Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η Ζωή Λάσκαρη, η «διαμάχη» των κοριτσιών και η Νατάσα Καλογρίδη
Νέα

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η Ζωή Λάσκαρη, η «διαμάχη» των κοριτσιών και η Νατάσα Καλογρίδη

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Η Ζωή Λάσκαρη, η «διαμάχη» των κοριτσιών και η Νατάσα Καλογρίδη

Η Ζωή Λάσκαρη ήταν «ο άνθρωπος της ζωής» του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, η οποία τον… κέρδισε από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο γραφείο του.

«Ταινίες της Ζωής Λάσκαρη δεν είχα δει, ήξερα ποια ήταν. Όταν την είδα πρώτη φορά στο γραφείο μου ένιωσα θαυμασμό και διερωτήθηκα αν με τη Ζωή θα έπρεπε να περιοριστώ μόνο σε μία επαγγελματική σχέση, ή αν θα έπρεπε να επεκτείνω τη σχέση μας. Τελικά επικράτησε το δεύτερο. Επέμεινα πολύ και την έπεισα. Με γοήτευσε η προσωπικότητά της, ο αέρας της, η δύναμη της, το ταλέντο της. Μια σύνθετη, μαγική προσωπικότητα», δήλωσε στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και αναφέρθηκε στην κόρη της Ζωής την οποία μεγάλωσε σαν δικό του παιδί:

«Από 7-8 ετών η Μάρθα ζούσε μαζί μας. Δεν την ξεχώρισα ποτέ, όχι από υποχρέωση, από αληθινή αγάπη. Ήμουν κοντά της σε όλη της διαδρομή της. Παντρεύτηκε, έφυγε και όταν έφυγε απ’ τη ζωή ο Βλάσης ήρθε και έμεινε μαζί μας».

Η διαμάχη των δύο κοριτσιών

Το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη έχει φέρει τα πάνω κάτω στην οικογένεια, καθώς η Μαρία – Ελένη και η Μάρθα θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

«Όλη αυτή η υπόθεση με έχει πληγώσει και στεναχωρήσει. Τόσο η Μαρία Ελένη όσο κι εγώ δεν θέλαμε να δημοσιοποιηθεί. Δυστυχώς βγήκε από την άλλη πλευρά. Θα ήθελα να επισημάνω, ότι υπάρχει μία κακοποίηση της αλήθειας.

Όλα μετά τον θάνατο της Ζωής έγιναν άψογα, ήρεμα και αγαπημένα και στεναχωριέμαι γι’ αυτή την εξέλιξη, Ο πυρήνας του προβλήματος είναι αυτό το σπίτι στο Πόρτο Ράφτη.

Εκεί μείναμε όλοι, ανήκει και στις δύο κοπέλες. Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που συμφωνήθηκε να μείνει λίγο η Μάρθα εκεί και να πουληθεί.Η Μαρία Ελένη μετά από ενάμιση χρόνο υπομονής αποφάσισε να πάει στα δικαστήρια. Ελπίζω ότι θα λυθεί το θέμα προς το συμφέρον και των δύο. Ομολογώ ότι δεν μπορώ να αιτιολογήσω ορισμένα πράγματα».

Η μέρα που χάθηκε η Ζωή

Η Ζωή Λάσκαρη έφυγε στον ύπνο της. «Το βράδυ της 17ης Αυγούστου μιλήσαμε και κοιμηθήκαμε μαζί όπως πάντα. Το πρωί άφησα τη Ζωή σπίτι να κοιμάται και  έφυγα για τη δουλειά και σαν σύμπτωση πήγα σε μια κηδεία ενός φίλου, όταν γύρισα στο γραφείο πήρα τηλέφωνο στο σπίτι και δεν μου απαντούσε. Η οικιακή βοηθός με ενημέρωσε Η Μάρθα τη βρήκε και εγώ το είπα στη Μαρία Ελένη. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημα. Ήταν κεραυνός».

Τα σχόλια για τη Νατάσα Καλογρίδη και τα… πταίσματα

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρήκε τη συντροφιά στο πρόσωπο της Νατάσας Καλογρίδη και σχολιάστηκε αρνητικά για την επιλογή του.

«Δεν θα σχολιάσω, έκανα κάποιες επιλογές για τις οποίες δεν μετανιώνω. Αφήνω τα σχόλια στους τρίτους. Θα ήταν πολύ πιο ευχάριστο και πιο σεμνό να μην σχολιάζεται σε αυτή την έκταση η προσωπική ζωή. Ο καθένας έγραφε και έλεγε όλα αυτά που ήθελε».

Όσο για το γεγονός ότι η Ζωή αρκετές φορές είχε δημοσιοποιήσει τα… πταίσματά του:

«Κάποια στιγμή, σε μία γιορτή που είχαμε κάνει για τα 30 χρόνια που κλείναμε, αιφνιδίασα τη Ζωή και μπροστά σε όλους της ζήτησα συγγνώμη για όλα τα πταίσματα και κακουργήματα που είχα πράξη. Ήμουν πάντα ευγνώμων που ήταν δίπλα μου και με συγχωρούσε. Αν δεν είχε φύγει θα ήμασταν πολλά περισσότερα χρόνια μαζί, από τα 41.

Πολλά από τα πταίσματα τα μάθαινε. Κάποια τα παραδεχόμουν, άλλα όχι. Ό,τι και να έκανα ο άνθρωπος της ζωής μου ήταν η Ζωή. Ποτέ δεν σκέφτηκα να διαλύσω αυτό το σπίτι».

Η πρόσφατη περιπέτεια

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πέρασε μια δύσκολη περίοδο, ωστόσο είχε στο πλευρό του τη Νατάσα Καλογρίδη.

«Η ίδια η Νατάσα με επέλεξε. Ήταν δίπλα μου και ήταν συγκλονιστική και συγκινητική η συμπαράστασή της. Αυτό δεν το ξεχνάω. Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμα και δεν θέλω να κάνω σχόλια. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη. Θα δικαιωθώ στο τέλος, δικηγορώ με πάθος από το πρωί ως το βράδυ».