Άννα Φόνσου: Η παρεξήγηση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο δεσμός με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και η κατακραυγή για τις ερωτικές ταινίες
Νέα

Άννα Φόνσου: Η παρεξήγηση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο δεσμός με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και η κατακραυγή για τις ερωτικές ταινίες

Άννα Φόνσου: Η παρεξήγηση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο δεσμός με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και η κατακραυγή για τις ερωτικές ταινίες

Ο αθλητισμός, η καταξίωση στην υποκριτική και η «μαύρη» περίοδος στη ζωή της

Αφιέρωμα στη ζωή και την καριέρα της Άννας Φόνσου παρουσίασε η εκπομπή «Πρόσωπα με τον Χρίστο Βασιλόπουλο».

Η εκπομπή ανέδειξε τα δύσκολα παιδικά χρόνια της δημοφιλούς ηθοποιού στην Τήνο και την Καισαριανή. Η ίδια εξιστόρησε πως στερήθηκε τον πατέρα της όταν ήταν μικρή, καθώς βρέθηκε στην εξορία της Μακρονήσου και του Άι Στράτη.

Η γειτονιά στην Καισαριανή

Η ίδια από την μαθητική της ηλικία αναγκάστηκε να εργαστεί ως πλανόδιος μανάβης με βοηθό έναν γάιδαρο για να επιβιώσει. Περιγράφει τα δύσκολα χρόνια του μεροκάματου και μαζί με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει στην παλιά της γειτονιά για να βρει το σπίτι που μεγάλωσε.

Εκεί την περίμενε η έκπληξη με το σιδερένιο μονόζυγο που της είχε κατασκευάσει ο πατέρας της, αλλά και τον ευκάλυπτο που της φύτεψε όταν ήταν κοπελίτσα. Συγκινητικές ήταν οι στιγμές μέσα στο γήπεδο της Νήαρ Ήστ, όπου περπάτησε στο στίβο και θυμήθηκε τα χρόνια που ήταν αθλήτρια του ιστορικού συλλόγου.

Από κομπάρσος πρωταγωνίστρια

Η Άννα Φόνσου εξήγησε ότι βρέθηκε στο χώρο του θεάματος τυχαία. Έγινε κομπάρσος στο θέατρο για να πληρώσει τα δίδακτρα του ιδιωτικού σχολείου, επειδή την είχαν αποβάλλει από τα δημόσια σχολεία της Αττικής. Είχε συμμετάσχει σε μια επεισοδιακή διαδήλωση για την Κύπρο.

Η εκπομπή ακολούθησε τα χρόνια της καθιέρωσής της ως πρωταγωνίστρια. Μάλιστα παρουσιάστηκε από τους παραγωγούς και τον τύπο της εποχής ως το αντίπαλο δέος της Βουγιουκλάκη, γεγονός που την έφερε σε μια πρόσκαιρη ρήξη μαζί της. Η Φόνσου θυμάται πως κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να γίνουν φίλες.

Αποκάλυψε ακόμα τον άγνωστο δεσμό της με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και το ξαφνικό τέλος της σχέσης όταν τον εγκατέλειψε για τον επιχειρηματία και αρχιτέκτονα Κώστα Παρτόγλου. Αυτή ήταν η αιτία που δεν μίλησαν μεταξύ τους για 20 ολόκληρα χρόνια.

Οι ταινίες

Η Άννα Φόνσου ήταν η μόνη πρωταγωνίστρια που αναδείχθηκε και πορεύτηκε εκτός Φίνος Φίλμ. Περιγράφει την διαφωνία της με τον Φίνο αλλά και την επιλογή της να στραφεί σε ταινίες Φιλμ Νουάρ που έγραψαν ιστορία για το ύφος και το ποιοτικό αποτύπωμά τους.

Η εκπομπή φωτίζει τις σχέσεις της με τους άλλους ηθοποιούς και ξεχωρίζει τις συνεργασίες που την σημάδεψαν. Μια τέτοια ήταν με τον Θανάση Βέγγο που «δοκιμάστηκε» καθώς ήταν η μόνη που τον συναγωνίστηκε στο τρέξιμο και την ταχύτητα.

Οι ερωτικές ταινίες

Η εκπομπή εξήγησε τους λόγους που τη δεκαετία του ΄70 γύρισε ερωτικές ταινίες. Ήταν η εποχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης και μια παγκόσμια τάση στον κινηματογράφο.

Η Άννα Φόνσου περιέγραψε πως έπεσε θύμα κυκλώματος που εμφάνισαν αυτή και άλλους γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς ως πρωταγωνιστές πορνογραφικών ταινιών με αποτέλεσμα να δεχτεί την κατακραυγή του κόσμου σε μία «μαύρη περίοδο» για εκείνη όπως την περιέγραψε.

Η ηθοποιός εντόπισε τις παραποιημένες κόπιες στην Γαλλία και στράφηκε δικαστικά εναντίον των ξένων παραγωγών για να αποδείξει ότι αλλοίωσαν το αρχικό περιεχόμενο των ταινιών με την προσθήκη «τσόντας», δηλαδή εμβόλιμου πορνογραφικού υλικού.

Η Φόνσου χρειάστηκε να ξοδέψει χρόνο και χρήμα στα δικαστήρια για να δικαιωθεί και ότι αυτή η δυσφημιστική υπόθεση ήταν μια εμπειρία που την τραυμάτισε βαθιά.