Το τηλεοπτικό αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη
Νέα

Το τηλεοπτικό αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη

Το τηλεοπτικό αντίο στον Θέμο Αναστασιάδη

Ο θάνατος του Θέμου Αναστασιάδη έχει σκορπίσει θλίψη στον τηλεοπτικό και δημοσιογραφικό κόσμο. Αρκετοί συνάδελφοι του έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν είτε μέσω social media, είτε μέσω των εκπομπών τους στην τηλεόραση.

Όλοι τους είχαν βρεθεί στην εκπομπή του, καθώς το “ΟΛΑ” μονοπωλούσε για χρόνια το ενδιαφέρον στη late night ζώνη. Ένας από αυτούς ήταν και ο Γιώργος Παπαδάκης. Ο παρουσιαστής του “Καλημέρα Ελλάδα” είπε στην εκπομπή του πως έφυγε μια πολύ εμβληματική φυσιογνωμία της δημοσιογραφίας και στάθηκε στο γεγονός πως τον γνώριζε πολλά χρόνια.

“Έφυγε από τη ζωή ένας συνάδελφός μας, μια εμβληματική μορφή της δημοσιογραφίας, ο Θέμος Αναστασιάδης. Έφυγε πολύ νέος ο Θέμος, στα 61 του χρόνια. Τον Θέμο τον ξέρω χρόνια, από τότε που έγραφε στην Ελευθεροτυπία τη Μαύρη Τρύπα… Πολλές φορές βρέθηκα και εγώ καλεσμένος στην εκπομπή του, φίλος μου ήταν ο Θέμος” σημείωσε.

“Έφυγε νικημένος από τον καρκίνο, έδωσε τη μάχη του τον τελευταίο χρόνο. Τους τελευταίους 5 μήνες τον κατέβαλε η ασθένεια και δυστυχώς έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο. Θέμο, πήγαινε πάνω και κάνε τους να σκάσουν στα γέλια και με τον σαρκασμό και με τον αυτοσαρκασμό, ο οποίος σε διέκρινε. Καλό ταξίδι Θέμο, καλό ταξίδι» πρόσθεσε  συγκινημένος.

https://streamable.com/jno7x

Λύγισαν στο Πρωινό

Σε αρκετά φορτισμένο κλίμα ήταν και το πάνελ της εκπομπής “Πρωινό” με τη Φαίη Σκορδά να εκφράζει τα συλλυπητήρια της. Η Αφροδίτη Γραμμέλη που συνεργάστηκε με τον εκδότη στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, ξέσπασε σε κλάματα και μίλησε για τον χαρακτήρα του.

«Θα με συγχωρέσετε αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο. Από τη στιγμή που έφυγε από τη χώρα, επικοινωνούσε μαζί μας σχεδόν καθημερινά και με τον καθένα ξεχωριστά, έστελνε μηνύματα, διάβαζε όλα τα κείμενα, συζητούσε μαζί μας ιδέες. Ήταν δίπλα μας ακόμα και για να μάθει πώς είναι τα παιδιά μας, πώς είμαστε εμείς, για να μας κάνει λίγο πλάκα επειδή μας έλειπε πάρα πολύ στην εφημερίδα. Συγγνώμη…», είπε η δημοσιογράφος βαθιά συγκινημένη.

https://streamable.com/bx0x6

Το αντίο της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Με ένα αφιερωματικό βίντεο αποχαιρέτησαν και στο “Happy Day” τον Θέμο Αναστασιάδη, με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή να κάνει λόγο για έναν πολύ ευφυή άνθρωπο με ιδιαίτερη πένα και χιούμορ, που έδινε  χώρο στους νέους ανθρώπους, χωρίς να φοβάται να πει την άποψη του.

«Η αλήθεια είναι πως γνωρίζαμε πως ο Θέμος Αναστασιάδης έχει πρόβλημα υγείας, αλλά κάθε φορά που ρωτούσαμε να μάθουμε νέα του ελπίζαμε πως θα βγει νικητής από αυτή τη μάχη. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελβετία. Εκεί, σε νοσοκομείο της Ζυρίχης έδωσε την τελευταία μάχη. Δυστυχώς η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας τους, τους τελευταίους δύο μήνες ήταν πολύ έντονη. Εγώ έτυχε και είδα πριν μερικούς μήνες τη Βασιλική τη γυναίκα του, που ήταν βράχος σε όλη αυτή του την προσπάθεια» είπε συγκεκριμένα για το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε τον τελευταίο 1μιση χρόνο.