Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το τρομακτικό ατύχημα στα 16 του που του στέρησε την πιανιστική καριέρα και το Όσκαρ της γιαγιάς Παξινού
Νέα

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το τρομακτικό ατύχημα στα 16 του που του στέρησε την πιανιστική καριέρα και το Όσκαρ της γιαγιάς Παξινού

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το τρομακτικό ατύχημα στα 16 του που του στέρησε την πιανιστική καριέρα και το Όσκαρ της γιαγιάς Παξινού

Ο ηθοποιός είχε ατελείωτες αναμνήσεις να μοιραστεί από τη ζωή του και την καριέρα του

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ένας εξαιρετικός ηθοποιός, εγγονός της μεγάλης Κατίνας Παξινού ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The  2night Show.

Όπως είναι ήδη γνωστό, θα παίξει στη νέα σειρά των Ρέππα-Παπαθανασίου στο Mega, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», «έναν σιχαμερό βουλευτή, τον Ηλία Λαλαμπίρδα».

Ο ηθοποιός  μίλησε για την παιδική του ηλικία και εξήγησε ότι το όνειρό του ήταν να γίνει πιανίστας. Η γιαγιά του ήταν αυτή που τον ενθάρρυνε.

«Εγώ  ξεκίνησα να γίνω πιανίστας, αυτό ήταν το μεγάλο μου όνειρο αλλά δυστυχώς είχα ένα ατύχημα που μου απαγόρευσε την πιανιστική μου καριέρα. Αυτά τα ωραία αστεία που κάνουν τα αγόρια μεταξύ τους, μου πετάξανε την τσάντα έξω από το παράθυρο με σκοπό να κλείσουν το παράθυρο και να μείνω απ’ έξω.  Εγώ αίλουρος, πήδηξα για να μπω μέσα, αυτός δεν με είδε, έκλεισε το παράθυρο και περάσαν τα χέρια μου μέσα από τα τζάμια. Δεν έχω τίποτα αλλά σταμάτησε η καριέρα μου. Ήμουν φέρελπις. Με είχε πάει η γιαγιά μου και σε έναν μεγάλο μουσικό που είχε πει ότι έχω ταλέντο. Ήμουν 16. Έπεσα σε μεγάλη κατάθλιψη. Και έτσι έγινα ηθοποιός.Όταν ανακοίνωσα ότι θα γίνω ηθοποιός έγινε το σώσε και υπαναχώρησα και πήγα στη Νομική».

«Η γιαγιά ήταν η πρώτη που μου έδωσε την ευχή της όταν ανακοίνωσα ότι θα γίνω ηθοποιός. Μου έδωσε έναν σταυρό. Μου τον κλέψανε από το εξοχικό μου».

https://streamable.com/41dxgz

Η καριέρα στην ΕΡΤ, ο Χορν και το χρυσό αγαλματίδιο

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι έφτασε ένα βήμα πριν από το πτυχίο της Νομικής αλλά δεν το πήρε ποτέ γιατί πήρε το πτυχίο του Εθνικού Θεάτρου.

«Το Όσκαρ της Κατίνας Παξινού το έχω στο σπίτι μου σε ένα τραπέζι επάνω» είπε για το χρυσό αγαλματίδιο που κέρδισε η γιαγιά του.

Τον επηρέασε ότι γιαγιά του ήταν μια τόσο διάσημη ηθοποιός;

«Είναι πολύ υποθετικό… Είμαστε δύο αδέλφια, ο Φαίδων κι εγώ. Και  οι δύο είχαμε γιαγιά την Παξινού και παππού τον Μινωτή.  Αυτός γιατί δεν έγινε ηθοποιός; Τον παππού μου δεν τον γνώρισα ποτέ, για παππού είχα τον Μινωτή. Ο Φαίδων πήγαινε και έβλεπε τη γιαγιά του στην παράσταση. Εγώ από μικρό παιδί λύσαγα να πηγαίνω στην πρόβα.

Γεννήθηκα στο Χόλιγουντ, έφυγα όταν ήμουν 5 ετών. Επέστρεψα πολύ μεγάλος. Δεν υπήρχε το σπίτι μας. Η γιαγιά το είχε πουλήσει, είχε κι αυτό το “χάρισμα” να τρώει τα λεφτά σαν πασατέμπο.

Δεν ήθελα να κάνω καριέρα στο εξωτερικό. Πολύ λίγοι τα έχουν καταφέρει. Ακόμα κι η γιαγιά μου που έκανε τόσες ταινίες εκεί κάποια στιγμή στόμωσε ήθελε να γυρίσει πίσω να παίξει στη γλώσσα της».

Ο ηθοποιός μίλησε και για το πώς από μία παράσταση με τον Χορν που δεν έγινε ποτέ βρέθηκε να λέει δελτίο ειδήσεων στην ΕΡΤ.

«Πήγα σε μια οντισιόν που μου είπε ο Χορν αλλά εκείνος δεν ήταν εκεί. Άρχισαν οι πρόβες. Πέφτει η Δικτατορία, όμως έρχεται ο Χορν και μας είπε ότι η παράσταση δεν θα γίνει γιατί ο Καραμανλής τον έκανε γενικό διευθυντή της  ΕΡΤ. Η πρώτη μου δουλειά χωρίς δουλειά.

Έκανα μια απαράδεκτη πράξη που μετανιώνω και δεν ξανάκανα ποτέ. Στις εξετάσεις μου είχαν έρθει ο Φέρτης και η Καλογεροπούλου που ήταν ζευγάρι και είχαν θίασο και με περίμεναν να με πάρουν σε μια παράσταση με τον Δάνη Κατρανίδη.

Γυρίζω στο σπίτι και μου λέει η μητέρα μου για την οντισιόν με τον Χορν και έκανα το λάθος να πω ότι θα πάω με τον Χορν που δεν έγινε η παράσταση.

Ήμουν στα πατώματα.. Τότε με πήραν τηλέφωνο ότι με ήθελε ο Χορν στην ΕΡΤ και ήθελε να κάνει ένα πείραμα, γιατί ήθελε ηθοποιοί να λένε τις ειδήσεις. Μου είπε να το κάνουμε προσωρινά. 17 χρόνια!».

Από την ΕΡΤ όπως είπε τον έδιωξαν γιατί ήταν πάρα πολύ… καλός, του έδωσαν εκπομπή και ο επόμενος διευθυντής την έκοψε.

«Από την ώρα που σταμάτησα το δελτίο άλλαξε η ζωή μου ως ηθοποιός. Η μόνη φορά που είδα τον Μίνωα Κυριακού και μου έκανε πρόταση να λέω τις ειδήσεις στον ΑΝΤ1 αλλά αρνήθηκα γιατί ήθελα να είμαι ηθοποιός» είπε για την πρόταση του ΑΝΤ1.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αποκάλυψε ότι έχει γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες επειδή μπλέχτηκε με τα συνδικαλιστικά στο Εθνικό Θέατρο και τσακώθηκε με τον Μινωτή.

«Με τον Μινωτή τα είχαμε χαλάσει για τα κληρονομικά. Τα ξαναβρήκαμε και με κάλεσε στο Εθνικό Θέατρο. Ήμουν νέος πολύ και ασχολήθηκα με τα συνδικαλιστικά, ο Μινωτής δεν το ανεχόταν καθόλου και με απέλυσε.. Πιαστήκαμε σχεδόν στα χέρια στο Ηρώδειο. Ήταν οι δύο μηνύσεις που έκανα στη ζωή μου και τις έχασα. Εκείνη την εποχή ποιος να τα βάλει με τον Μινωτή;».

«Η πρώτη μου φορά στην Επίδαυρο ήταν το δικό μου “Πράσινο μίλι”, ήταν πολύ αγχωτική» ομολόγησε.

https://streamable.com/8mvgep

Η γνωριμία με την Κάλλας

«Η Μέριλιν Μονρόε  ερχόταν στο σπίτι μας στην Καλιφόρνια αλλά ήμουν 4 χρονών παιδάκι» είπε μιλώντας για τους διάσημους αστέρες που γνώρισε ως παιδί.

«Είχα γνωρίσει τον Ωνάση, ήταν πολύ φίλος της Παξινού Ένα φεγγάρι είχε κάνει τον Μινωτή διευθυντή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στο Μόντε Κάρλο. Δεν κράτησε πολύ», είπε.

«Η Μαρία Κάλλας ήταν μια πολύ άτυχη γυναίκα. Έζησε στιγμές μόνο ευτυχίας και δόξας, έζησε πολλές στιγμές δυστυχίας. Ο Ωνάσης την εξευτέλισε με τη Τζάκι Κένεντι».

Ο ηθοποιός μίλησε για τη γνωριμία του με την Κάλλας και  περιέγραψε μια στιγμή της στην Επίδαυρο που σκίστηκε το φόρεμά της σε μια πρόβα της  Μήδειας πέφτοντας από τεχνικό λάθος και θύμωσε καθώς οι φωτογράφοι απαθανάτισαν το πόδι της. «Τη φωνή αυτή την έχω ακόμα μέσα στο κεφάλι μου που είπε με σπαστά Ελληνικά “παρακαλώ εντο δεν κάνουμε κορόιδο”».

Μάλιστα αποκάλυψε ότι στα  13 του την είδε με τα εσώρουχα στην Επίδαυρο ακολουθώντας τη γιαγιά του στα παρασκήνια.

Τις ιστορίες που έχει βιώσει με την Κάλλας μάλιστα τις έχει καταγράψει σε βιβλίο.

https://streamable.com/c95vwr