Μανούσος Μανουσάκης: «Ο μακαριστός Χριστόδουλος μας είχε πει για το Άγγιγμα ψυχής, “προσέξτε την…”»
Τηλεόραση

Μανούσος Μανουσάκης: «Ο μακαριστός Χριστόδουλος μας είχε πει για το Άγγιγμα ψυχής, “προσέξτε την…”»

Μανούσος Μανουσάκης: «Ο μακαριστός Χριστόδουλος μας είχε πει για το Άγγιγμα ψυχής, “προσέξτε την…”»

Ο Μανούσος Μανουσάκης σε μια αποκλειστική συνέντευξη στην εκπομπή Πάμε Δανάη

Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Αλέξη Μίχα για την νέα του πρόταση σε σειρά και τηλεταινίες, τους έρωτες που ολοκληρώθηκαν στις σειρές του, την γνωριμία του με τη σύζυγο του Μαρία και την τεχνητή νοημοσύνη.

«Ρωτήστε τον ΑΝΤ1 γιατί δεν θα γίνει το Τμήμα Ηθών εγώ δεν μπορώ να ξέρω…Ελπίζω να δείτε κάτι άλλο εξίσου καλό αν όχι καλύτερο. Το δίχτυ είναι η πρότασή μας που μας τυλίγει όλους.

Επεξεργάζομαι ένα βιβλίο για ταινία» ανέφερε μαζί με τις 4 τηλεταινίες που ετοιμάζει με αναφορά στην Αρχαία Ελλάδα.

Για το ενδεχόμενο συνέχειας στους έρωτες από τις σειρές του, είπε: «Δεν θα συνέχιζα καμία ιστορία από τους έρωτες στις σειρές μου, ολοκληρώθηκαν, έληξαν. Η αγαπημένη μου δουλειά είναι πάντα η επόμενη».

Για τους πρωταγωνιστές στις σειρές που σκηνοθέτησε: «Έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Απόστολο Γκλέτσο αλλά αγαπώ όλους τους πρωταγωνιστές μου. Μάθαμε ο ένας από τον άλλον, αυτά δεν ξεχνιούνται. Όταν μπήκε στο γραφείο η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είπα ότι αυτή είναι και καμία άλλη… Οι Ρομά μας τίμησαν τότε με τη σειρά, η ένωση τους μας έδωσε αναμνηστική πλακέτα, Οι τσιγγάνοι, ο όρος “Ρομά” είναι ύπουλος, τους αποκόπτει από την παράδοση τους».

Για το Άγγιγμα ψυχής είπε : «Ο Σταύρος Ζαλμάς ήταν η πρώτη επιλογή. Ο μακαριστός Χριστόδουλος μας είχε πει “προσέξτε τη σοβαρότητα της Εκκλησίας”. Η ιδέα μας άλλωστε δεν ήταν να δείξουμε μέσω ενός παπά ένα σκάνδαλο αλλά ενός ιερωμένου που εμμένει στις αξίες του…».

Για την οικογένεια του και για την σύζυγο του Μαρία, είπε: «Η οικογένεια μου είναι διεσταλμένη, είναι όλη η δουλειά μου. Μέσα στην δουλειά μου είναι μέρος και η σύζυγος μου, Μαρία. Αυτό που σκέφτομαι με κάποιες τύψεις είναι ότι δεν μπορέσαμε να είμαστε πολύ κοντά στα παιδιά μου όταν ήταν μικρά, αλλά δεν τους βγήκε σε κακό. Με τη σύζυγό μου συναντηθήκαμε να μεταφράσουμε μια ταινία και από τότε δεν χωριστήκαμε ποτέ». «Η θεία μου Ειρήνη Παπά μου άφησε κληρονομιά τον τίτλο, “Τμήμα Ηθών”. Μου το είχε πει “εγώ θα σου αφήσω κληρονομιά, ένα τίτλο”».

Για την άποψη του για την τεχνητή νοημοσύνη, είπε: «Αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορέσει να θεραπεύσει την ανθρώπινη ανοησία θα ήμουνα πολύ υπέρ της… Αλλά νομίζω ότι θα μεγεθύνει την ανθρώπινη ανοησία».

Δείτε όλη τη συνέντευξη: