Δημήτρης Ουγγαρέζος: Το αιχμηρό σχόλιό του για τη δήλωση Πετρούνια αλλά και τον Γρηγόρη Πετράκο
Νέα

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Το αιχμηρό σχόλιό του για τη δήλωση Πετρούνια αλλά και τον Γρηγόρη Πετράκο

Δημήτρης Ουγγαρέζος: Το αιχμηρό σχόλιό του για τη δήλωση Πετρούνια αλλά και τον Γρηγόρη Πετράκο

Όσα έγραψε στο κυριακάτικο blog του

Από κόσκινο πέρασε για άλλη μια φορά ο Δημήτρης Ουγγαρέζος την ελληνική τηλεόραση και showbiz στο κυριακάτικο blog του στο okmag.gr.

Από την ατυχή δήλωση Πετρούνια μέχρι τον Γρηγόρη Πετράκο και την «Αυτοψία» δεν άφησε τίποτα ασχολίαστο.

Για τον Λευτέρη Πετρούνια έγραψε:

«Λάθος που ρωτήθηκε ο Λευτέρης αρπακόλα σε «επίδειξη τάπερ» για ένα τόσο σοβαρό θέμα; Ξεκάθαρα ναι.. Προσέξτε, δεν δικαιολογεί αυτό την επικίνδυνη παπαριά που ξεστόμισε, όμως αποδίδει ευθύνη και στον/στην δημοσιογράφο που ρώτησε κάτι τόσο σοβαρό, χωρίς να τον/την νοιάζει η απάντηση, αλλά ο τίτλος στην καλύτερη και στην χειρότερη, να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα, γιατί περιμένει και ο Ουγγαρέζος να κάνει δηλώσεις, μετά τον Πετρούνια.

Ρωτάμε, λοιπόν, χύμα από διατροφή, μέχρι το «Παιχνίδι του Καλαμαριού», το #metoo, τα εμβόλια, αν «έριξε» η Σμαράγδα Καρύδη το προφίλ της Soula Glamorous στο Insta και όποιον πάρει ο Χάρος, ό,τι βγάλει τίτλο και φαπ: Έβγαλε ο Πετρούνιας.

Ο καθένας μπορεί να έχει όποια άποψη θέλει στο σπίτι του. Όταν εισέρχεται στη δημόσια σφαίρα, οφείλει να σκέφτεται τι θα πει και πώς θα το εκφράσει με γνώμονα να ωφελήσει, ή έστω να μην βλάψει κανέναν που ακούει και παραδειγματίζεται, ή απλά, προβληματίζεται (αν είσαι και Ολυμπιονίκης τύπωνέ το, πρώτα, να το δεις και γραμμένο για σιγουριά). Ο δημοσιογράφος, απ’ την άλλη, οφείλει να διακρίνει τη συνέντευξη απ’ τις δηλώσεις και να ρωτά με αφορμή το πλαίσιο που συνάντησε τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Ο δημοσιογράφος δεν είναι ούτε το ουόκι-τόκι του αρχισυντάκτη του, ούτε ψαροντουφεκάς εμπρηστικών απόψεων και δηλώσεων».

Για την παρουσία του Γρηγόρη Πετράκου στο «Πρωινό» έγραψε:

«Ας πούμε, λοιπόν, τα πράγματα με το όνομά τους: Ποιος «κερδίζει» επικοινωνιακά από όλο αυτό; Σαφώς ο Πετράκος, ο οποίος «χορεύει» ψυχαγωγία και ενημέρωση στον ρυθμό του. Να μην τον έφερναν, ο Γιώργος και η Φαίη; Φυσικά και όφειλαν να τον φέρουν, εφόσον τον σχολίαζαν, ζήτησε να τους απαντήσει και στην τελική, «πουλάει». Το έκαναν για τα νούμερα τηλεθέασης; Και να ισχύει αυτό, πού είναι το κακό; Αφού, όντως σας ενδιέφερε η συζήτηση και την προτιμήσατε. Το θέμα είναι πως οι ερωτήσεις τέθηκαν και οι απαντήσεις δόθηκαν…

Η συνέχεια αποτελεί λάθος όλων, όσοι μπλέχτηκαν στη μανούρα. Δεν είχε δουλειά καμιά Παπαθωμά, κανένας Πετράκος και κανένας Λιάγκας, ή Παπαδάκης να τσακωθούν. Ο τελευταίος λόγος ανήκει σ’ εσάς, αδέλφια μου. Οφείλετε να είστε ενημερωμένοι και να αντιλαμβάνεστε τι ακούτε, όσον αφορά τις ερωτήσεις, αλλά και τις απαντήσεις. Η τηλεόραση αποτελεί το Μέσο. Πρόκειται για τον δίσκο σερβιρίσματος που φέρνει το γλυκό. Γευτείτε το και αποφασίστε, αν σας έπεισε, αν σας άρεσε και αν θα το ξαναφάτε. Αν ο Λιάγκας είναι ειρωνικός, ή προβοκάτορας, φαπ. Αν ο Πετράκος λέει πίπες, πάλι φαπ. Η ευθύνη σας είναι να καταλαβαίνετε τι διαδραματίζεται μπροστά σας και να κρίνετε. Ούτε η τηλεόραση, ούτε ο παρουσιαστής, ούτε καν, ο καλεσμένος έχουν την ευθύνη αυτή, παρά μόνο εσείς και το τηλεκοντρόλ σας.

Το ότι η Παπαθωμά τσακώνεται δημόσια με τον Λιάγκα που είναι στο ίδιο κανάλι και δουλεύουν για την ίδια τσέπη, θα το αφήσω να το συζητήσουμε μιαν ετέραν φοράν, κυρ-Παντελή».

Διαβάστε το blog του εδώ