Μαγνησία: Η ΕΡΤ κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του άτυχου βοσκού – «Θα καεί!»
Τηλεόραση

Μαγνησία: Η ΕΡΤ κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του άτυχου βοσκού – «Θα καεί!»

Μαγνησία: Η ΕΡΤ κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του άτυχου βοσκού – «Θα καεί!»

Δύο στα δύο για την ΕΡΤ στην καταγραφή τραγωδιών

Μάρτυρας νέου κακού έγινε  το συνεργείο της ΕΡΤ αυτή τη φορά στη Μαγνησία. Μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο, αυτή τη φορά η δημοσιογράφος Φρόσω Παύλου έμελλε να καταγράψει τις τελευταίες στιγμές του 45χρονου βοσκού που τελικά βρέθηκε νεκρός από τη φωτιά στον Άγιο Γεώργιο Φερών.

Την ώρα της ζωντανής μετάδοσης, ο βοσκός προσπαθούσε να σώσει το κοπάδι του χωρίς κάποια βοήθεια παρά μόνο τον αδελφό του και την κάμερα της ΕΡΤ να τον καταγράφει να χειρονομεί απελπισμένος.

«Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολλή ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται η προτεραιότητα είναι εκεί. Χωρίς καμία προφύλαξη κατευθύνεται εκεί.

Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει. Γκρέιντερ προσπαθεί να ρίξει χώμα.

Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν εννοεί να αφήσει τα ζώα του και να φύγει», πρόσθεσε.

Μερικές ώρες αργότερα, η ρεπόρτερ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ για το περιστατικό.

«Καταρχήν να πω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που τον φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Αν κάνετε ένα flashback στις συνδέσεις μας θα τον δείτε. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν» είπε.