Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC – Και δεν είναι ηθοποιός ούτε άνκορμαν – Η σύγκριση με την ΕΡΤ
Νέα

Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC – Και δεν είναι ηθοποιός ούτε άνκορμαν – Η σύγκριση με την ΕΡΤ

Αυτός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής του BBC – Και δεν είναι ηθοποιός ούτε άνκορμαν – Η σύγκριση με την ΕΡΤ

Μειωμένες οι αμοιβές

Στη δημοσιότητα έδωσε το BBC  τη λίστα με τους μισθούς των πιο ακριβοπληρωμένων παρουσιαστών της σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Η βρετανική κρατική ραδιοτηλεόραση έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει τα στοιχεία αυτά σε ετήσια βάση.

Είναι σημαντικό βέβαια να σημειωθεί ότι από τη λίστα απουσιάζουν οι μισθοί και τα τεράστια συμβόλαια των παρουσιαστών εκπομπών και shows των οποίων παραγωγός είναι η εταιρεία BBC Studios.

Ο λόγος είναι ότι η εν λόγω εταιρεία δεν υποχρεούται να δώσει στοιχεία στη δημοσιότητα καθώς λειτουργεί ως αυτόνομη εμπορική οντότητα που δεν χρηματοδοτείται από τον βρετανικό λαό.

Έτσι από τη λίστα απουσιάζουν μεγάλα ονόματα της βρετανικής τηλεόρασης όπως ο Graham Norton αλλά και οι παρουσιαστές του Top Gear και του Strictly Come Dancing και οι ηθοποιοί του EastEnders.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του BBC μειώθηκε ο χρόνος που ο μέσος Βρετανός παρακολουθεί τηλεόραση καθημερινά από 8 σε 7 ώρες. Η πιθανή εξήγηση είναι ότι μετά την πανδημία και το τέλος της καραντίνας ο κόσμος επέλεξε να βγει έξω παρά να δει τηλεόραση.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παρουσιαστής λοιπόν στο BBC παραμένει ο πρώην ποδοσφαιριστής Gary Lineker που παρουσιάζει την εκπομπή Match of the Day με ετήσια κέρδη 1,35 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή περίπου 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η παρουσιάστρια του Radio 2,  Zoe Ball που είδε μείωση στον ετήσιο μισθό της.Όπως αναφέρει η έκθεση, η Ball έπεσε για πρώτη φορά από το 2019 οπότε και ανέλαβε την πρωινή ζώνη του σταθμού κάτω από το 1 εκατομμύριο λίρες ως αμοιβή.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ακόμη ένας αθλητικός σχολιαστής, ο Alan Shearer  με 450 χιλιάδες λίρες ετησίως, στην τέταρτη ο ραδιοφωνικός παραγωγός,  Steve Wright με αντίστοιχο ποσό ενώ την πεντάδα συμπληρώνει άλλος ένας ραδιοφωνικός παρουσιαστής ο Stephen Nolan με 415 χιλιάδες λίρες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην πρώτη πεντάδα δεν βρίσκεται κάποιος άνκορμαν ή παρουσιαστής εκπομπής παρά μόνο στην έκτη θέση ο Huw Edwards που παρουσιάζει το δελτίο των 6 και στην έβδομη θέση η  Fiona Bruce, παρουσιάστρια του BBC One.

Οι περισσότεροι καλοπληρωμένοι της κρατικής ραδιοτηλεόρασης προέρχονται από το ραδιόφωνο.

Η σύγκριση με την ελληνική ραδιοτηλεόραση βεβαίως απέχει παρασάγγας αφού -σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα- ο μισθός για παράδειγμα της κεντρικής παρουσιάστριας ειδήσεων της ΕΡΤ1 δεν υπερβαίνει τα 1300 ευρώ μηνιαίως…