Απειλητική επιστολή στο ΕΣΡ για το πρόστιμο στο κανάλι του Καρατζαφέρη
Νέα

Απειλητική επιστολή στο ΕΣΡ για το πρόστιμο στο κανάλι του Καρατζαφέρη

Απειλητική επιστολή στο ΕΣΡ για το πρόστιμο στο κανάλι του Καρατζαφέρη

Επιστολή εστάλη με φαξ στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και εξαπολύει απειλές κατά της ζωής των οικογενειών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΡ. Στην επιστολή δεν αναφέρεται αποστολέας. Ωστόσο, σε αυτήν γίνεται λόγος για το πρόστιμο του Συμβουλίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ TV, αναφορικά με την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου. “Σήμερα το βράδυ μια οικογένειά σας θα καεί ζωντανή” αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή που απειλεί τα μέλη του ΕΣΡ.

Γιώργος Πλειός: “Η απειλή δεν με επηρεάζει καθόλου”

Με αφορμή το περιστατικό, ο καθηγητής στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ και μέλος της ανεξάρτητης Αρχής, Γιώργος Πλειός, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είναι μια απειλή η οποία εμένα προσωπικά δεν με επηρεάζει καθόλου, τουναντίον ενισχύει την διάθεσή μου να κάνω ακόμη πιο καλά την δουλειά που κάνω».

«Επειδή μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου, αυτό που θα κάνω είναι να συνεχίσω κανονικά όπως μέχρι τώρα. Δηλαδή εξετάζουμε τις υποθέσεις, βλέπουμε αν υπάρχει παράβαση, επιβάλλουμε τις πρέπουσες κυρώσεις συστηματικά το ίδιο και περισσότερο. Δεν νομίζω ότι τέτοιου είδους απειλές είναι σε θέση να “κάψουν” τη λειτουργία του οργάνου ούτε την δική μου προσωπικά αποφασιστικότητα», λέει ο κ. Πλειός.

Ο κ. Πλειός ανάρτησε το περιεχόμενο της επιστολής στην σελίδα του στο facebook. Τόνισε δε, ότι είναι δική μου προσωπική απόφαση διότι τον αφορά. «Είναι μια απειλή και προς το πρόσωπό μου κι έχω το δικαίωμα να την διαχειριστώ όπως νομίζω. Πρέπει να ξέρει η κοινή γνώμη στην Ελλάδα και πολλοί άλλοι παράγοντες τι συμβαίνει. Νομίζω ότι έχουμε χρέος».

Αναφορές στην κυβέρνηση

Στην συγκεκριμένη διατυπώνονται ευθείες απειλές κατά της ζωής των μελών της ανεξάρτητης Αρχής, οι οποίες σχετίζονται με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ σχετικά με το «γκάλοπ» που είχε προβάλλει για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Το πρόστιμο, ύψους 150.000€ οδήγησε τον ιδιοκτήτη του σταθμού, Γιώργο Καρατζαφέρη στην απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία του από την αρχή του νέου έτους.