Live News: Η φωτογραφία του Κ. Πολυχρονόπουλου να παίζει «φρουτάκια» σε πρακτορείο στο Φάληρο
Τηλεόραση

Live News: Η φωτογραφία του Κ. Πολυχρονόπουλου να παίζει «φρουτάκια» σε πρακτορείο στο Φάληρο

Live News: Η φωτογραφία του Κ. Πολυχρονόπουλου να παίζει «φρουτάκια» σε πρακτορείο στο Φάληρο

Η πράξη νόμιμη, η προέλευση των χρημάτων είναι υπό διερεύνηση

Σάλο και πολλές συζητήσεις προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ελέγχεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πόρισμα των ελεγκτικών αρχών υποστηρίζει ότι από τον Γενάρη του 2020, ο ιδρυτής της «Κοινωνικής Κουζίνας» μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση. Ότι έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, τα οποία θεωρητικά θα διανέμονταν αποκλειστικά για την κοινωνική κουζίνα αλλά τελικά κατέληγαν σε στοιχηματικές εταιρείες και τυχερά παίγνια. Με αυτόν τον τρόπο, φέρεται να αποκόμισαν περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Ήδη έχει διαταχθεί δέσμευση της περιουσίας τόσο του ίδιου όσο και των δύο συνεργατών του καθώς στους δικούς τους προσωπικούς λογαριασμούς έμπαιναν τα χρήματα από τις δωρεές.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν έχει κάνει τίποτα και όπως λέει, τα ποσά που έμπαιναν σε στοιχηματικές εταιρίες υποστηρίζει πως έμπαιναν εκεί γιατί οι εταιρείες αυτές είχαν τη δυνατότητα ανάληψης μεγαλύτερων ποσών από τους ίδιους.

Ποιος είναι ο πολυβραβευμένος «Άλλος Άνθρωπος»;

Από τον Δεκέμβριο του 2011, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι στους δρόμους με μια τεράστια κατσαρόλα μαγειρεύοντας σε χιλιάδες ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Έχει βραβευτεί για το έργο του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχει αρνηθεί το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Ενώ έχει δηλώσει πως το μεγαλύτερο βραβείο, το μεγαλύτερο παράσημο είναι η ικανοποίηση στα μάτια των ανθρώπων.

Η κοινωνική κουζίνα αγκαλιάστηκε από τον απλό κόσμο που από το υστέρημα του έδινε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Τον χώρο του στο Μεταξουργείο έχει επισκεφτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης ενώ μαζί του έχει μαγειρέψει και ο Στέφανος Κασσελάκης στον Παλάμα Καρδίτσας.

Εκτός από πολιτικούς, πλήθος τραγουδιστών και ηθοποιών επικοινωνούσαν το έργο μέσω των social media.

Με ανακοίνωσή της η κοινωνική ομάδα «Ο Άλλος Άνθρωπος» υπογράμμισε πως θα συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει εδώ και 13 χρόνια, να διανέμει δηλαδή δωρεάν γεύματα σε άπορους ανθρώπους.

Σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί η «Κοινωνική Κουζίνα» άνοιξε κανονικά μοιράζοντας περίπου 270 μερίδες φαγητού.

Η αποκάλυψη του Live News

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», έκανε αποκαλύψεις στο Live News για τον «Άλλο άνθρωπο» και συγκεκριμένα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας να παίζει «φρουτάκια» σε γνωστό πρακτορείο Opap Play στο Παλαιό Φάληρο, κάτι απολύτως νόμιμο.

«Το πρόβλημα είναι με πόσα λεφτά και από πού προερχόμενα περνάς την πόρτα του μαγαζιού» τόνισε ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Ο αστυνομικός συντάκτης της εκπομπής συγκέντρωσε μαρτυρίες ότι ο Κ. Πολυχρονόπουλος έπαιζε μεγάλα ποσά στο συγκεκριμένο πρακτορείο που στο παρελθόν ανήκε στον πατέρα γνωστής παρουσιάστριας αλλά και στο Αιγάλεω.