Χρήστος Φερεντίνος: “Το Deal είναι μια ανείπωτη καψούρα”
Νέα

Χρήστος Φερεντίνος: “Το Deal είναι μια ανείπωτη καψούρα”

Χρήστος Φερεντίνος: “Το Deal είναι μια ανείπωτη καψούρα”

Τα ευτράπελα στο γύρισμα του τρέιλερ και η "οικογένεια" του Alpha

Στον Μαρίνο Βυθούλκα και το People μίλησε ο Χρήστος Φερεντίνος ενόψει του Deal που ξεκινά τη Δευτέρα στον Alpha.

“Δεν κόπηκε το ‘Πάνω Κάτω'”

Ο παρουσιαστής θέλησε πρώτα από όλα να διευκρινίσει ότι το “Πάνω Κάτω” δεν κόπηκε αλλά ότι ολοκλήρωσε τον κύκλο του.

“Στους σχεδόν τέσσερις μήνες που ήταν στον αέρα, είχε μια αξιοπρεπή παρουσία, χωρίς να κάνει την μεγάλη επιτυχία. Ήταν ένα διαφορετικό είδος παιχνιδιού, που δεν μου άφηνε περιθώρια να αυτοσχεδιάσω. Αλλά και πάλι θα σου πω ότι το απόλαυσα, διότι είχε ενδιαφέρον. Σε αυτό το σημείο θέλω να ξεκαθαρίσω πως το Πάνω Κάτω δεν κόπηκε. Απλώς ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα για τα 75 επεισόδια που είχαμε υπογράψει να κάνουμε και ουσιαστικά δεν υπογράψαμε την ανανέωση ώστε να συνεχίσει και στο δεύτερο μισό της σεζόν”.

“Τα μηνύματα που είχαμε από όλη την Ελλάδα για το Deal ήταν ασύλληπτα”

“Πίστευα ότι το Deal δεν είχε κάνει ακόμα το κύκλο του. Αυτό εξάλλου δείχνει και η πορεία του στον χρόνο. Για κάποιο λόγο, πάντα επανερχόμαστε σε αυτό το παιχνίδι. Η επιστροφή του, πέρα από δική μου επιθυμία, ήταν και του Alpha. Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις καλή συνεργασία με ένα κανάλι, πάντα βρίσκεις την άκρη. Υπάρχει αυτοκριτική, η μελέτη, αλλά και ο κοινός στόχος σε αυτό που θέλει ο κόσμος. Και σ’ το λέω αυτό διότι το Deal έλειψε από τον κόσμο. Τα μηνύματα που είχαμε από όλη την Ελλάδα για το Deal ήταν ασύλληπτα. Με το που ξεκινήσαμε το Πάνω Κάτω, μέσα σε έναν μήνα ο κόσμος ζητούσε να επιστρέψει το Deal. H δυναμική του συγκεκριμένου παιχνιδιού φάνηκε στη σεζόν 2018-2019. Η περσινή τηλεοπτική σεζόν ήταν η καλύτερη για το Deal. Ξεκίνησε δυνατά και ήταν πάντα πρώτο. Τελικά είναι ένα σίγουρο χαρτί στη δική μας τηλεοπτική τράπουλα” λέει με ειλικρίνεια.

Η “καψούρα” για το παιχνίδι και τα ευτράπελα του τρέιλερ

Στις 4 Ιανουαρίου ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram το ιδιαίτερα έξυπνο τρέιλερ του Deal και περιέγραψε στο περιοδικό τα ευτράπελα από τα γυρίσματά του.

«Το Deal είναι μια ανείπωτη καψούρα. Το συγκεκριμένο τρέιλερ το σκέφτηκε η δημιουργική ομάδα του Alpha και ομολογώ πως όταν έπεσε η πρόταση στο τραπέζι ήμουν πολύ θετικός στο να το προχωρήσουμε. Συζητούσαμε διάφορα πράγματα, αλλά μόλις μου το πρότειναν ήθελα να το κάνουμε. Έχει μια αλήθεια, έναν αυτοσαρκασμό και χιούμορ. Το αποτέλεσμα πιστεύω ότι μας δικαίωσε».

Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα εστιατόριο του Πειραιά και διήρκεσαν περίπου δώδεκα ώρες.

«Φτάσαμε με το συνεργείο στις 7.00 το πρωί. Εκείνη την ημέρα είχε πολύ κρύο, αλλά αυτό δεν μας πτόησε. Αντίθετα, όλοι μας είχαμε μια απίστευτα θετική διάθεση. Η πλάκα είναι πως αρκετές φορές αντί να σηκώσω το ποτήρι του κρασιού για να κάνω πρόποση, σήκωνα το κηροπήγιο που ήταν ακριβώς δίπλα μου, με αποτέλεσμα να λέω “στην υγειά μας” συνέχεια με το κερί στο χέρι. Επίσης, όταν σήκωνα το ποτήρι, έσβηνε το κερί, με αποτέλεσμα και πάλι να διακόπτεται το γύρισμα”.

“Πάντα στα τρέιλερ γελάμε πολύ, ειδικά στο συγκεκριμένο, καθώς υπήρχε από όλους μας η διάθεση να επιστρέψει το Deal Ξέρεις, πολλές φορές θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα. Κι αυτό συμβαίνει σε όλα: στις σχέσεις, τις φιλίες, τις δουλειές. Όταν κάποια πράγματα γίνονται συνήθεια, χάνεται η αξία τους, κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Μέσα λοιπόν σε αυτό το διάστημα έλλειψης του Deal συνειδητοποιήσαμε το πόσο πολύ μας έλειπε. Είμαστε φουλ καψούρηδες με την επιστροφή του» λέει με χιούμορ.

Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών

Είκοσι επτά χρόνια παρουσιαστής, θυμάται της χρυσές εποχές της τηλεόρασης.

«Η περίοδος της χρυσής εποχής της τηλεόρασης ήταν από το 2004 έως και το 2010. Μια ιδιαίτερα έντονη εποχή, όπου δεν υπήρχε μέτρο και δεν μπορούσες να φανταστείς τι θα επακολουθήσει. Η μεγάλη επαγγελματική επιτυχία που έζησα μέσα σε αυτή την εξαετία δεν με άλλαξε ως άνθρωπο, αλλά μου δημιούργησε μια εικόνα ότι είμαστε κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που ενδεχομένως είμαστε. Ήταν μια περίοδος που πετούσαμε στα σύννεφα. Από το 2010 και μετά ήρθε η εποχή της κρίσης και των γενικότερων περικοπών. Οι οικονομικές αλλαγές που έφερε η κρίση είχαν αντίκτυπο στις δουλειές αλλά και γενικότερα στην κοινωνία. Την κρίση τη βίωσα κι εγώ στα μέτρα που μου αναλογούν. Ήμουν από τους ανθρώπους που τα χρόνια της κρίσης δεν έμειναν χωρίς δουλειά. Η μόνη περίοδος που απείχα από την τηλεόραση ήταν τη σεζόν 2012-2013, όταν έφυγα από τον ΑΝΤ1. Ήταν μια μεταβατική περίοδος στην οποία προσαρμόστηκα κι εγώ, ενώ την επόμενη χρονιά εντάχθηκα στο δυναμικό του Alpha».

Φέτος είναι η έβδομη τηλεοπτική σεζόν που ο Χρήστος βρίσκεται «στην οικογένεια του Alpha», όπως χαρακτηριστικά την αποκαλεί.

«Εδώ και επτά χρόνια είμαι στην απογευματινή ζώνη του σταθμού και ομολογώ πως αισθάνομαι πολύ όμορφα εκεί. Δεν είμαι άνθρωπος των αλλαγών. Μου αρέσει η σταθερότητα, διότι μου δημιουργεί ηρεμία και ασφάλεια. Όσο περνάει ο καιρός, εκτιμώ ακόμα περισσότερο τη σταθερότητα. Στο παρελθόν μού άρεσε να κάνω διαφορετικά πράγματα, ψαχνόμουν πολύ, αλλά όσο μεγαλώνω προτιμώ να έχω ορισμένες σταθερές αξίες».