Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: “Αρκετοί ισχυρίζονται ότι η σουηδική συγκυβέρνηση παίζει ρώσικη ρουλέτα με ανθρώπινες ζωές”
Νέα

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: “Αρκετοί ισχυρίζονται ότι η σουηδική συγκυβέρνηση παίζει ρώσικη ρουλέτα με ανθρώπινες ζωές”

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: “Αρκετοί ισχυρίζονται ότι η σουηδική συγκυβέρνηση παίζει ρώσικη ρουλέτα με ανθρώπινες ζωές”

Περιγράφει την κατάσταση σε μία χώρα με νεκρούς και κρούσματα που δεν έχει λάβει κανένα περιοριστικό μέτρο

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου βγήκε μέσω Skype από τη Σουηδία στη “Φωλιά των Κου Κου” και μίλησε για την κατάσταση στη χώρα, όπου υπάρχουν περισσότεροι νεκροί και κρούσματα από την Ελλάδα αλλά δεν έχει ληφθεί κανένα περιοριστικό μέτρο.

“Έχει επιλέξει η σουηδική συγκυβέρνηση να συμβουλέψει απλά τον κόσμο” είπε για τη στρατηγική της χώρας.

“Όλα λειτουργούν σχεδόν κανονικά, βέβαια έχει πάρα πολύ κόσμο στα λεωφορεία, στο μετρό ενώ όπως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες τους έχει πιάσει πανικός στα σούπερ μάρκετ και τα έχουν αδειάσει όλα” είπε.

“Εμένα μου κάνει τρομερή εντύπωση. Εγώ έχω κλειστεί στο σπίτι, μένω μέσα όπως και στην Ελλάδα γιατί προσέχω. Δεν μπορώ να πάω να δω τους γονείς μου. Επαγγελματικά έχουν ακυρωθεί τα πάντα. Προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου, γιατί αυτό μας λένε εδώ και σκέφτονται πάρα πολύ στη Σουηδία την οικονομία. Λένε ότι δεν μπορούν να κλείσουν τα πάντα γιατί θα δημιουργηθεί ένα χάος. Έχω ένα παιδί που πηγαίνει κανονικά σχολείο”, είπε.

“Είναι διχασμένες οι απόψεις. Είναι αρκετοί αυτοί που ισχυρίζονται ότι η σουηδική συγκυβέρνηση παίζει ρώσικη ρουλέτα με ανθρώπινες ζωές. Είναι ακριβώς ο ίδιος πληθυσμός με την Ελλάδα, έχουμε μέχρι στιγμής 36 θανάτους και 2200 άτομα με κορονοϊό. Παράλληλα έχω άπειρα άτομα στο δικό μου περιβάλλον που έχουν όλα τα συμπτώματα αλλά δεν μπορούν καν να κάνουν τεστ, δεν τους δέχονται στα νοσοκομεία. Οπότε φαντάζομαι ότι είναι πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός”.

“Έχουν μια άλλη θεωρία, την ανοσία της αγέλης”, είπε για την επίσημη θέση της κυβέρνησης.

“Πιστεύουν ότι θα αποκτήσουμε καλύτερο ανοσοποιητικό. Νομίζω ότι η Σουηδία σκέφτεται την οικονομική άποψη της παγκόσμιας κρίσης. Σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο μας λέγανε ότι μία θετική επίπτωση του κορονοϊού ήταν οι λιγότερες διαρρήξεις. Αυτό π.χ. που τους ανησυχεί είναι ποιος θα μαζέψει τα blueberries το καλοκαίρι επειδή δεν θα έρθουν ξένοι εργάτες. Εγώ κάνω τον σταυρό μου και λέω Παναγία μου ας βγει σε καλό” είπε χαρακτηριστικά.

https://streamable.com/j41ou