Ανθή Σαλαγκούδη: «Υπήρξαν καλεσμένοι που έκαναν σεξιστικά σχόλια και ένιωθα πώς είχαν αυτή τη διάθεση απέναντί μου»
Νέα

Ανθή Σαλαγκούδη: «Υπήρξαν καλεσμένοι που έκαναν σεξιστικά σχόλια και ένιωθα πώς είχαν αυτή τη διάθεση απέναντί μου»

Ανθή Σαλαγκούδη: «Υπήρξαν καλεσμένοι που έκαναν σεξιστικά σχόλια και ένιωθα πώς είχαν αυτή τη διάθεση απέναντί μου»

Ο νέος τηλεοπτικός ρόλος και το μπούλινγκ που βίωσε στην ΕΡΤ

Στο περιοδικό ΟΚ! και τον Πάνο Τσουκαρά μίλησε η Ανθή Σαλαγκούδη, η οποία αναφέρθηκε στο μπούλινγκ που έχει δεχτεί στον χώρο της τηλεόρασης λόγω της ιδιότητας του πατέρα της.

Πώς ανταποκρίνεσαι σε αυτό τον νέο τηλεοπτικό σου ρόλο;

Αρχικά να σου πω ότι έχω γίνει «junkie της ενημέρωσης». Δεν χάνω δελτίο ειδήσεων, κυριακάτικες εφημερίδες, διαβάζω άπειρες ώρες γιατί θέλω να είμαι καλά ενημερωμένη. Μου αρέσει όμως που σε αυτή τη δουλειά μαθαίνω συνεχώς νέα πράγματα. Η αλήθεια είναι πως δεν το παίζω φωτεινός παντογνώστης. Μάλιστα, πολλές φορές είμαι αυτή που κάνει τις πιο «αφελείς» ερωτήσεις γιατί σκέφτομαι ότι και ένας απλός άνθρωπος από το σπίτι του μπορεί να σκέφτεται το ίδιο. Από την άλλη, ο Γιώργος κάνει φιλότιμες προσπάθειες για να έρθει λίγο πιο κοντά στο ψυχαγωγικό κομμάτι, έχει όμως ένα πολύ συγκεκριμένο στυλ, αμιγώς ενημερωτικό, θα έλεγα. Αυτό έχει και τη γοητεία του γιατί είμαστε φτιαγμένοι από διαφορετικά υλικά και έχει ενδιαφέρον να τα βλέπεις να συνδυάζονται.

Υπάρχει κάποιος καλεσμένος που σε έχει φέρει σε αμηχανία;

Δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα, αλλά δυστυχώς μου έχει συμβεί καλεσμένοι να κάνουν σεξιστικά σχόλια και ένιωθα πως είχαν αυτή τη διάθεση απέναντί μου.

Έχεις στοχοποιηθεί κατά καιρούς ως κόρη του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σαλαγκούδη. Μάλιστα, για την περίοδο που εργαζόσουν στην ΕΡΤ ο Κώστας Τσουρός είχε περιγράψει ότι περπατούσες στους διαδρόμους και γύριζαν το κεφάλι τους.

Στην ΕΡΤ έζησα στιγμές παραλογισμού. Πράγματι, δεν μου μιλούσαν οι συνάδελφοι ή αν μου μιλούσαν μου έκαναν bullying και καψόνια. Ήταν μια συντεταγμένη κίνηση εναντίον μου, χωρίς να κάνω κάτι για να προκαλέσω. Γινόταν επειδή κουβαλούσα αυτό το όνομα, για το οποίο μάλιστα με στοχοποιούσαν. Υπήρχαν πολιτικά παιχνίδια από πίσω. Θέλω να διευκρινίσω όμως πως ο πατέρας μου είχε αποσυρθεί πολλά χρόνια πριν μπω εγώ στην ΕΡΤ. Δεν ήταν εν ενεργεία. Το δυστυχές σε όλη αυτή την ιστορία είναι πως αν ο πατέρας μου πραγματικά είχε τη δύναμη και την εξουσία που πίστευαν πολλοί, δεν θα μου έκαναν τίποτα από όσα μου έκαναν. Στην πραγματικότητα, είχαν το περιθώριο για να μου συμπεριφέρονται τόσο άσχημα. Εγώ δεν είχα πουθενά να απευθυνθώ, δεν είχα πλάτες για να με στηρίξουν. Από την πλευρά μου ήμουν πολύ ήσυχη και κοίταζα απλά να κάνω τη δουλειά μου.

Θα πρέπει να βρισκόσουν σε απόγνωση.

Έχω έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό που όταν βρίσκομαι στη δίνη του κυκλώνα και πρέπει να αγωνιστώ, βάζω πολλές άμυνες μπροστά και δεν θα με δει κανείς εύκολα να κλαίω ή να καταρρέω. Για αυτό τον λόγο, ενώ και οι γονείς μου άκουγαν πολλά εκείνη την εποχή, δεν τους έλεγα αυτά που ζούσα, γιατί εκεί πιθανότατα θα ήμουν πιο ευάλωτη και δεν ήθελα να τους στενοχωρήσω κι εκείνους με όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Αν συναντούσες τώρα όλους αυτούς που σε πλήγωσαν τόσο πολύ, τι θα τους έλεγες;

Λίγα χρόνια μετά από όλο αυτό με την ΕΡΤ, με είχε πλησιάσει ένας άνθρωπος από αυτούς που μου έκαναν στοχευμένες επιθέσεις και μου μίλησε πολύ γλυκά, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. «Με θυμάσαι;» με ρώτησε και του απάντησα: «Δυστυχώς, σε θυμάμαι πολύ καλά, αλλά η γνωριμία μας είναι κάτι που θα ήθελα να ξεχάσω» και απομακρύνθηκα. Αν ο άλλος δεν έχει συνείδηση και ενσυναίσθηση σχετικά με τον πόνο που έχει προκαλέσει, τι θα μπορούσα να του πω;

Διαβάστε περισσότερα στο περιοδικό ΟΚ! που κυκλοφορεί στα περίπτερα