Αντώνης Κανάκης: “Η μόνη σίγουρη απόφαση που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι ότι…”
Νέα

Αντώνης Κανάκης: “Η μόνη σίγουρη απόφαση που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι ότι…”

Αντώνης Κανάκης: “Η μόνη σίγουρη απόφαση που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι ότι…”

Ο leader των “Ράδιο Αρβύλα” μιλά για την κριτική, την τηλεόραση, την ενδεχόμενη επιστροφή του σε αυτήν αλλά και τους φίλους του

Στον Γρηγόρη Μελά και τον “Τηλεθεατή” μίλησε ο Αντώνης Κανάκης.

“Με έχει αιφνιδιάσει ευχάριστα όλη αυτή η ιστορία με τις διαδικτυακές μας εκπομπές, σε όλα τα επίπεδα. Επίσης με έχει εντυπωσιάσει η διαπίστωση πόσοι άνθρωποι έχουν συνειδητά γυρίσει την πλάτη τους στην τηλεόραση, με δική της ευθύνη φυσικά. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, αλλά ως συνήθως αυτοί που φαίνεται να συντονίζονται τελευταίου με τα νέα δεδομένα είναι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι. Δε νομίζω ότι ο γενικότερος μηχανισμός, κανάλια, διαφημιστική αγορά, Τύπος κ.λπ. έχει συντονιστεί με την πραγματικότητα ότι το κοινό και ειδικά το λεγόμενο δυναμικό κοινό των 18-54 χρονών παρακολουθεί πλέον τηλεοπτικό περιεχόμενο στο σύνολό του λιγότερο στην ελεύθερη τηλεόραση και περισσότερο σε διάφορες άλλες πλατφόρμες και μέσα”, λέει.

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην τηλεόραση είναι μάλλον ανοιχτό αλλά ξεκαθαρίζει ότι: “Η μόνη σίγουρη απόφαση που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι ότι αυτή τη φορά, ακόμα και όταν επιστρέψουμε στην τηλεόραση, θα συνεχίσουμε τη διαδικτυακή μας δράση”.

“Κάνω ήδη αυτό που αγαπώ… Αυτό που με δυσκολεύει μερικές φορές είναι το γενικότερο περιβάλλον του χώρου αυτού. Κάποια από τα ήθη του και έθιμα, κάποιες “αξίες” και τα “ιδανικά” του. Μακάρι να μη με ένοιαζαν όλα αυτά, η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο”.

“Εμπιστεύομαι τον διατεθειμένο για αυτοκριτική εαυτό μου”

“Μια κριτική, όχι κακιούλες και μικροπρέπειες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη”, λέει ο παρουσιαστής. “Βέβαια άνθρωποι είμαστε και είναι φυσικό να πληγωνόμαστε όταν γινόμαστε αποδέκτες αρνητικών σχολίων για τη δουλειά μας” συμπληρώνει. “Είναι καλό να μην απορρίπτουμε τις αρνητικές κριτικές και να αποδεχόμαστε μόνο τις θετικές αλλά να δίνουμε και στις δύο την “τόσο όσο” σημασία και αξία που τους αναλογούν”.

“Ακούω και λαμβάνω υπόψη μου σχεδόν τα πάντα. Οι άνθρωποι που εμπιστεύομαι την κρίση τους δεν είναι απαραίτητα οι πιο κοντινοί μου αλλά αυτοί που έχουν αποδείξει την αντικειμενικότητα και την ειλικρίνειά τους και τους εκτιμώ. Τελικά όμως κυρίως εμπιστεύομαι τον διατεθειμένο για αυτοκριτική εαυτό μου”.

“Μετανιώνω για τις φορές που ασχολήθηκα έστω και λίγο με πράγματα ή πρόσωπα ή καταστάσεις που δεν άξιζε ή κάποιες επιλογές που αποδείχτηκαν ακραία λανθασμένες ή πρόσωπα που κακώς εμπιστεύτηκα. Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά και ουσιαστικά, μετανιώνω πάντα για τις φορές που δεν έχω φερθεί όμορφα, έστω και στιγμιαία, σε ανθρώπους που αγαπάω και ίσως τους πλήγωσα”, αναφέρει για τα όσα μετανιώνει.

“Πάντοτε είχα ελάχιστους φίλους από τον χώρο της τηλεόρασης”

Ο παρουσιαστής απέδωσε την επιτυχία της “Αρβύλας” στους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες. “Δουλεύω καθημερινά με μια ομάδα ανθρώπων που είναι πολύτιμοι και το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής είναι μία από τις πολύ σημαντικές βάσεις της επιτυχίας.

Ενώ για τις υψηλές τηλεθεάσεις διευκρίνισε: “Οι υψηλές τηλεθεάσεις όλα αυτά τα χρόνια και πολύ ωραία είναι και θεμιτά και αναγκαία σε μεγάλο βαθμό. Όμως αυτό που για μένα κυρίαρχα είναι επιτυχία είναι η σχέση που έχουμε με τους τηλεθεατές και η εκτίμησή τους”.

Μίλησε και για τους ανθρώπους με τους οποίους μετρά πολλά συνεργασίας, όπως ο Χρήστος Κιούσης και ο Γιάννης Σερβετάς.

“Δεν είναι εύκολες αυτές οι τόσο διαχρονικές συνεργασίες, ειδικά σε αυτές τις δουλειές και η διαχρονικότητα αυτή λέει πολλά για όλους τους εμπλεκόμενους. Φυσικά και είμαστε φίλοι με όλους και όχι μόνο συνεργάτες. Οι άνθρωποι αυτοί τουλάχιστον για μένα είναι “δικοί μου άνθρωποι”. Ειλικρινά τους αισθάνομαι ως μία μορφή οικογένειας, τους αγαπάω πολύ και ό,τι και αν συμβεί στο μέλλον γιατί τίποτα δεν αποκλείω, αυτό δεν θα αλλάξει πιστεύω από πλευράς μου. Επίσης είναι άνθρωποι για τους οποίους είμαι υπερήφανος που είναι συνεργάτες μου“.

Όσο για τις φιλίες του από τον χώρο της τηλεόρασης δηλώνει:

“Εκτός της ομάδας μας πάντοτε είχα ελάχιστους φίλους από τον χώρο της τηλεόρασης. Γενικά ως άνθρωπος τη φιλία την έχω πολύ ψηλά. Από τον χώρο αυτό υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ και με κάποιους από αυτούς έχει δημιουργηθεί μια όμορφη φιλία. Τις αντιζηλίες κλπ δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα”.