Διαθέτει ο Έλληνας άνδρας στυλ; Οι πιο επιδραστικοί άνδρες της μόδας απαντούν στην Κάτια Ζυγούλη
Νέα

Διαθέτει ο Έλληνας άνδρας στυλ; Οι πιο επιδραστικοί άνδρες της μόδας απαντούν στην Κάτια Ζυγούλη

Διαθέτει ο Έλληνας άνδρας στυλ; Οι πιο επιδραστικοί άνδρες της μόδας απαντούν στην Κάτια Ζυγούλη

Όσα είπαν στις «Ιστορίες Μόδας» - Ποιοι είναι οι πιο καλοντυμένοι;

Πώς ντύνεται ο σύγχρονος Έλληνας στην εποχή μας; Πώς βρίσκει ένας άνδρας το στυλ του και γιατί πολλοί ταυτίζουν την κομψότητα με τα στερεότυπα;

Αυτά και πολλά άλλα απασχόλησαν σήμερα την Κάτια Ζυγούλη στις “Ιστορίες μόδας”.

Ο εκδότης, Κίμων Φραγκάκης, αναφέρθηκε στη σύγχρονη τάση να επιλέγουμε τα ενδυματολογικά μας κριτήρια ανάλογα με το τι θα είναι περισσότερο αρεστό και όχι με το τι μας αρέσει ενώ εξήγησε και το γιατί ο Έλληνας φοβάται το στυλ.

“Έχουμε αποσυνδέσει την κομψότητα από την ευπρέπεια και από τη χαρά της ζωής. Αν βλέπεις το ντύσιμο ως κάτι που δεν το κάνεις για να είσαι ευπρεπής αλλά για να σκέφτεσαι πώς θα σε δουν οι άλλοι σε ένα high δεν έχει νόημα”.

“Έχω την εντύπωση ότι ο σύγχρονος Έλληνας άνδρας φοβάται να είναι κομψός. Θεωρεί ΄την κομψότητα κάτι σαν τεκμήριο αδυναμίας έχει μόνιμα αυτή την επαναστατική φαντασίωση, το οποίο θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για το στυλ του αν δεν ήταν καθωσπρέπει. Φοβόμαστε να είμαστε στυλάτοι και κομψοί. Έχει ταυτίσει την κομψότητα με τις αστικές συμβάσεις και σου λέει εγώ τις απορρίπτω, θα τις υπερνικήσω”.

https://streamable.com/0vevfw

Στη συνέχεια ο fashion expert, Στέφανος Ζαούσης, κατέδειξε την πρόοδο που έχει κάνει το ανδρικό στυλ μέσα στην πάροδο των χρόνων ενώ έδωσε και την προσωπική του άποψη πάνω στο τι κάνει έναν άνδρα καλοντυμένο.

“Αυστηρό, μίνιμαλ με ένα τουίστ. Ας πούμε, ένα μπλουζάκι με μία βερμούδα αλλά με μία πινελιά χρώματος στα sneakers, ένα καπέλο, αξεσουάρ, περικάρπια. Αν βρεις 4-5 πράγματα που σε χαρακτηρίζουν μετά μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις.”.

https://streamable.com/gad70o

H περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου

Το στυλ για έναν άνδρα δεν είναι τυποποίηση αλλά έκφραση της προσωπικότητάς του. Αναδεικνύει τις εσοχές του χαρακτήρα του, δημιουργεί ένα περικείμενο που τον ορίζει στο κοινωνικό σύνολο και πολλές φορές μέσω αυτού κερδίζει ή χάνει τις εντυπώσεις.

Πολλές οι περιπτώσεις ανδρών που άφησαν ιστορία ο καθένας στον χώρο του και χρησιμοποίησαν το στυλ τους ως μέσο έκφρασης πράγμα που άφησε το δικό του στίγμα στα ιστορικά κιτάπια της μόδας.

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος με το χαρακτηριστικό του γιλέκο έφερε νέα πνοή στο συντηρητικό ντύσιμο των πολιτικών, ένδειξη της αλλαγής που επιθυμούσε να φέρει στην Ελλάδα.

https://streamable.com/zvua9g

Ποιοι είναι οι πιο καλοντυμένοι;

Ποιους όμως θεωρούν καλοντυμένους οι fashion experts; Ο Στέφανος Ζαούσης θεωρεί τον Λάκη Γαβαλά καθώς δίνει έμπνευση στους άνδρες με το στυλ του. Στο εξωτερικό ξεχωρίζει τον Harry Styles και τον Jeff Goldblum.

O Κίμων Φραγκάκης έκανε λόγο από τον Αλκιβιάδη στην αρχαιότητα, τον Ηλία Μαυρομιχάλη, τον Ηλία Πετρόπουλο μέχρι τον ευπατρίδη Αντώνη Μπενάκη, τον Ιάννη Ξενάκη, τον Αλέξανδρο Ιόλα, τον Μανώλη Χιώτη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα αλλά και τον βασιλιά του Μπουτάν.

Ο Τάκης Γιαννέτος με τη σειρά του θεωρεί καλοντυμένο τον James Bond, τον David Beckham, o Ιdris Elba και ο Ryan Gosling.

https://streamable.com/fzmmy5