Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Χορηγήθηκε κεταμίνη στο Ωνάσειο και είναι καταγεγραμμένο» – Τι απαντά το Ωνάσειο;
Νέα

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Χορηγήθηκε κεταμίνη στο Ωνάσειο και είναι καταγεγραμμένο» – Τι απαντά το Ωνάσειο;

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: «Χορηγήθηκε κεταμίνη στο Ωνάσειο και είναι καταγεγραμμένο» – Τι απαντά το Ωνάσειο;

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφορικά με την κεταμίνη.

Όπως είπε, δόθηκε κεταμίνη στην 9χρονη Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο και μάλιστα είναι καταγεγραμμένο.

Ο νομικός εξήγησε ότι υπάρχει νοσηλεύτρια που μπορεί να το καταθέσει και μάλιστα έκανε έκκληση εάν υπάρχουν άλλοι νοσηλευτές που μπορούν να συνεισφέρουν στην υπόθεση να μιλήσουν.

Μάλιστα ο Απόστολος Λύτρας συνηγόρησε με τον συνάδελφό του διότι όπως είπε μέχρι τώρα οι γιατροί δήλωναν ότι δεν υπήρξε λόγος να χορηγηθεί ιατρικά αυτή η ουσία στο παιδί.

Τι απαντά το Ωνάσειο;

Σύμφωνα με το Live News και τις πληροφορίες της εκπομπής από γιατρούς του νοσοκομείου, στη διαδικασία του απινιδωτή δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Ευαγγελάτος «δεν θα απέκλεια να μας πουν ότι κάποια στιγμή χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί».

Αναμένεται όπως είναι λογικό επίσημη ανακοίνωση από το Ωνάσειο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το Ωνάσειο

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα το Ωνάσειο εξέδωσε απάντηση σχετικά με την χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα.

«Στον ιατρικό της φάκελο της Γεωργίας Δασκαλάκη, που νοσηλεύθηκε πριν επτά μήνες στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης, υπογραμμίζει το Νοσοκομείο. Στην ανακοίνωση το Ωνάσειο εξηγεί ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο και ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες.

Η δήλωση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο,το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά μήνες πριν η ασθενής καταλήξει. Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022».