ένας περιηγητής Άγγλος έκανε τους υπολογισμούς του και θεώρησε ότι υπάρχει εκεί πάνω χλωρίδα και πανίδα.

Ήθελε να ανέβει εκεί, αλλά οι Ινδιάνοι δεν τον άφηναν γιατί ήταν ιερό.

Αυτός προσπάθησε να φτάσει με ελικόπτερο. Κάποια στιγμή έπεσαν στην ανάγκη του οι Ινδιάνοι και με λεφτά του έδειξαν πως να ανέβει. Αυτό το μονοπάτι ακολουθήσαμε κι εμείς.

Ακόμα μισούν οι Ινδιάνοι όποιον έχει τα λεφτά να φτάσει έως εκεί γιατί είναι ένα ταξίδι που κοστίζει. Σκέφτονται ότι είναι ένα αντικείμενο εκμετάλλευσης κι εμάς μας δηλητηρίασαν.

Δεν μας απολύμαναν το νερό όπως έπρεπε κι ήμασταν σε μία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».