Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η «ρετσινιά» της «γρουσούζας» στα πρώτα της βήματα – «Ο Μυράτ φώναξε παπά για τα κακά πνεύματα»
Νέα

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η «ρετσινιά» της «γρουσούζας» στα πρώτα της βήματα – «Ο Μυράτ φώναξε παπά για τα κακά πνεύματα»

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η «ρετσινιά» της «γρουσούζας» στα πρώτα της βήματα – «Ο Μυράτ φώναξε παπά για τα κακά πνεύματα»

Ο Χρίστος Βασιλόπουλος επέστρεψε αυτό το Σάββατο μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ με τα «Πρόσωπα», έναν κύκλο αφιερωμάτων σε γνωστούς ανθρώπους του πολιτισμού που άφησαν ισχυρό το αποτύπωμά τους στην Ελλάδα.

Πρώτη στάση του δημοσιογράφου η γυναίκα θρύλος του ελληνικού κινηματογράφου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Η εκπομπή φώτισε τα δύσκολα παιδικά χρόνια της Αλίκης, που σημαδεύτηκαν από τη δολοφονία του πατέρα της, αλλά και την άρνηση των Μανιατών της φαμίλιας της να της επιτρέψουν να βγει στο θέατρο. Η αντίρρηση έφτασε στα άκρα όταν αρχικά αποφασίστηκε να στείλουν στην Αθήνα ομάδα αντρών για να τη λιθοβολήσουν, ευτυχώς κάτι που ανατράπηκε την τελευταία στιγμή.

Η Βουγιουκλάκη εισήχθη στην σχολή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά παρά την προσδοκία της για Άριστα, αποφοίτησε με «Λίαν καλώς».

Τα πρώτα βήματα της Αλίκης στον κινηματογράφο έγιναν το 1954 στην ταινία «Το ποντικάκι», όταν πήρε τον ρόλο που προοριζόταν για την Έλλη Λαμπέτη, καθώς η πρωταγωνίστρια είχε αρνηθεί λόγω φόρτου εργασίας.

Στο θέατρο το ξεκίνημα της «εθνικής σταρ» δεν ήταν εύκολο καθώς σύντομα βρέθηκε κατηγορούμενη στο πειθαρχικό συμβούλιο για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά απέναντι στους συναδέλφους της οι οποίοι την αντιμετώπιζαν με επιφύλαξη.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Δημήτρης Μυράτ την κατηγόρησε ότι είναι γρουσούζα, ότι έκανε μάγια στον θίασο, καθώς η παράσταση στην οποία έπαιξαν μαζί δεν πήγε καλά και σε ένα μήνα κατέβηκε.

«Ο Μυράτ της εξήγησε ότι τον είχε πάρει ο Χατζίσκος και του είχε πει να την προσέχει γιατί είχε τη φήμη ότι έφευγε από τη δουλειά. Όταν η παράσταση κατέβηκε μέσα σε έναν μήνα, την κατηγόρησαν ότι ήταν γρουσούζα και ότι κάνει μάγια στον θίασο. Όλο αυτό άρχισε να γίνεται γνωστό στους θεατρικούς κύκλους και πείραξε την Αλίκη. Αυτό που την πείραξε πιο πολύ ήταν ότι όταν έφυγε από το θέατρό τους ο Μυράτ με τη Ζουμπουλάκη φώναξαν παπά για να διώξει τα κακά πνεύματα και τη γρουσουζιά της Αλίκης» ανέφερε στην εκπομπή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Παναγιώτης Φύτρας.