Debate: Η επική ατάκα του Γιώργου Παπαδάκη –  «Υποκλοπή θεωρείται αυτό»
Νέα

Debate: Η επική ατάκα του Γιώργου Παπαδάκη – «Υποκλοπή θεωρείται αυτό»

Debate: Η επική ατάκα του Γιώργου Παπαδάκη –  «Υποκλοπή θεωρείται αυτό»

Γέλια στο πλατό της ΕΡΤ

Κατά τη διάρκεια ερώτησης του Γιώργου Παπαδάκη στον Αλέξη Τσίπρα για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που έχει ως στόχο να μειώσει αν εκλεγεί στο τιμόνι της χώρας ένα σχόλιο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έφερε επική ατάκα από τον γνωστό δημοσιογράφο που έφερε γέλια στο πλατό της ΕΡΤ.

«Κύριε πρόεδρε είναι γεγονός ότι οι λογαριασμοί του ρεύματος αλλά και οι υψηλές τιμές στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τις επιχειρήσεις. Στο προεκλογικό σας πρόγραμμα προτίθεστε να μειώσετε τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης αλλά και γενικότερα τις φορολογικές επιβαρύνσεις. Παρεμβάσεις όμως που προϋποθέτουν ένα υψηλό δημοσιονομικό κόστος. Οι παρεμβάσεις αυτές θα είναι μόνιμες; Είναι κοστολογημένες; Και ποια θα είναι τα αντισταθμιστικά μέτρα για να καλύψετε το δημοσιονομικό κενό που θα προκληθεί; Άλλωστε σας ρώτησε προηγουμένως, αν δεν κάνω λάθος, και ο πρωθυπουργός πάνω σε αυτό».

«Ναι, ναι! Συμπέσατε, συμπέσατε» αποκρίθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Συμπέσαμε, όχι. Ή κοίταξε τα χαρτιά μου ή διαβάζει τη σκέψη μου» επανήλθε ο Γιώργος Παπαδάκης με τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να λέει ότι «το δεύτερο είναι βέβαιο».

«Υποκλοπή θεωρείται αυτό» απάντησε με χιούμορ ο Γιώργος Παπαδάκης.