Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όταν έστρεψε τα φώτα στην Ελλάδα με τη επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου στο Σούνιο
Τηλεόραση

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όταν έστρεψε τα φώτα στην Ελλάδα με τη επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου στο Σούνιο

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Όταν έστρεψε τα φώτα στην Ελλάδα με τη επίδειξη της Μαίρης Κατράντζου στο Σούνιο

Το γεγονός διαφήμισε τη χώρα μας διεθνώς

Δεν ήταν μόνο μέσα από τις αμέτρητες διεθνείς βραβεύσεις της που η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη διαφήμιζε τη χώρα μας.

Το 2019 κατάφερε κάτι μοναδικό με απώτερο στόχο όχι μόνο την προβολή της Ελλάδας αλλά και να στείλει ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδιού καρκίνου.

Η πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ συνεργάστηκε με τη διεθνή σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου και ένωσαν τις δυνάμεις τους διοργανώνοντας μια μοναδική επίδειξη μόδας στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Ήταν η πρώτη φορά που το Υπ. Πολιτισμού και η Αρχαιολογική Υπηρεσία έδιναν άδεια για τέτοια εκδήλωση.

Κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα, καθώς το παράδειγμα τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5 ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα). Τα κομμάτια της made to measure συλλογής, πραγματικά έργα τέχνης ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ειδικά για τη βραδιά δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που μετέφερε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα.

Η κυρία Βαρδινογιάννη είχε μιλήσει στις «Ιστορίες μόδας» της Κάτιας Ζυγούλη για αυτή τη σύμπραξη.

«Είχα στο μυαλό μου να δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένας φάρος προσφοράς, ανθρωπισμού και αισιοδοξίας για ολόκληρο τον κόσμο. Στην πρώτη μας συνάντηση η Μαίρη Κατράντζου μοιράστηκε μαζί  μου το όνειρό της να παρουσιάσει τη δουλειά της στον ναό του Ποσειδώνα.

Καταφέραμε να πείσουμε το ΥΠΠΟ ότι όλα θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του μνημείου» είχε πει.