«Αυτή η νύχτα μένει» – Γιώργος Παπαπαύλου: «Την πρώτη φορά έχασα τον ρόλο του “Ντίνου”. Τον έδωσαν σε άλλο ηθοποιό»
Νέα

«Αυτή η νύχτα μένει» – Γιώργος Παπαπαύλου: «Την πρώτη φορά έχασα τον ρόλο του “Ντίνου”. Τον έδωσαν σε άλλο ηθοποιό»

«Αυτή η νύχτα μένει» – Γιώργος Παπαπαύλου: «Την πρώτη φορά έχασα τον ρόλο του “Ντίνου”. Τον έδωσαν σε άλλο ηθοποιό»

Το παρασκήνιο μέχρι να καταλήξει ο ρόλος στα χέρια του

Ο Γιώργος Παπαπαύλου, ο «Ντίνος» της σειράς «Αυτή η Νύχτα Μένει», μίλησε στο «Καλύτερα Δε Γίνεται» για τον συγκλονιστικό ρόλο του αλλά και για τη θεατρική παράσταση «Ρομόνα» στην οποία πρωταγωνιστεί.

«Αισθάνομαι υπέροχα, νιώθω ότι ζω ένα όνειρο. Νιώθω ευγνώμων», παραδέχτηκε αρχικά ο ηθοποιός και συνέχισε: «Ο Ντίνος βασίζεται σε υπαρκτό πρόσωπο, είναι ο Μάριος Βεάνος. Εμπνεύστηκαν την ιστορία του, εγώ δεν μιμούμαι τον Μάριο, κάνω έναν τελείως διαφορετικό ρόλο, αλλά υπήρξε ένας άνθρωπος που τόλμησε τότε να εμφανιστεί ως γυναίκα στα μαγαζιά».

«Τον Ντίνο υπάρχουν άνθρωποι που τον αποδέχονται και άλλοι που στέκονται απέναντί του, όπως συμβαίνει με όλα αυτά τα πρόσωπα που τολμούν να είναι ο εαυτός τους», πρόσθεσε.

«Πέρασα από δοκιμαστικό, έφτασα στους δύο τελευταίους, μετά από 3 μήνες που είδαν πάρα πολλά πρόσωπα, έχασα τον ρόλο την πρώτη φορά. Υπάρχει ένα ολόκληρο παρασκήνιο, με διαπραγματεύσεις, με με.. και τελικά ήταν να έρθει σε εμένα αυτός ο ρόλος, τον οποίο ήθελα πάρα πολύ. Είναι σπάνιο στην τηλεόραση να σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις κάτι τόσο διαφορετικό, τόσο ενδιαφέρον και τόσο to the point.

Ζούμε μια στιγμή που αυτά τα πράγματα πρέπει να τα θίξουμε. Να μπούμε στη θέση αυτών των ανθρώπων. Ήθελα να φύγω από κλισέ και να δω την ουσία αυτών των ανθρώπων, το βάθος τους, την ψυχούλα τους. Γι αυτό τον πήγα προς τα εκεί τον Ντίνο, ήθελα πιο πολύ να φωτίσω τις ρωγμές του, τις ευαίσθητες στιγμές του. Όταν βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους πολύ συχνά μένουμε στο έξω», τόνισε.

«Με προβλημάτισε αυτό και με προβλημάτισε που προβληματίστηκα. Και είπα “όχι” αυτήν την εποχή έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε με θάρρος και τόλμη και να υπερασπιστούμε και τις δικές μας επιλογές και τους ανθρώπους που επιλέγουν να ζήσουν διαφορετικά», επεσήμανε ο Γιώργος Παπαπαύλου.

«Ο ρόλος του Ντίνου είναι ένα δημιούργημά μου που έχει να κάνει με τις αναφορές μου, με αυτό που ήθελα να πω εγώ αυτή τη στιγμή, με αυτά που έχω διαβάσει και έχει να κάνει με το πώς εγώ αντιλάμβάνομαι αυτούς τους ανθρώπους. Φυσικά διάβασα πολύ, αλλά δεν πάτησα σε συγκεκριμένο άνθρωπο, το άφησα να με οδηγήσει λίγο το ένστικτό μου».