Μάκης Δελαπόρτας: «Η Μαίρη δεν ήθελε να τη δει όλη η Ελλάδα νεκρή»
Τηλεόραση

Μάκης Δελαπόρτας: «Η Μαίρη δεν ήθελε να τη δει όλη η Ελλάδα νεκρή»

Μάκης Δελαπόρτας: «Η Μαίρη δεν ήθελε να τη δει όλη η Ελλάδα νεκρή»

«Λίγοι άνθρωποι του χώρου την τίμησαν»

Στο σπίτι της στην Παιανία, στην οδό Αληθείας ή οδός Χρονοπούλου όπως αναγράφεται σε πινακίδα, στο σαλόνι της, φίλοι, συνάδελφοι και αγαπημένα πρόσωπα αποχαιρέτησαν τη Μαίρη Χρονοπούλου με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, όπως ακριβώς είχε ζητήσει, και με ένα λευκό τριαντάφυλλο στο χέρι.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος συγκινημένος αποχαιρέτησε τη σπουδαία ηθοποιό.

Ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» για το τελευταίο «αντίο» στη Μαίρη Χρονοπούλου.

«Η μέρα ήταν πολύ δύσκολη και για έμενα χθες. Εκτυλίχθηκαν κάποια πράγματα που δεν έπρεπε να γίνουν. Δεν είμαι πολύ ψύχραιμος άνθρωπος στους αποχαιρετισμούς των δικών μου ανθρώπων. Όπως είχα αποφασίσει να μην δω και τους δικούς μου ανθρώπους νεκρούς, το ίδιο αποφάσισα και για τη Μαίρη, γιατί θέλω να τους θυμάμαι ζωντανούς και χαμογελαστούς».

«Η Μαίρη δεν ήθελε να τη δει όλη η Ελλάδα νεκρή»

«Όταν έφεραν την Μαίρη σπίτι και μου είπε ο κ. Γιαννόπουλος ότι πρέπει μέσα στην αίθουσα να είμαστε μόνο οι δικοί της άνθρωποι και να την δούμε, είπα στον κ. Γιαννόπουλο “σας παρακαλώ δεν το αντέχω” και πήγα λίγο πιο πίσω. Όταν την είδα κατέρρευσα και βγήκα έξω να ξεσπάσω. Μέχρι εκεί ήταν σεβαστό όλο αυτό. Από εκεί και πέρα, να μπουν οι κάμερες πάνω από το φέρετρό της και μέσα στο σπίτι της κι όλη η Ελλάδα να δει την Μαίρη νεκρή, νομίζω δεν θα το ήθελε ούτε η ίδια», ξεκαθάρισε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνωρίζει ποιος έδωσε την άδεια να εισέλθουν κάμερες στο σπίτι της αείμνηστου ηθοποιού.

«Λίγοι άνθρωποι από τον χώρο την τίμησαν»

«Η λέξη “πάρτι” κι εμένα δεν μου ταιριάζει, όπως είπε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ήταν ίσως μία αποχαιρετιστήρια τελετή διαφορετική από εκείνες που έβλεπε στην τηλεόραση για κάποιους άλλους συναδέλφους της και δεν άντεχε. Δυστυχώς, έγιναν πολύ περισσότερα που εκείνη δεν θα ήθελε. Στην κηδεία χθες ήταν πολύ περισσότεροι δημοσιογράφοι από τους φίλους της και τους θαυμαστές της. Όμως πρέπει να πω ότι και η αγάπη των δημοσιογράφων ήταν συγκινητική», σημείωσε ο κ. Δελαπόρτας.

Και τόνισε: «Υπήρξαν λιγοστοί άνθρωποι που την τίμησαν από τον χώρο. Έχω μία πίκρα για αυτό».

Για τις τελευταίες στιγμές που είχε με την Μαίρη Χρονοπούλου περιέγραψε: «Το τελευταίο μας τηλέφωνο ήταν για το μουσείο, που είναι ένα μεγάλο έργο που πάει να γίνει στο Ελληνικό. Εκεί θα στεγαστούν τα άπαντα των μεγάλων Ελλήνων ηθοποιών και θα έχει το μουσείο και το καμαρίνι της. Είχαμε μιλήσει τι φορέματά της θα βάλουμε σε αυτό το καμαρίνι, αλλά και τι προσωπικά της αντικείμενα».

Σχετικά με την πορεία της τέφρας της Μαίρης Χρονοπούλου ανέφερε ο Μάκης Δελαπόρτας: «Είχε δώσει η Μαίρη Χρονοπούλου γραπτή εντολή το 2019 ακόμα και γι’ αυτό. Όμως, μου έδειξε χθες ένα βίντεο ο κ. Γιαννόπουλος από φέτος στα γενέθλιά της που λέει μπροστά σε κάμερα “παιδιά θέλω την τέφρα μου να την φέρετε εδώ και να γίνει ένα μνημείο μέσα στο χώρο με μία επιγραφή που να λέει: Εδώ έζησε η Μαίρη Χρονοπούλου που αγαπούσε τα παιδιά”».

Διαβάστε ακόμα

Μαίρη Χρονοπούλου: Ένταση στην τελετή αποχαιρετισμού