Alpha: Μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στη μυθοπλασία – Όλες οι σειρές και τα πρόσωπα που θα δούμε τη νέα σεζόν – Οι λεπτομέρειες για τον «Παράδεισο» και την πολυαναμενόμενη «Αυτή η νύχτα μένει»
Νέα

Alpha: Μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στη μυθοπλασία – Όλες οι σειρές και τα πρόσωπα που θα δούμε τη νέα σεζόν – Οι λεπτομέρειες για τον «Παράδεισο» και την πολυαναμενόμενη «Αυτή η νύχτα μένει»

Alpha: Μπαίνει ακόμα πιο δυνατά στη μυθοπλασία – Όλες οι σειρές και τα πρόσωπα που θα δούμε τη νέα σεζόν – Οι λεπτομέρειες για τον «Παράδεισο» και την πολυαναμενόμενη «Αυτή η νύχτα μένει»

Δεν θα επαναπαυτεί στις δόξες του «Σασμού» τη νέα σεζόν ο Alpha. Η σειρά σάρωσε τα νούμερα της prime time και ετοιμάζεται για έναν ακόμα πιο δυναμικό δεύτερο κύκλο, το κανάλι όμως ετοιμάζει και νέες σειρές που θα συμπληρώσουν την επιτυχία αυτή.

Έτσι η μυθοπλασία θα είναι κυρίαρχο στοιχείο και του χρόνου στο κανάλι της Κηφισιάς.

Εκτός από τη «Μουρμούρα» που θα μπει αισίως στον 10ο χρόνο επιτυχίας ο Alpha ετοιμάζει άλλες δύο σειρές που αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο λόγος είναι σίγουρα και το καστ τους που συγκεντρώνει πολύ μεγάλα ονόματα.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

«Παράδεισος»

Η δραματική σειρά εποχής βασισμένη στην τεράστια ιταλική τηλεοπτική επιτυχία “IL PARADISO DELLE SIGNORE” από τη Rai Fiction & Aurora Tvέρχεται στην prime time του Alpha από τον παραγωγό Κώστα Καραγιάννη που κάθε χρόνο υπογράφει επιτυχίες στη μικρή οθόνη.

Έτσι και τώρα, πρόκειται για μια μεγάλη, πλούσια και φιλόδοξη παραγωγή, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, πλαισιωμένη από λαμπερούς πρωταγωνιστές που μεταφέρουν το θεατή στην αστική Αθήνα της δεκαετίας του ’60.

Δυνατές ερμηνείες, πάθη, καλά κρυμμένα μυστικά και πολλές ανατροπές σε μια διαφορετική σειρά με όλα τα στοιχεία που την καθιστούν ακαταμάχητη.

Βρισκόμαστε στην Αθήνα του 1963.  Ένα πολυκατάστημα, «Ο Παράδεισος των κυριών», γεμάτο λάμψη και πολυτέλεια ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στο γυναικείο κοινό και τα εγκαίνια αναμένονται φαντασμαγορικά.

Η Αθήνα του 1960 είναι το βασικό σημείο αναφοράς μιας εποχής που θυμόμαστε με νοσταλγία για τις στιλιστικές και μουσικές τάσεις. Η σειρά εκτυλίσσεται με κέντρο αναφοράς το πολυτελές πολυκατάστημα «Ο Παράδεισος των Κυριών» και παρακολουθούμε τις ζωές όσων σχετίζονται με αυτό, όπως την οικογένεια που της ανήκει π.χ.

Είναι στα αλήθεια οι ζωές τους τόσο λαμπερές όσο και η βιτρίνες του πολυκαταστήματος ή μήπως πίσω απ’ τη βιτρίνα υπάρχουν αλήθειες που σαν έρθουν σε πρώτο πλάνο θα αλλάξουν τα πάντα;

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που θα δούμε στη σειρά είναι ο Αργύρης Πανταζάρας και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος αλλά και οι:

Θεοδώρα Τζήμου, Ευαγγελία Συριοπούλου, Χρήστος Πλαϊνης, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Μιχάλης Πανάδης, Γιούλη Τσαγκαράκη, Σωτήρης Τσακομίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιάννης Ασκάρογλου, Βασίλης Βούνος, Τζένη Καζάκου, Ειρήνη Βαλατσού, Καλή Δάβρη, Τραϊάνα Ανανία, Έλενα Μεγγρέλη, Ελένη Σακκά, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Δέσποινα Τσούτσα, κ.ά.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιάννης Βασιλειάδης με τη συνεργασία του Σταμάτη Πατρώνη.

Διασκευή σεναρίου: Δήμητρα Τσόλκα και ομάδα σεναριογράφων.

«Αυτή η νύχτα μένει»

Αυτή τη σειρά την περιμένουμε πώς και πώς και ειδικά όσοι έχουν δει την ταινία και το κλίμα της θα την περιμένουν με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία.

Ιδιαίτερες προσδοκίες έχει δημιουργήσει και το εξαιρετικό καστ της σειράς: Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Στάνκογλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ηλιάνα Μαυρομάτη είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί.

Η ιστορία της σειράς εκτυλίσσεται μερικές δεκαετίες πριν.

Μεταφερόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 1980… Σε μια Ελλάδα που ψάχνει το καινούριο της πρόσωπο, δυο κόσμοι και δυο άνθρωποι που τους ενώνει ένα μυστικό κοινό κι ανέγγιχτο, έρχονται κοντά και βάζουν φωτιά ο ένας στον άλλον.

Εκεί που ο φόβος, η σκληρότητα και ο αγώνας για την επιβίωση μπερδεύονται με την ελπίδα, τη δίψα για ζωή, τη συμπόνια, την ελπίδα, τον έρωτα και το φως.

Το φως που κρύβεται ακόμα και στις πιο σκοτεινές γωνιές, αρκεί να το δεις και ν’ αγωνιστείς να το κερδίσεις.

Ο κόσμος της νύχτας και του περιθωρίου σε πρώτο πρόσωπο. Ιστορίες πικρές και ανθρώπινες, γεμάτες πάθη αλλά και αλήθεια.

Η μεγάλη παραγωγή του Alpha που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, έρχεται στο νέο πρόγραμμα υπό τη σκηνοθετική ματιά της Κατερίνας Φιλιώτου και σενάριο των Γιάννας Κανελλοπούλου και Γιώργου Μακρή.

Η κα Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει εξαιρετικά τη μεγάλη επιτυχία του Σταμάτη Κραουνάκη «Αυτή η νύχτα μένει» για τους τίτλους της σειράς, σε νέα ενορχήστρωση του Νίκου Κατσίκη υπό την υψηλή καθοδήγηση του μεγάλου συνθέτη.

Οι πρωταγωνιστές και ο συγγραφέας του βιβλίου μίλησαν στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» για τη σειρά, τους ρόλους, τη συνεργασία τους, τη δεκαετία του ’80, τη διασκέδαση στα μπουζούκια.

«Μια πολύ μεγάλη παραγωγή με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, έχω πολλή όρεξη για δουλειά, με εξιτάρει ο χαρακτήρας του δημάρχου που υποδύομαι για να ασχοληθώ μαζί του» λέει ο Γιάννης Στάνκογλου που θα υποδυθεί τον Δήμαρχο.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην προετοιμασία της σειράς με σπουδαίους ηθοποιούς και συντελεστές και αγωνιώ να ξεκινήσουμε τα γυρίσματα» είπε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

«Ο ρόλος μου είναι ο χαρακτήρας του Βασίλη, είναι ένας μαχόμενος δημοσιογράφος που εμπλέκεται στις ιστορίες της μικρής κοινωνίας» είπε ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

«Είμαι η Ζέτα, τραγουδάω πολλά χρόνια κι έχω ένα αρκετά σκοτεινό και βεβαρημένο παρελθόν» περιγράφει η Ηλιάνα Μαυρομάτη.

Η Νικολέτα Καρρά υποδύεται τη Νίκη, «τραγουδίστρια, μια γυναίκα που κουβαλά το δικό της παρελθόν και έχει ένα πολύ ιδιαίτερο μέλλον στην εξέλιξη της σειράς» ενώ η Άννα Μάσχα τη «Διαμάντω», το «αηδόνι του μαγαζιού».

Η Ελένη Ρουσσινού θα υποδυθεί τη σύζυγο του Γιάννη Στάνκογλου. «Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι στην τηλεόραση και υποδύομαι τη Μαρίνα τη σύζυγο του δημάρχου, μια γυναίκα μορφωμένη, καλλιεργημένη ξεχωριστή για την κοινωνία».

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Θάνος Αλεξανδρής, άντλησε έμπνευση από την εμπειρία του στη νύχτα. «Ξαφνικά ανακάλυψα τη μαγεία που έχουν οι χώροι αυτοί, τα σκυλάδικα, και δημιούργησα ένα μπαλέτο, εγώ τραγουδούσα και κάναμε περιοδεία σε ολόκληρη την επαρχία».