Matthew Perry: Από το σκοτάδι, στο «φως» – Οι καταχρήσεις, η δόξα και το τέλος μίας εποχής – Αντίο Chandler Bing
Τηλεόραση

Matthew Perry: Από το σκοτάδι, στο «φως» – Οι καταχρήσεις, η δόξα και το τέλος μίας εποχής – Αντίο Chandler Bing

Matthew Perry: Από το σκοτάδι, στο «φως» – Οι καταχρήσεις, η δόξα και το τέλος μίας εποχής – Αντίο Chandler Bing

Μία απώλεια που «πόνεσε» πολύ

«The end of an era» είναι η ατάκα της Monica στη Rachel στο The One on the Last Night και κάπως έτσι νιώθει όλο το fanbase των Friends από τα ξημερώματα που έγινε γνωστό ότι ο Matthew Perry δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Και είναι πράγματι το τέλος μίας εποχής, πολύ περισσότερο από το φινάλε της θρυλικής σειράς, γιατί το να βλέπεις «Φιλαράκια» δεν θα είναι ξανά ποτέ το ίδιο…

Το «τέρας» του σαρκασμού, ο συμπλεγματικός όσο και καυστικός Chandler Bing έφυγε από τη ζωή στα 54 του προκαλώντας απέραντη θλίψη απ΄άκρη σ΄άκρη του κόσμου.

Η είδηση του θανάτου έδεσε σαν μία αόρατη κλωστή τους φαν της σειράς ανά την υφήλιο που νιώθουν ότι έχασαν έναν πολύ δικό τους άνθρωπο.

Και αυτό ήταν για όσους από εμάς βλέπαμε στα πρόσωπα των έξι τα δικά μας «φιλαράκια», εκείνους που μας έκαναν να γελάμε, όταν το χρειαζόμασταν πιο πολύ.

Η χημεία της παρέας, τα σπαρταριστά σκηνικά και οι εμβληματικές ατάκες ήταν η συνταγή μίας επιτυχίας που εξαργυρώθηκε όχι μόνο ταμειακά… Ίσως είναι η μόνη σειρά που έφτασε σε τόσο βαθύ επίπεδο ταύτισης με τον τηλεθεατή καθιστώντας τη σύμβολο μιας διαχρονικής ποπ κουλτούρας.

Την εποχή που δεν υπήρχε Netflix ή άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες τα μεσημέρια το Σαββατοκύριακο η τηλεόραση έδειχνε Star και «Φιλαράκια» φανατικά.

Αλλά και σήμερα που όλα είναι πια διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού δεν γίνεται να μην ρίξεις μια κλεφτή ματιά στην τηλεόραση πέφτοντας πάνω τους. Ποτέ και για κανέναν δεν είναι αρκετή μία δόση μονάχα από τις απίθανες ατάκες του Chandler, του Joey, του Ross, της Rachel, της Monica και της Phoebe.

Για πολλούς ο Chandler ήταν ο αγαπημένος της εξάδας και όχι άδικα: Από τους πιο σύνθετους χαρακτήρες σε sitcom, πίσω από αδυναμίες, πάθη και κόμπλεξ ο Chandler δεν ήταν τίποτα περισσότερο από τον τύπο της διπλανής πόρτας, που παλεύει βουβά με τους δαίμονές του, έτσι η ταύτιση είναι αναπόφευκτη.

Με δαίμονες πάλευε και στην πραγματική ζωή του ο Matthew Perry για τους οποίους τα τελευταία χρόνια μίλησε εκτενώς τόσο μέσα από συνεντεύξεις του όσο και στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα».

Όπως αποκάλυψε σε αυτή, το 2019, διέφυγε τον θάνατο μετά από διάτρηση του παχέος εντέρου λόγω υπερβολικής χρήσης οπιοειδών. Κατάχρηση η οποία του «κόλλησε» μετά το ατύχημά του το 1997 με τζετ όπου του συνταγογράφησαν Vicodin και Oxycontin.

Κανείς βλέποντας τα επεισόδια δεν μπορούσε να φανταστεί το τεράστιο ψυχικό φορτίο που κουβαλούσε ο ξεκαρδιστικός Mr Chandler Muriel Bing, ούτε φυσικά ότι γύρισε τις μισές σεζόν «θολωμένος» και με αλλεπάλληλα χανγκόβερ…

Το 2018 κατέρρευσε και είχε μόνο 2% πιθανότητες για να βγει νικητής από τη μάχη. Έπεσε σε κώμα για δύο εβδομάδες και όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι του είχαν τοποθετήσει κολοστομία που έπρεπε να υπομείνει για τους επόμενους εννέα μήνες.

Εκτός από οπιοειδή είναι γνωστό πως ο Perry υπήρξε για χρόνια εθισμένος και στο αλκοόλ.

Ξεκίνησε να πίνει από τα 14 του προσπαθώντας να ανταπεξέλθει στο δύσκολο διαζύγιο των γονιών του. Μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για εκείνον η οποία τον στοίχειωσε για όλη του τη ζωή.

Έτσι στα 24 έχοντας μόλις κλείσει τον ρόλο της ζωής του η απότομη φήμη έκανε το στραβοπάτημα εύκολο – ίσως και αναμενόμενο για τον Perry.

Και μπορεί να έφτασε να πληρώνεται 1 εκατομμύριο δολάρια το επεισόδιο, αλλά η ευτυχία δεν ήρθε ποτέ για εκείνον, όπως ο ίδιος είχε εξομολογηθεί παλαιότερα.

Μάλιστα ξόδεψε πάνω από 9.000.000 δολάρια μέσα στο πέρασμα του χρόνου για να «καθαρίσει» από τις ουσίες, κάτι που κατάφερε μία και καλή από τον Μάιο του 2021.

Είναι σύνηθες σπουδαίες κωμικές μορφές, όταν τα φώτα κλείνουν να επιστρέφουν στο σκοτάδι τους…και αυτό που κάνει τον θάνατο του Perry ακόμη πιο τραγικό είναι η συνεχόμενη πάλη του να βγει στο «φως» και να διεκδικήσει το δικό του κομμάτι στην ευτυχία.

Ο Perry βαδίζει πια στο «φως»…

Αντίο Mr Chan Chan Man, ήδη λείπεις πολύ…

Διαβάστε επίσης

Μάθιου Πέρι: «Έφυγε» σε ηλικία 54 ετών – Βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι