Δημήτρης Λιγνάδης: Στο δικαστήριο ο γνωστός σκηνοθέτης – Νέα διακοπή λόγω κωλύματος
Νέα

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο δικαστήριο ο γνωστός σκηνοθέτης – Νέα διακοπή λόγω κωλύματος

Δημήτρης Λιγνάδης: Στο δικαστήριο ο γνωστός σκηνοθέτης – Νέα διακοπή λόγω κωλύματος

«Έχουμε 15 μάρτυρες», αναφέρει ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί έφτασε στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς σήμερα ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει η δίκη του, η οποία είχε διακοπή στις 11 Φεβρουαρίου.

Τότε, ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, είχε ζητήσει τη διακοπή λόγω φόρτου εργασίας, ωστόσο σήμερα ο γνωστός σκηνοθέτης έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, εμφανιζόμενος με χειροπέδες, μάσκα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, και ενός ενήλικα άνδρα και το δικαστήριο αναμένεται ότι θα προχωρήσει στην ανάγνωση του κατηγορητηρίου, ζητώντας από τον μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου, να δηλώσει τη θέση του έναντι σε όσα του καταλογίζονται

Ο γνωστός σκηνοθέτης από την πρώτη στιγμή αρνείται τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψη και προσωρινή του κράτηση πριν έναν χρόνο, ισχυριζόμενος πως όλη η υπόθεση είναι κατασκευασμένη και σχετίζεται με την αντιπαράθεση που έχει επί σειρά ετών με την Διοίκηση του Σωματείου Ηθοποιών.

Αλέξης Κούγιας: «Έχουμε 15 μάρτυρες»

Στην εκπομπή Happy Day μίλησε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα ξεκινήσει η δίκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Λιγνάδης είναι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, η οποία θέλει να παρακολουθήσει τη δίκη, να δει αυτούς που τον κατηγορούν και με ποιον τρόπο τα λένε.

Υπάρχει ένας κατάλογος 21 μαρτύρων και υπάρχουν εκτός αυτών, ακόμα 9 μάρτυρες κατηγορίας. Από τους 21, οι πέντε είναι μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Λιγνάδη. Τώρα είναι ακόμα 9 μάρτυρες και θα υπάρξουν 15 περίπου μάρτυρες υπεράσπισής του».

Κατά την άφιξη του Αλέξη Κούγια στο Μικτό Ορκωτό, ο δικηγόρος μίλησε στις κάμερες και τόνισε ότι η δίκη, η οποία θα είχε καθυστέρηση δύο ωρών, λόγω διαμαρτυρίας όλων των εργασιών της Γραμματείας, Ακροατήρια και Γραφεία, στα Πολιτικά και Ποινικά Δικαστήρια της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, θα διακοπεί εκ νέου.

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ορίστηκε για την Πέμπτη 3/3 και οι λόγοι θα γνωστοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της στάσης εργασίας.

«Πριν από λίγα λεπτά η πρόεδρος του δικαστηρίου μας ανακοίνωσε πως λόγω της αποφάσεως του συνδικαλιστικού οργάνου των δικαστικών υπαλλήλων, η γραμματέας της έδρας θα απέχει ως τις 11. Μας ανακοίνωσε όμως πως ανεξαρτήτου αυτού ότι στις 11 θα ανακοινωθεί νέα διακοπή της δίκης για την Πέμπτη 3/3 λόγω κωλύματος προσώπου της συνθέσεως» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε:

«Επειδή την προηγούμενη φορά ένας συνάδελφος είπε ότι μπορεί να λείψουν κάποιοι από τους μάρτυρες κατηγορίας, γιατί είναι φτωχά παιδιά και ζουν στο εξωτερικό, θέλω να σας πω ότι εγώ προσωπικά αναλαμβάνω τα έξοδα για να έρθουν από το εξωτερικό. Και τα έξοδα της διαμονής και διατροφής τους. Γιατί δικαστήριο χωρίς μάρτυρες δε μπορεί να γίνει. Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει».