Αθηνά Οικονομάκου: «Απέφυγα ξυστά την επιλόχειο. Είχα απαιτήσεις που για τον Φίλιππο ήταν παραπάνω από όσες έπρεπε»
Νέα

Αθηνά Οικονομάκου: «Απέφυγα ξυστά την επιλόχειο. Είχα απαιτήσεις που για τον Φίλιππο ήταν παραπάνω από όσες έπρεπε»

Αθηνά Οικονομάκου: «Απέφυγα ξυστά την επιλόχειο. Είχα απαιτήσεις που για τον Φίλιππο ήταν παραπάνω από όσες έπρεπε»

Οι συγκρούσεις με τον σύζυγό της και ο λόγος που απείχε από τα θεατρικά δρώμενα

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμάδες» ήταν η Αθηνά Οικονομάκου.

Η ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της και μίλησε για τη μητρότητα, την επιστροφή της στα καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και τις κρίσεις πανικού που την ανάγκασαν να αποσυρθεί για μεγάλο διάστημα από την υποκριτική.

«Τα πρώτα χρόνια με κράτησε μακριά από το θέατρο μια ψυχολογική πίεση, ένα άγχος που είχα, σκηνικό, σκηνικό φόβο, stage fright. Κι επειδή ζορίστηκα πολύ και δυσκολεύτηκα, αποφάσισα ότι δεν θέλω να υποφέρω άλλο, επειδή αγαπάω και πάρα πολύ τη δουλειά. Σκέψου ότι ήμουν σε παραστάσεις που περνούσα υπέροχα.

Όλο αυτό ήταν ανυπόφορο, γιατί από τη μία ήμουν πανευτυχής με όλο αυτό που ζούσα, την παρέα που είχα, με την παράσταση, το ρόλο, την αποδοχή του κόσμου και από την άλλη, μέσα μου ένιωθα χαμένη στο διάστημα», εξομολογήθηκε η Αθηνά Οικονομάκου.

«Ήταν μία αγωνία τεράστια που ήρθε και με έπνιξε. Αποφάσισα πως μέχρι να το λύσω με την ψυχοθεραπεία, θα αποφύγω να το κάνω»,

Ο έρωτάς της με τον Φίλιππο Μιχόπουλο όπως εξομολογήθηκε ήταν κεραυνοβόλος και ήρθε την κατάλληλη στιγμή, όταν είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά της με την ψυχοθεραπεία.

«Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που τον είδα, έπαθα την ταραχή μου. Ούτε καν πρόσωπο δεν είχα δει, τον είδα πάνω στη μηχανή με το κράνος, δεν ξέρω τι ήταν αυτό το μαγικό».

Παρότι μοιράζονται τις ίδιες βάσεις έπρεπε να «χτίσουν» μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας. Το πρώτο διάστημα που έγιναν γονείς ήταν μία πρόκληση για εκείνους που με πολλή δουλειά τη διαχειρίστηκαν.

«Είμαστε εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες με τον άντρα μου. Υπήρχε μία κοινή βάση, το ίδιο νόμισμα στις δύο διαφορετικές όψεις. Ο Φίλιππος δεν είναι υπέρ των ορίων και του προγράμματος. Εγώ είμαι εντελώς το αντίθετο».

«Υπήρχε σύγκρουση και με τα παιδιά ειδικά. Με το πρώτο παιδί εγώ ήμουν παραπάνω πιεστική, του προγράμματος. Έχουμε έρθει ο ένας στο μέρος του άλλου, το θέλαμε πολύ, το παλέψαμε πολύ, το δουλέψαμε πολύ».

«Όταν ήρθε ο Μάξιμος ήταν μία γερή πρόκληση, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, έπεσα πολύ ψυχολογικά το πρώτο διάστημα, απέφυγα ξυστά την επιλόχειο. Είχα απαιτήσεις που για τον Φίλιππο ήταν παραπάνω από όσες έπρεπε».