Λεωνίδας Κακούρης: «Ο Στελής φτιάχνει μια νέα πραγματικότητα. Η κόρη του τον βλέπει από ψηλά…»
Τηλεόραση

Λεωνίδας Κακούρης: «Ο Στελής φτιάχνει μια νέα πραγματικότητα. Η κόρη του τον βλέπει από ψηλά…»

Λεωνίδας Κακούρης: «Ο Στελής φτιάχνει μια νέα πραγματικότητα. Η κόρη του τον βλέπει από ψηλά…»

Τι είπε για τον ρόλο του στο «Ναυάγιο»

Για τον ρόλο του στο Ναυάγιο, όπου υποδύεται τον καπετάν Στελή, μίλησε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Κακούρης, στην Ελένη Μενεγάκη.

«Το να ερμηνεύσω πάλι έναν σκοτεινό ήρωα θα ήταν βαρετό. Κάποιες φορές τα πράγματα είναι καρμικά. Ο Στελής προέκυψε από τη σκέψη να μην παρω μέρος στην τηλεόραση αυτή τη χρονιά. Να κάνω παύση, να ξεκουραστώ, αφού είχα κι έναν σπουδαίο ρόλο στο θέατρο. Σκεφτόμουν να αφοσιωθώ σε αυτό. Πρώτη σκέψη ήταν να μη συμμετέχω. Μετά από μία συνάντηση με τον παραγωγό, τον Γιάννη Καραγιάννη, μου πρότεινε στον Στελή. Είπα ότι για να μου τον προτείνει κάτι θα έχει δει. Πήρα το βιβλίο, διάβασα κι εκεί ξεκίνησε η εμπλοκή μου με το Ναυάγιο. Μου άρεσε τόσο το βιβλίο που περίμενα τα σενάρια να δω τι θα γίνει», δήλωσε.

Για το αν επηρεάζεται από τα όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα, απάντησε: «Ανασφάλεια σίγουρα δημιουργείται. Κουραστήκαμε να ακούμε αποτρόπαιες και απρόσμενες ειδήσεις που δεν φανταζόμασταν ότι θα ζησουμε. Μια εβδομάδα να κάτσεις να ακούσεις δελτία, είσαι για το ψυχιατρείο. Δεν γίνεται να σηκώσεις το βάρος του κόσμου, πρέπει να βρει τον τρόπο να δώσεις τον δικό σου αγώνα».

«Εκεί που είχαμε γυρίσει αρκετές σκηνές στο Ναυάγιο, δίπλα πνίγηκε το παλικάρι που έριξαν από την μπουκαπόρτα. Πώς γίνεται όταν έχω εγώ μετά αυτά τα γυρίσματα, να μην αντιδράσω; Έβγαλα όλη την απελπισία που ένιωσα σαν πολίτης. Για εμένα μπορεί να ήταν δημιουργικό, από το να το πάρω ως το τι φρικτή κοινωνία που είμαστε. Όμως έχουμε έναν μηχανισμό άμυνας και κινδυνεύουμε από αυτούς γιατί μπορεί να μας αφήσει αναίσθητους. Το ότι δεν βλέπουμε το πόλεμο της Ουκρανίας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ότι δεν σκοτώνονται συνάνθρωποι μας», πρόσθεσε.

«Δεν πήγαμε να δείξουμε τη σκηνή του ναυαγίου. Το ναυάγιο ήταν μια στιγμή μέσα στο σενάριο, έπρεπε όλοι να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να γίνει πιστευτή μια τέτοια σκηνή. Θέλαμε να δείξουμε πώς χάνονται ζωές ξαφνικά, πώς κάποιοι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά, ένας αγώνας ζωή, πώς κάποιοι μέρουν ξεροί σαν κλαρία. Δεν νομίζω ότι ο Στελής μπήκε ποτέ ξανά στη θάλασσα με τα ίδια συναισθήματα. Δεν μπορεί να πάψει να αγαπά τη θάλασσα, ούτε το παιδί του. Έφτιαξε μια νέα πραγματικότητα, το κορίτσι του είναι εκεί ψηλά και τον βλέπει κι εκείνος πηγαίνει και ποτίζει τις γλάστρες της γιατί θα τον μαλώσει. Θα συνεχίζει να ζει όμως γιατί έτσι γίνεται…», κατέληξε ο Λεωνίδας Κακούρης.

Διαβάστε ακόμα

Το ναυάγιο: Ποντάρει σε «νεκρανάσταση» του Απόστολου το Twitter – «Και μπαίνει στην εκκλησία»