Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Συνάδελφοι συνέλθετε»
Νέα

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Συνάδελφοι συνέλθετε»

Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Συνάδελφοι συνέλθετε»

Όσα έγραψε ο δημοσιογράφος στο μπλογκ του

Χειμαρρώδης όπως πάντα ήταν στο κυριακάτικο μπλογκ του στο okmag,gr για άλλη μία φορά ο Δημήτρης Ουγγαρέζος.

«Γιατί κλαίνε στις τηλεοράσεις και τα σόσιαλ; Είπαμε η Καραβάτου εντάξει, είναι έτσι το «ύφασμα» και τη δεχόμαστε όπως είναι. Αυτή την εβδομάδα είχαμε την Ιωάννα Μαλέσκου και την Ιωάννα Τούνη, την επόμενη τη μάνα του Πελέ και το live δάκρυ από οικοδεσπότες σε δικές τους εκπομπές, ή αναρτήσεις «κρατεί» καλύτερα κι απ’ τη συζήτηση για το πότε θα επιστρέψουν οι Αρβύλα.

Προς Θεού, δεν αμφισβητώ την ειλικρίνεια του δημοσίου κλάματος, ούτε όμως και την ανταποδοτικότητά του, σε τηλεθέαση, ή λάιξ. Δεν έχω πρόθεση να συζητήσω το, αν ο λόγος που κάνει έναν επαγγελματία των media να «τα μπήξει» μπροστά στους τηλεθεατές, ή στους φόλοουερζ του σαν πρωτάρης είναι αρκετά σοβαρός, ή όχι (δε φέρω κανα «ξεσπάμετρο», εξάλλου).

Ούτε θα αναφερθώ σε περιπτώσεις που οι «εν λόγω» βρίσκονται καλεσμένοι σε μια εκπομπή. Λίγο τα λόγια του οικοδεσπότη, κάτι ένα αφιερωματικό βίδεο, ένα αναμνηστικό που θα έχει ετοιμάσει η εκπομπή, πεινάνε κιόλα που το γύρισμα έπεσε στο 16ωρο της Κέτο που δεν τρώνε, βάλε και κάνα 300άρι που του ήρθε η ΔΕΗ έναντι εκείνο το πρωί και δε μπορεί να του ξεκολλήσει απ’ το μυαλό -πολύ θέλει ν’ ανοίξουν οι κάνουλες;

Μιλάω για κλάμα μαθημένων στην έκθεση, ανθρώπων την ώρα που το πλάνο είναι πάνω τους και το τάλι (κόκκινο λαμπάκι πάνω στην κάμερα) αναμμένο. Δεν μπορούν να κλάψουν πριν, ή μετά την εκπομπή τους; Φαίνεται σαν να ήθελαν να κλάψουν από πριν και το κρατάνε για τη στιγμή που τα φώτα θα είναι καλά. Δε γνώριζαν το θέμα που προβάλλουν από πριν; Τόσο πολύ απροετοίμαστους τους βρήκε; Σαν πολύ ανυποψίαστοι για τη θεματολογία τους δεν έχουν γίνει οι παρουσιαστές-ίνφλουενσερζ μας; Και στο bio του λογαριασμού σας στο Insta, γιατί μου γράφετε πριζέντερ, χοστ, ή κόντεντ κριέητορ, τρομάρα σας; Για να βλέπετε τα θέματα και να αντιδράτε ως τηλεθεατές, ή για να τα παρουσιάζετε στο κοινό σας;

Γι’ αυτό, συνάδελφοι της Σόουπριτς συνέλθετε, σκουπίστε τα δάκρυα και κάντε μια ρημάδα δουλειά, χωρίς να εμπλέκετε το «εγώ» σας και σ’ αυτήν. Πιστέψτε με: Όσα νούμερα, ή λάικ και να φέρει το «ξέσπασμά» σας, η ψυχή δε νιώθει καλύτερα να την «ανοίγετε» σαν πατζουρόφυλλο στη θέα των απέναντι κάθε τρεις και λίγο. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να έχετε όλο και λιγότερη ψυχή για εσάς…».

Διαβάστε τη συνέχεια στο okmag.gr.