Γιατί το Netflix έκοψε την τέταρτη σεζόν του Daredevil
Νέα

Γιατί το Netflix έκοψε την τέταρτη σεζόν του Daredevil

Γιατί το Netflix έκοψε την τέταρτη σεζόν του Daredevil

Μετά από τρεις πολύ επιτυχημένες σεζόν στην πλατφόρμα του Netflix, το Daredevil δεν θα συνεχιστεί. Ωστόσο, η σειρά δεν είναι η πρώτη από τον κόσμο της Marvel που «κόβεται» από τo Netflix. Είχαν προηγηθεί τα Iron Fist και Luke Cage. Αυτή τη στιγμή στη διαδικτυακή πλατφόρμα, οι μόνες σειρές της Marvel που συνεχίζουν είναι τα The Punisher και Jessica Jones.

Τι ανακοίνωσε το Netflix

H πλατφόρμα του Neflix, σε ανακοίνωσή της, είπε μεταξύ άλλων: «Η σειρά της Marvel, Daredevil δεν θα επιστρέψει για τέταρτη σεζόν στο Netflix. Είμαστε πολύ περήφανοι για την τρίτη και τελευταία σεζόν και παρά το γεγονός ότι θα είναι επίπονο για τους θεατές, καλύτερα να τελειώσει με το “κεφάλι ψηλά”», ενώ δεν έλειψαν και οι ευχαριστίες στη Marvel, τον Erik Oleson και όλους τους συντελεστές της σειράς. «Παρά το γεγονός ότι η σειρά θα σταματήσει να προβάλλεται, τα επεισόδια θα συνεχίζουν να υπάρχουν στην πλατφόρμα», διαβεβαίωσε τους θεατές που την έχουν τιμήσει με την προτίμησή τους.

Πού θα βλέπουμε τη Marvel;

Η ακύρωση αυτή προκύπτει την ίδια στιγμή που η Marvel αρχίζει τη συνεργασία της με το νεοσύστατο κανάλι της Disney, Disney+, που αναμένεται να είναι το «αντίπαλον δέος» του Netflix. Το Disney+, έχει συμφωνηθεί, να πάρει τα δικαιώματα από τις ταινίες της Marvel που έχει αυτή τη στιγμή το Netflix, δηλαδή τις: Black Panther, Doctor Strange και Guardians of the Galaxy. Ανοιχτό αφήνεται το (πολύ μικρό) ενδεχόμενο να υπάρξει η συνέχεια του Daredevil στο Disney+.

Ποια ήταν η αιτία της διαφωνίας

Ενώ η Marvel με το Netflix έδειχναν να έχουν ξεκινήσει καλά τη συνεργασία τους, τα προβλήματα προέκυψαν λίγο πριν την τρίτη σεζόν του Luke Cage. Τότε, το Netflix ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των επεισοδίων στα 10, που είναι και η πολιτική της πλατφόρμας. Ωστόσο, οι συνεργάτες της Marvel ήθελαν να είναι 13 τα επεισόδια κι έτσι δεν υπήρξε τρίτος κύκλος.

Τα σχόλια του Twitter

Είναι ενδεικτικό, πως μόλις πριν λίγες εβδομάδες ο σεναριογράφος Erik Oleson είχε πει μέσω Twitter πως είχε στείλει το σενάριο της τέταρτης σεζόν στο Netflix. Ωστόσο, δεν έχει σχολιάσει ακόμη την ανακοίνωση του Netflix.

Με το δικό της τρόπο, όμως, το σχολίασε η πρωταγωνίστρια Deborah Ann Woll.

Τα σχόλια των φίλων της σειράς είναι πολλά και τα περισσότερα, αν όχι όλα, κατά του Netflix που δεν έκανε την ανανέωση για τον 4ο κύκλο.

https://twitter.com/MUFCMGS/status/1068487369442111489

https://twitter.com/sonofburi/status/1068487195944718336