Μαρκουλάκης: «Στο #metoo έγιναν μια σειρά από λάθη. Έπαιξαν μια σειρά από προσωπικές ατζέντες και…»
Τηλεόραση

Μαρκουλάκης: «Στο #metoo έγιναν μια σειρά από λάθη. Έπαιξαν μια σειρά από προσωπικές ατζέντες και…»

Μαρκουλάκης: «Στο #metoo έγιναν μια σειρά από λάθη. Έπαιξαν μια σειρά από προσωπικές ατζέντες και…»

Όσα είπε για τον ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά του Alpha αλλά και το κίνημα #metoo

Καλεσμένος στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και αναφέρθηκε τόσο στη σειρά, Ο γιατρός, όσο και στο κίνημα #metoo.

Ο ηθοποιός στην επιτυχημένη σειρά του Alpha υποδύεται έναν γιατρό που μέσα από μία απόπειρα δολοφονίας χάνει την μνήμη του για τα τελευταία 12 χρόνια.

Οι τηλεθεατές το έχουν αγκαλιάσει αφού φροντίζει ακόμη και τα γκεστ πρόσωπα που συμμετέχουν στη σειρά να δίνουν δυνατά μηνύματα στην κοινωνία.

«Είναι η μυθοπλασία μιας πραγματικής ιστορίας. Το ίδιο το γεγονός αυτό είναι τρομακτικό. Η σειρά υποτίθεται διαδραματίζεται το 2019 οπότε γυρνάμε στο 2011. Με κάθε τρόπο προσπαθείς να μπεις στο τούνελ, στο κέντρο να ερμηνεύσεις όσο καλύτερα μπορείς τον ήρωά σου. Είναι σχεδόν σαν να έχεις πεθάνει. Η στιγμή που σταματάει η μνήμη του είναι η στιγμή που χάνει τον γιο του. Δεν έχω Twitter αλλά κάπως πήρε είδηση. Είχα πολλά χρόνια να κάνω τηλεόραση εκτός από το διάλειμμα του Λόγου Τιμής.

Είχα να κάνω τηλεόραση έτσι σχεδόν 15 χρόνια. Είχα προτάσεις αλλά όχι καλές. Δεν μου έδειξε κάτι στα πράγματα που έκανα ότι είμαι εκτός μόδας. Έφτιαξα τις δικές μου παραστάσεις, να σκηνοθετώ και αυτό με ενδιέφερε και με ευχαριστούσε. Η μεγάλη επιτυχία τώρα κάνει 25% ενώ τότε 45%. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να συζητήσω πως παρακολουθεί κάθε κανάλι την τηλεθέαση. Αλλά περιέχει μέσα και τις πλατφόρμες που δεν μετριούνται. Σιγά σιγά ο κόσμος πηγαίνει σε μια εποχή που θα παρακολουθεί ο καθένας αυτό που θέλει τη στιγμή που θέλει. Οι πλατφόρμες πρέπει να μετριούνται κανονικά. Και δεν υπήρχε κάτι που να με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Όταν μένεις μερικά χρόνια απέξω μπορεί να αισθάνονται ότι είσαι αρνητικός ή ότι δεν θέλεις. Ακόμη και την πρόταση του γιατρού μου την έκαναν πλαγίως. Δεν ήταν σίγουροι ότι θα έλεγα “ναι”. Είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο. Έχω κάνει τις πρώτες παραστάσεις των σκηνοθετών. Είναι απλό, με παίρνεις τηλέφωνο και μου λες “έχω μια πρόταση” και θα πω “α, ωραία!”. Είδα το προϊόν και είπα “ναι”. Είδα τον ρόλο αυτόν στα τρία πρώτα επεισόδια και είπα χμμμ. Όταν βλέπεις κάτι καλό, τρέχει λίγο σαλάκι.

«Στην προσωπική μου ζωή μιλάω πολύ. Δεν έχω άποψη για το ποδόσφαιρο και το γυναικείο πόλο. Στα υπόλοιπα έχω! Μεγαλώνοντας το ένα που είναι καλό είναι να μπορείς να αποδεχτείς τον εαυτό σου και να διορθώσεις ό,τι μπορείς. Είμαι επικοινωνιακός. Και τη σειρά που κάνω είναι επειδή θέλω κάτι να πω. Για μένα είναι εύκολο να αποδεχτείς τον εαυτό σου. Δεν έχω πράγματα που ντρέπομαι και αισθάνομαι βαθιά δυσάρεστα. Είμαι λίγο νευρικός! Άνθρωποι που συνεργάζομαι με αγαπούν αλλά είμαι νευρικός».

«Δημιουργώ και επιθυμώ αγαπητικές σχέσεις σε όλα τα επίπεδα. Είμαι έντονος γιατί αντιλαμβάνομαι τη δουλειά σαν υψηλής νευρικής και πνευματικής δραστηριότητας. Δεν μου αρέσουν οι κακοποιητικοί άνθρωποι ή αυτοί που θέλουν να αποδείξουν την εξουσία. Έχω δεν έχω ζήσει κακοποιητικές συμπεριφορές. Έχω υπάρξει τυχερός! Το θέατρο ήταν συνυφασμένο με τέτοιες συμπεριφορές αλλά εγώ δεν το έχω ζήσει. Έχω δουλέψει σε συνθήκες αξιοπρεπείς. Οι περισσότεροι άνθρωποι της δική μας γενιάς έχουν μια χαλαρότητα για το πως φτιάχνουμε τα πράγματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να προσέχουμε διπλά. Μου αρέσει να είμαι πραγματικά κατανοητός. Όταν συνομιλώ θέλω να γίνω κατανοητός και να είναι και ο άλλος. Το να μπορέσεις να προσδιορίσεις με τις λέξεις αυτό που θες και να μην πεις κάτι άλλο, και να μην επιτρέψεις χώρο παρανόησης είναι καλό. Οι φίλοι μου λένε ότι είμαι ρομπότ μερικές φορές. Θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο αλλιώς λέω “δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να πω”».

«Έκλεισα τα social media πριν γίνουν αυτές οι ιστορίες που δημιούργησαν αναστάτωση. Το έκλεισα γιατί είμαι τόσο ενοχικός το να είμαι ευγενικός στους ανθρώπους που απαντούσα όλα τα μηνύματα. Μου φαίνεται αδιανόητα αγενές το να μην απαντήσω σε άνθρωπο που μου στέλνει ευχές. Το να ασχολούμαι σκρολάροντας μπορεί να φτάσει κανείς στο σημείο και οι νέες γενιές το έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, να μη βρει χρόνο να διαβάσει ή να βρει τα εργαλεία για να προσηλωθεί. Χάνουμε τη δυνατότητα να πάμε σε βάθος. Μια συζήτηση για πρόσωπα αυτό έχει λίγο πλάκα. Αλλά χάνουμε τη δυνατότητα να πάμε λίγο σε βάθος. Να ησυχάσουμε λίγο! Το έκλεισα και με χαρά έμεινα απέξω για χρόνια.

Πριν έρθει η ιστορία του #metoo που είναι μια ενδιαφέρουσα και αισιόδοξη ιστορία, ένα ενδιαφέρον βήμα επί της αρχής το να πάω στη δουλειά μου και να μην κινδυνεύω να κακοποιηθώ ή κάποιος να υποδείξει την εξουσία πάνω μου. Εκείνη την περίοδο έγιναν μια σειρά από λάθη. Έπαιξαν μια σειρά από προσωπικές ατζέντες και ξέφυγε το πράγμα.

Έχω τη δύναμη της γνώμης και των εμπειριών μου απόλυτα. Αν ήθελα θα σας έλεγα! Δεν θέλω όχι επειδή υπάρχει κάτι που θέλω να κρύψω. Ελπίζω να περάσει σε μια αλλαγή στους χώρους εργασίας και ξέρουμε ότι εκείνη την περίοδο έγιναν υπερβολές. Φανερώθηκαν οι άνθρωποι και έδειξαν τον εαυτό τους.

Συμπέρασμα έβγαλα. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε αν έχουμε το κεφάλι μας καθαρό για τίποτα. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να σπιλώσει ή να ζημιώσει κάποιον αν έχει το κεφάλι του καθαρό. Δεν άλλαξε τίποτα με την επιτυχία που έκανα. Ή με την επιτυχία που είχαν άνθρωποι που στοχοποιήθηκαν αδίκως. Πρέπει να προσέχει κανείς τους ανθρώπους που συνεργάζεται. Οι άνθρωποι βαπτίζουμε ιδέα το βαθύτερο συμφέρον μας. Τα αισθήματά μας βρίσκονται εκεί που υπάρχουν τα βαθύτερα συμφέροντά μας. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να χειριστεί την κρίση ανάλογα τα ψυχικά του εφόδια. Το να χειριστείς μια κρίση, προσωπική ή ομαδική, πρέπει να έχεις εφόδια ψυχικά και πνευματικά. Υπήρξε στεναχώρια, τώρα όχι!».

Διαβάστε επίσης

Ο γιατρός: «Θέλουμε να ζήσουμε σαν κανονικό ζευγάρι» – Πλάνταξαν στο Twitter με την «επεισοδιάρα»