ANT1: Όλες οι λεπτομέρειες, οι αλλαγές και οι εκπλήξεις που ετοιμάζει στο νέο του πρόγραμμα
Νέα

ANT1: Όλες οι λεπτομέρειες, οι αλλαγές και οι εκπλήξεις που ετοιμάζει στο νέο του πρόγραμμα

ANT1: Όλες οι λεπτομέρειες, οι αλλαγές και οι εκπλήξεις που ετοιμάζει στο νέο του πρόγραμμα

Από τις “Άγριες Μέλισσες” και το “Πρωινό” μέχρι τις νέες σειρές, την Ελένη Μενεγάκη και τους ηθοποιούς που θα ξαναδούμε στη μικρή οθόνη

Σε μια διαφορετική συνάντηση με τους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης με Zoom -λόγω κορονοϊού- ο ΑΝΤ1 έδωσε μία πρώτη γεύση για το πρόγραμμα της σεζόν 2020-21, όπως το παρουσίασε ο Τζώρτζης Ποφάντης, Chief Content Officer του καναλιού.

Με βαρύ πυροβολικό τις “Άγριες Μελισσες” που ξεκινούν πιθανόν στις 17 Σεπτεμβρίου, αλλά και την προσθήκη νέων σειρών, ο ΑΝΤ1 επιμένει στην πετυχημένη συνταγή της μυθοπλασίας που τόσα χαμόγελα χάρισε πέρσι στα νούμερα τηλεθέασης.

Το νέο πρόγραμμα του καναλιού θα ξεκινήσει νωρίς, με τις πρώτες εκπομπές να προβάλλονται στις 7 Σεπτεμβρίου ενώ οι πρεμιέρες θα ολοκληρωθούν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

Oι νέες σειρές και η άρνηση στα τούρκικα σίριαλ

Έτσι τη νέα σεζόν προστίθενται στο πρόγραμμα 3 νέες σειρές -πέρα από το “Καφέ της Χαράς που επανέρχεται από εκεί που το αφήσαμε- δύο κωμικές και μία δραματική

“Ήλιος” θα ονομάζεται η νέα καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1 σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου που υπέγραψε και την πετυχημένη “Γυναίκα χωρίς όνομα”.

Η σειρά σηματοδοτεί το comeback του Γιώργου Καραμίχου στην Ελλάδα και τη μικρή οθόνη ενώ μαζί του θα δούμε τους: Αντίνοος Αλμπάνης, Ευγενία Δημητροπούλου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Μάριος Αθανασίου, Νίκος Αρβανίτης, Ακίνδυνος Γκίκας κ.ά.

Δύο νέες κωμικές σειρές θα προστεθούν στο πρόγραμμα του καναλιού, βασισμένες σε ξένα φορμάτ. Η μία ονομάζεται “Η φαμίλια”.  Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η Ιωάννα Ασημακόπουλου που υποδύονται ένα ζευγάρι που αποφασίζει να πάει σε σύμβουλο γάμου χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος, τουλάχιστον φαινομενικά. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Θωμόπουλος.

Η άλλη μεγάλη σειρά είναι το “Παρουσιάστε” με τον Γιάννη Μπέζο σε σκηνοθεσία του ίδιου και του Μιχάλη Βογιατζάκη.

Δύο στρατόπεδα σε παραμεθόριο περιοχή συγχωνεύονται για λόγους οικονομίας. Ακολουθεί η σύγκρουση των δύο διοικητών για το ποιος θα κερδίσει την εύνοια του Υπουργείου και τη διοίκηση του νέου στρατοπέδου.

Όπως ανέφερε ο κ. Ποφάντης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Znews και της Ντέπυς Γκολεμά, στο χαρτοφυλάκιο του καναλιού θα έμπαινε και τουρκική σειρά αλλά μετά τα γεγονότα με την Αγία Σοφία δεν προχώρησε.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε, εφόσον όλα πάνε καλά με τον κορονοϊό αλλά και τα οικονομικά δεδομένα, ο ΑΝΤ1 ετοιμάζει για το δεύτερο μισό της σεζόν μια ελληνική σειρά με υψηλό budget βασισμένη στην ελληνική λογοτεχνία αυτή τη φορά (αλλά όχι εποχής). Όσο για τις “Άγριες Μέλισσες” ο κ. Ποφάντης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστούν και για τρίτη χρονιά.

Το νέο που επιβεβαιώθηκε για τις “Άγριες Μέλισσες” είναι ότι στο καστ προστίθεται ο πρωταγωνιστής του “Κόκκινου Ποταμιού”, Αργύρης Πανταζάρας αλλά και μια αγαπημένη φιγούρα στις ελληνικές σειρές, η Αλεξάνδρα Παντελάκη.

Οι αλλαγές στο “Πρωινό” και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος

Μπορεί το “Πρωινό” να επανέλθει στους δέκτες μας από Σεπτέμβρη όμως όπως τόνισε ο κ. Ποφάντης θα υπάρξουν αλλαγές όχι μόνο στα πρόσωπα του πάνελ αλλά και στο περιεχόμενο της εκπομπής, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείς για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και αν είναι στα σχέδια του καναλιού να αποκτήσει εκπομπή, ο κ. Ποφάντης απάντησε διπλωματικά ότι με τον “Δημήτρη συζητούν πάντα” και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Ο κ. Ποφάντης ρωτήθηκε εάν θα ενισχυθεί και η πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου με κάποια εκπομπή, όπως όμως είπε, ο σταθμός έχει επιλέξει να επενδύσει budget σε άλλες ζώνες.

Το νέο (αλλά παλιό) τηλεπαιχνίδι που έρχεται

Εκτός από το Ρουκ Ζουκ και το Still Standing που συνεχίζονται κανονικά, στο νέο πρόγραμμα προστίθεται και το γνωστό μας Taxi -που παρουσίαζε η Βίκυ Σταυροπούλου- με παρουσιαστή αυτή τη φορά τον κωμικό Αλέξανδρο Τσουβέλα.

Τα σόου, τα ριάλιτι και η σάτιρα

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, με το The 2night show και το YFSF αποτελούν ίσως τη ναυαρχίδα των σόου που το κανάλι έχει επιλέξει να επενδύσει και τη νέα σεζόν.

Σε αυτό προστίθεται και το “Ελλάδα έχεις ταλέντο” που το κανάλι έχει τα δικαιώματα αν και δεν έγινε σαφές εάν θα το δούμε να προβάλλεται στο πρώτο μισό της σεζόν.

Το κανάλι επέλεξε να μείνει μακριά από τα ριάλιτι αν και στο πρόγραμμά του, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έρχεται ένα docu-reality format, που στα ελληνικά έχει τον τίτλο «Μία Στιγμή, Μία Ζωή» (Capturing moments). Όπως ανέφερε ο κ. Ποφάντης, δεν θα έχει παρουσιαστή -τουλάχιστον αυτό είναι το πλάνο μέχρι στιγμής.

Στο νέο πρόγραμμα του καναλιού όμως αποκτούν σατιρική εκπομπή ο Φάνης Λαμπρόπουλος και ο Νικόλας Ράπτης που έρχονται σε ένα late night show με στόχο τον σχολιασμό της πραγματικότητας μέσα από συζητήσεις, σκετς καταστάσεων, αλληλεπίδραση με το κοινό και θεματικά βίντεο.

Ο κ. Ποφάντης – σε ερώτηση της Ντέπυς Γκολεμά- επέλεξε διπλωματικά να μην δώσει μια σαφή απάντηση για το αν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα αξιοποιηθεί άμεσα σε κάποιο άλλο project του σταθμού.

Ερωτηθείς δε για τα δικαιώματα της “Φάρμας” επιβεβαίωσε ότι τα έχει το κανάλι αλλά δεν είναι σαφές αν θα δούμε αυτή τη σεζόν το ριάλιτι στις οθόνες μας.

Θα ξαναδούμε το Football Stories;

Πρόθεση του καναλιού είναι το Football Stories να συνεχιστεί. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να αποδεσμευτεί ο Γιώργος Λέντζας από την ΕΡΤ όπου είναι η νέα του στέγη αλλά και να επιτραπούν οι φίλαθλοι στα γήπεδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε το EURO 2020 που έρχεται το καλοκαίρι του 2021, με σύσσωμο το αθλητικό δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού να μεταφέρει όλες τις πληροφορίες, τις εξελίξεις και τις στιγμές του.

Δύο μεγάλες ελληνικές ταινίες έρχονται στον ΑΝΤ1

Ο κ. Ποφάντης ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά ότι οι δύο εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς, η “Ευτυχία” και το “Χαλβάη 5-0” είναι μέσα στο χαρτοφυλάκιο του σταθμού και θα προβληθούν τη νέα σεζόν μαζί με τη συνεργασία του καναλιού με μεγάλα δίκτυα για την προβολή πολλών ξένων ταινιών.

Σταθερό το team της ενημέρωσης

Όσο για τον ενημερωτικό τομέα του καναλιού, αυτός δεν παρουσιάζει αλλαγές, τουλάχιστον στα πρόσωπα που τον απαρτίζουν. Έτσι, ο Γιώργος Παπαδάκης συνεχίζει για 30η σεζόν το “Καλημέρα Ελλάδα”, ο Νίκος Χατζηνικολάου παραμένει άνκορμαν του σταθμού και παρουσιαστής στο “Ενώπιος Ενωπίω” ενώ συνεχίζονται και οι εκπομπές “Υγεία πάνω απ’ όλα”, Vice, Special Report αλλά και οι “Πρωινοί τύποι”.

Ελένη Μενεγάκη

Η Ντέπυ Γκολεμά ζήτησε από τον κ. Ποφάντη να σχολιάσει την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη. Ο ίδιος είχε συνεργαστεί αγαστά μαζί της όσο ήταν στον Alpha και τη χαρακτήρισε “μοναδική στο είδος της που πρέπει να επιστρέψει στην τηλεόραση”. Απέφυγε όμως να απαντήσει αν το κανάλι ενδιαφέρεται για την παρουσιάστρια “για να μην αποπροσανατολίσει από το νέο πρόγραμμα του σταθμού” όπως είπε.