Μαρία Πρωτόπαππα: «Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και…»
Τηλεόραση

Μαρία Πρωτόπαππα: «Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και…»

Μαρία Πρωτόπαππα: «Είμαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό μου και…»

Όσα είπε στην εκπομπή, ArtWeek

Καλεσμένη στην εκπομπή, ArtWeek, βρέθηκε η Μαρία Πρωτόπαππα και μίλησε για την επαγγελματική της πορεία, την κοινωνία μας αλλά και τον ρόλο της στη Φόνισσα.

Την ηθοποιό την απολαμβάνουμε και μέσα από τη σειρά, Σασμός, όπου υποδύεται τη Μαρίνα και είναι ένας από τους πιο αγαπητούς ήρωες της σειράς.

«Είναι απρόσμενο το να διπλώνουν αυτά τα δύο και να έρχονται κοντά. Με τη δική μας ιδιότητα, την καλλιτεχνική, οσμιζόμαστε τα πράγματα ίσως νωρίτερα ή όταν αρχίζουν να εμφανίζονται. Το παραμικρό μας κάνει εντύπωση. Φεύγοντας από εδώ, ανεβαίνοντας από εδώ απλά “βγαίνω” με πιο ανοιχτές κεραίες. Αλλά στις μικρές λεπτομέρειες. Δεν έχω τον χρόνο να ακούσω όλη την επικαιρότητα. Μου έρχονται με κύματα οι πληροφορίες αλλά βλέπω τον κόσμο έξω. Βλέπω τα δείγματα της ζωής, της ψυχικής κατάστασης αλλά και τα καλά. Τα μικρά δείγματα της ανθρωπιάς, τη φτώχεια, την εγκατάλειψη. Τα βλέπω περπατώντας στον δρόμο όλα αυτά!».

«Από τη Φόνισσα είδα τη χαρά και το αποτέλεσμα της δουλειάς. Δεν το λέω συχνά για κάτι που συμμετέχω γιατί είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου αλλά χάρηκα τη δουλειά και θαύμασα το αποτέλεσμα των συντελεστών. Έβγαλα το καπέλο αλλά προσπάθεια η δική μου ήταν μηδαμινή μπροστά σε όλο αυτό το πράγματα, τον μηχανισμό και τον κόπο, την επιμονή και το πείσμα της Εύας και της Καρυοφυλλιάς αλλά και της εταιρείας παραγωγής.

Δεν μπορούσα να το δω (σσ τον ρόλο της), μου το έλεγε η Εύα αλλά θεωρώ ήταν δραματουργικό. Εγώ απλώς ακολουθούσα γιατί άλλος οδηγούσε το καράβι κι άλλος είχε την ιδέα. Δεν είσαι ποτέ σίγουρος για το αποτέλεσμα ή τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει. Για αυτό που είμαι σίγουρη είναι η εμπειρία που έχω αποκτήσει τόσα χρόνια που ασχολιόμουν με το θέατρο και κάποια εργαλεία δεν τα αμφισβητώ. Είναι η “τσαγγαρική”, πράγματα που έχω δει, έχω “κλέψει” ή τα έχω κάνει δικά μου ή τα φέρω όπως μου παραδόθηκαν και εμπιστεύομαι αυτή την λειτουργία. Κάτι που πήρα από τους κληρονόμους του Κουν είναι να ψάχνω πάντα το γιατί. Τι μπορεί να ήθελε ο συγγραφέας, γιατί έγραψε αυτό και όχι κάτι άλλο. Αυτή η ανασκόπηση και ένα αστυνομικό κομμάτι μου με βοηθάει να φτάσω κάπου. Στην προκειμένη περίπτωση ανακάλυψα κάτι που δεν ήξερα γιατί δεν είχα τον τρόπο να το ξέρω».

Διαβάστε επίσης

Σασμός επόμενα επεισόδια: Γιαγιά Ειρήνη και Μαρίνα βρίσκονται στα «μαχαίρια» γιατί…