Αλέξης Κούγιας για 9χρονη Τζωρτζίνα: «Ένα κορμάκι παιδιού που δεν έχει τις λειτουργίες ανθρώπου» – Εξοργίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης
Νέα

Αλέξης Κούγιας για 9χρονη Τζωρτζίνα: «Ένα κορμάκι παιδιού που δεν έχει τις λειτουργίες ανθρώπου» – Εξοργίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης

Αλέξης Κούγιας για 9χρονη Τζωρτζίνα: «Ένα κορμάκι παιδιού που δεν έχει τις λειτουργίες ανθρώπου» – Εξοργίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αγανάκτηση του πατέρα

Με νέες μηνύσεις επανήλθε ο Αλέξης Κούγιας στην έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας αναφέροντας ότι η κ. Παπανίκου μία από τις νοσηλεύτριες που κατέθεσε την Παρασκευήγια την υπόθεση έχει ψευδορκήσει σε πολλά σημεία ενώπιον του δικαστηρίου.

Μήνυση δήλωσε πως θα κάνει και στην παιδοχειρουργό κ.Σαγκενίδου επειδή αρνήθηκε του αρνήθηκε να σχολιάσει την κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας όταν νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο.

«Κλήθηκα γύρω στις 10 το βράδυ από τον κο Κοτσώνη για ένα κοριτσάκι 8 ετών. Όταν έφτασα, παρόντες ήταν οι Κοτσώνης και Ηλιάδης και το παιδί το είχαν ήδη διασωληνωμένο. Τρία φάρμακα χορηγήσαμε στο παιδί, μέσα σε αυτά και αδρεναλίνη. Ταυτόχρονα κάναμε υπέρηχο, στείλαμε να γίνουν αιματολογικές και τοξικολογικές. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Είδαμε αύξηση της τροπονίνης, που ουσιαστικά συναντάται σε κατάσταση στρες. Την επόμενη μέρα ήταν φυσιολογική η τιμή τροπονίνης. Το παιδί έμεινε δια σωληνωμένο γύρω στις 12 μέρες. Δεν έδειξε δομικές βλάβες της καρδιάς» κατέθεσε η παιδοχειρουργός στο δικαστήριο.

«Στείλαμε δείγμα και για γονιδιακό έλεγχο επειδή είχαμε ενημερωθεί και από τους γονείς ότι τα άλλα δύο είχαν πεθάνει και το ένα μάλιστα πρόσφατα. Ο κ. Παπαγιάννης συμφώνησε για το καλύτερο του παιδιού να μπει σε βηματοδότη και απινιδωτή όπως κι έγινε» περιέγραψε για τις δύο νοσηλείες της 9χρονης.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν πιο συναισθηματικός απέναντι στο παιδί έναντι της κατηγορουμένης που τη σκιαγράφησε ως πιο απόμακρη.

Πρόεδρος: Η ανακρίτρια σας ρωτάει για την αντίδραση των γονέων. Λέτε ότι σας έκανε εντύπωση η συμπεριφορά της μάνας. Γιατί το λέτε αυτό; Υπήρξε κάποιο περιστατικό;

Παιδοχειρουργός: Αυτό το είπα σαν αποτέλεσμα όλων των ημερών που είδα τους γονείς. Ήταν τυπικοί σε όλες τις επισκέψεις. Ο πατέρας ήταν πιο συναισθηματικός. Ο πατέρας χάιδευε, έκλαιγε πάνω στο παιδί. Ενώ η μητέρα ήταν πιο ψυχρή. Απόμακρη, απαθής.

Πρόεδρος: Ενδιαφερόταν για το παιδί;

Παιδοχειρουργός: Εμείς ενημερώναμε τους γονείς κάθε μέρα. Ο πατέρας ρωτούσε πιο πολλά πράγματα, η μητέρα άκουγε προσεκτικά αλλά έκανε λίγες ερωτήσεις.

Στην έναρξη της δίκης, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως εδώ και καιρό έχει κάνει αίτημα για να του δοθεί το αίμα της Τζωρτζίνας και πως το θέλει άμεσα καθώς θα έρθει ένας ειδικός γιατρός που έχει καλέσει για να το εξετάσει.

Την ίδια ώρα νέα κόντρα ξέσπασε για το αν τελικά η μικρή Τζωρτζίνα έβλεπε και αν είχε αντίληψη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

«Δεν τους είπε ποτέ ότι το παιδί δεν περπατά, δεν έχει εγκέφαλο, δεν βλέπει. Είναι ένα κορμάκι ενός παιδιού που δεν έχει τις λειτουργίες ενός ανθρώπου» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν και την οργισμένη αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος απουσίαζε από τη σημερινή διαδικασία.

«Ο κύριος Δασκαλάκης μου ζήτησε να μεταφέρω την αντίδραση του γι’ αυτά που ακούγονται. Η Τζωρτζίνα έβλεπε, άκουγε και είχε πλήρη αντίληψη. Απορεί και οργίζεται που η κατηγορούμενη επιτρέπει να αιωρούνται τέτοια σενάρια στον βωμό της υπεράσπισης της» είπε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.

«Το ότι το παιδί δεν έβλεπε τα έχει πει στην κατάθεσή της η κα. Παπαθεοδώροπουλου από την ανάκριση. Άρα ο κ. Γεωργακόπουλος έχει γίνει εκπρόσωπος τύπου του κου. Δασκαλάκη;» είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Στις δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης καταφέρθηκε για ακόμη μια φορά εναντίον των γιατρών κάνοντας λόγο για ιατρική συμμορία από την Πάτρα ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του Ανδρέα Ηλιάδη χαρακτηρίζοντας τον ανεκδιήγητο γιατρό.