Άγριος τσακωμός Νίκου Ευαγγελάτου και προέδρου του ΕΟΦ στον «αέρα» του Live News: «Κύριε πρόεδρε λέτε ψέματα! Θα σας μηνύσω!»
Νέα

Άγριος τσακωμός Νίκου Ευαγγελάτου και προέδρου του ΕΟΦ στον «αέρα» του Live News: «Κύριε πρόεδρε λέτε ψέματα! Θα σας μηνύσω!»

Άγριος τσακωμός Νίκου Ευαγγελάτου και προέδρου του ΕΟΦ στον «αέρα» του Live News: «Κύριε πρόεδρε λέτε ψέματα! Θα σας μηνύσω!»

Mε φόντο επικίνδυνα ματζούνια!

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Live Νews μετά την παρουσίαση του θέματος για μια νέα περίπτωση ψευτογιατρού που υπόσχεται με ματζούνι ότι θεραπεύει τον κορονοϊό και τον καρκίνο.

Όπως θα ακούσετε στο ρεπορτάζ υπάρχουν σκευάσματα που πωλούνται προς 35 ευρώ στη μαύρη αγορά και προωθούνται από τους εμπόρους τους ως αντιβίωση κατά του κορονοϊού.

Ο έμπορος σκευασμάτων με την οποία επικοινώνησε το Live News υποστηρίζει πως έχει την έγκριση του ΕΟΦ.

«Έχουμε καταθέσει το φάκελο στον ΕΟΦ, έχουμε πάρει την έγκριση του ΕΟΦ, έχει εργαστηριακές μελέτες, πανεπιστημιακές και τα λοιπά, δεν είναι… είναι πάρα πολύ δυνατό, ένα πολύ ωραίο σκεύασμα, σταγόνες είναι που συντηρούνται σε κάποια ποσότητα οινοπνεύματος», δήλωσε και πρόσθεσε πως το σκεύασμα αυτό δεν είναι βιταμίνες, αλλά ούτε και συμπληρώματα διατροφής.

Το Live Νews  επιχείρησε να επικοινωνήσει με τον ΕΟΦ, ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατό αρχικά. Στη συνέχεια, όταν κατάφερε να επικοινωνήσει με τον ΕΟΦ, ζητήθηκε να σταλεί email σε συγκεκριμένη υπάλληλο, χωρίς όμως να λάβει η εκπομπή κάποια απάντηση μέχρι στιγμής.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος μετά το τέλος του ρεπορτάζ φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος λέγοντας ότι «είναι η πολλοστή φορά που ο ΕΟΦ μας κάνει να ντρεπόμαστε που είμαστε φορολογούμενοι πολίτες. Πόσο δύσκολο είναι κύριοι του ΕΟΦ να μας πείτε αν αυτό το σκεύασμα έχει έγκριση;»

Η απάντηση του ΕΟΦ

Τελικά, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Δημήτρης Φιλίππου, βγήκε στον αέρα της εκπομπής προκειμένου να ξεκαθαρίσει το ζήτημα.

«Δεν μου αρέσει το αφοριστικό και χωρίς στοιχεία και θα παρακαλούσα εφεξής να είστε πολύ προσεκτικός στις εκφράσεις σας για έναν οργανισμό που περνάει ζόρι αυτόν τον καιρό. Επικοινώνησα με τους συνεργάτες σας με ένα email», δήλωσε, με τους τόνους να ανεβαίνουν επικίνδυνα όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος τον διέκοψε για να του πει: «Κύριε πρόεδρε λέτε ψέματα! Είναι πολύ βαρύ αυτό που λέω. Σας πήραμε τηλέφωνο και αν θέλετε να ακούσετε τη συνομιλία την έχουμε».

«Εσείς λέτε ψέματα» είπε ο κ. Φιλίππου με τον Νίκο Ευαγγελάτο να του απαντά «να μου πείτε σε τι είπα ψέμα διαφορετικά θα σας μηνύσω!».

«Ο Οργανισμός λειτουργεί με συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, γιατί υπάρχει φόρτος εργασίας. Ζητήσαμε να σταλεί ένα email γιατί η υπάλληλος ήταν σε τηλεδιάσκεψη. Το email το λάβαμε χθες, διερευνήθηκε και στάλθηκε στο Tμήμα Eλέγχου και Kυκλοφορίας για την επιβολή ποινών. Το πρακτέο είναι ότι ο κύριος αυτός που εμπορεύεται το σκεύασμα λέει ψέματα. Από τα δύο προϊόντα έχει γνωστοποιήσει ένα στον ΕΟΦ, το οποίο δεν έχει τους ισχυρισμούς που αυτός εγγυάται», ξεκαθάρισε ο κ. Φιλίππου και τόνισε πως ο ΕΟΦ θα κάνει ότι οφείλει ένας οργανισμός που σέβεται και προστατεύει τους ασθενείς.

«Το mail στον ΕΟΦ κάνει ένα 24ωρο να έρθει; Κάνετε παγκόσμιο ρεκόρ» του είπε ο κ. Ευαγγελάτος.

https://streamable.com/9slhyy