Αλέξανδρος Μπουρδούμης για κλειστά θέατρα: «Άλλο πράγμα η διασκέδαση, άλλο η ψυχαγωγία…»
Νέα

Αλέξανδρος Μπουρδούμης για κλειστά θέατρα: «Άλλο πράγμα η διασκέδαση, άλλο η ψυχαγωγία…»

Αλέξανδρος Μπουρδούμης για κλειστά θέατρα: «Άλλο πράγμα η διασκέδαση, άλλο η ψυχαγωγία…»

Η σύγχυση που διακρίνει στο κοινό εξαιτίας των μηνυμάτων που δίνει η πολιτική ηγεσία

Καλεσμένος της Νάντιας Κοντογεώργη ήταν σήμερα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για πολλά. Για την εμπειρία του ως νέος πατέρας, όσα μαθαίνει καθημερινά ως γονιός στο πλευρό της Λένας Δροσάκη ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα των κλειστών θεάτρων.

«Ξέρω ότι κάθε μέρα αγαπάω όλο και περισσότερο και τον γιο μου και τη μητέρα του και προσπαθώ να είμαι εκεί. Να μην χάνω όλες αυτές τις ωραίες στιγμές, γιατί είναι όντως ανεπανάληπτες. Δεν επιστρέφουν. Θέλω να τα κάνω όλα μαζί του».

«Ένα μωρό σε μαθαίνει να ακούς τις ανάγκες του. Οπότε αν αρχίσεις ενστικτωδώς να τον ακούς έτσι ίσως γίνεις καλύτερος γονιός και σύντροφος και φίλος. Αν κάνεις αυτόν τον κόπο τα πράγματα εξελίσσονται μόνο προς μια κατεύθυνση.

https://streamable.com/y7i7tp

Σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας ποιυ πλήττουν βαρύτατα το θέατρο ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης διαχώρισε τις έννοιες ψυχαγωγία και διασκέδαση και έστειλε ένα μήνυμα προς την πολιτεία.

«Υπάρχει μία πληγή στο θέατρο και βαλλόμαστε. Είναι σημαντικό να είναι ανοιχτά τα θέατρα και οι μουσικές σκηνές όχι μόνο γιατί είναι χώροι που δεν υπήρχε κρούσμα αλλά και γιατί τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Συνδέεται η ψυχαγωγία και η διασκέδαση και εδώ το κοινό έχει μπερδευτεί. Αυτό έχει περάσει από τα μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας και θα ήθελα να το δουν και οι λοιμωξιολόγοι και οι πολιτικοί μας. Είναι άλλο πράγμα η διασκέδαση στα μπαρ που μαζεύονται – δεν λέω ότι δεν πρέπει να δουλέψουν και αυτοί οι χώροι – και άλλο πράγμα η ψυχαγωγία. Η διαφορά είναι τεράστια, είναι αλλιώς να μπεις στο θέατρο με μάσκα, χωρίς μάσκα, συγχρωτισμό και να μπορείς να φύγεις με ασφάλεια».

https://streamable.com/cbpda1