Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Έχασα 20 κιλά γιατί φοβόμουν μην πάθω εγκεφαλικό»
Νέα

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Έχασα 20 κιλά γιατί φοβόμουν μην πάθω εγκεφαλικό»

Δημήτρης Σκαρμούτσος: «Έχασα 20 κιλά γιατί φοβόμουν μην πάθω εγκεφαλικό»

Εξήγησε για ποιους λόγους είχε μεγάλη πίεση

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και μίλησε για το λόγο που έχασε τα κιλά, τη δουλειά του και μοιράστηκε τη συνταγή για τα πιο νόστιμα νιόκι με μανιτάρια.

Τι είπε για την ανησυχία και το άγχος που είχε όλο το διάστημα της περσινής περιόδου με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης λόγω της πανδημίας;

«Παίρνω τέσσερα φάρμακα το βράδυ και δύο το πρωί. Έχω χοληστερίνη, πίεση και άλλα. Έχασα 20 κιλά γιατί φοβόμουν μη πάθω εγκεφαλικό. Γιατί η χρονιά που πέρασε ήταν τραγική για εμάς. Παιδιά που είχα εγώ χρόνια μαζί μου και με κοιτούσαν και περίμενα να ζήσουν οικογένειες από τη δική μου επιχείρηση ξαφνικά βρέθηκαν χωρίς να έχουν τίποτα, οπότε ήταν πολύ μεγάλο το άγχος. Πέρασα πολύ βάρος, άγχος και πίεση. Δεν ήξερα που θα πάει όλο αυτό το πράγμα μέχρι να ισιώσουμε το καλοκαίρι».

Γιατί έγινε μάγειρας;

«Έγινα μάγειρας γιατί ενώ δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με την μαγειρική όταν μπήκα στην κουζίνα μου άρεσε πολύ η αναρχία που επικρατούσε. Πριν το σέρβις γινόταν ο κακός χαμός και μόλις έμπαιναν οι πελάτες γύριζε ο διακόπτης και υπήρχε μια τέλεια αρμονία για να βγει το φαγητό. Ξεκίνησα σαν σερβιτόρος και ένα βράδυ ήταν ένα τραπέζι που με έτρεχε πάρα πολύ και στην Καλιφόρνια δεν πληρωνόμασταν, πληρωνόμασταν από τα τιπς, ήταν το 17% υποχρεωτικό. Και αφού με έτρεχε όλο το βράδυ ο τύπος φεύγει και μου αφήνει 2 δολάρια ενώ είχε κάνει λογαριασμό 400 δολάρια. Και βγήκα έξω να τον δείρω. Έρχεται τότε το αφεντικό μου και μου λέει πως αν ήθελα να μείνω εκεί να πάω να δουλέψω στην κουζίνα. Στην κουζίνα στην αρχή έπλενα πιάτα και έκλαιγα. Γύρναγα σπίτι και έκλαιγα από τον πόνο. Μετά με βάλανε προετοιμασία και μετά κουζίνα. Είχα πάει και σε σχολή μαγειρικής».

Γιατί χώρισε με το που ήρθε Ελλάδα;

«Δεν γνωριζόμασταν. Ήταν μεγάλο σοκ για μένα. Ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ στην Ελλάδα μετά από 12 με 13 χρόνια. Έφυγα το ’80 και γύρισα το 2001. Ήταν τα χρόνια που άλλαξε η Ελλάδα πάρα πολύ. Τη δεύτερη μέρα που ήμουν στην Ελλάδα πάω να πιω έναν καφέ σε μια καφετέρια μέρα μεσημέρι και “έφαγα πόρτα”, δεν με βάλανε μέσα. Εγώ δεν ήξερα τι σημαίνει “τρώω πόρτα” και πάω να πιω ένα καφέ και μου λένε “είναι όλα τα τραπέζια κρατημένα”. Μα τους λέω “είναι μεσημέρι, είμαι μόνος μου, θα πιω έναν καφέ και θα φύγω”, “δε γίνεται” μου λέει “δε θα μπείτε” και μετά μου είπαν ότι “έφαγα πόρτα”…», είπε και συνέχισε:

«Επίσης ο σωματότυπός μου και τα τατουάζ τότε δεν ήταν της μόδας, το 2001. Υπήρχαν άνθρωποι που άλλαζαν πεζοδρόμιο μόλις με έβλεπαν. Έμαθα από πολύ μικρός να μην κρίνω ανθρώπους από την εξωτερική τους εμφάνιση. Με στεναχωρούσε που το έκαναν οι άλλοι αλλά το ξεπερνούσα γρήγορα».

Ο σεφ προτείνει να δοκιμάσουμε τον συνδυασμό καυτερού με γλυκό στις συνταγές.

Ακόμα μαρτυρά πως το αγαπημένο του φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά.

Τέλος, αποκαλύπτει πως δεν μαγειρεύει ποτέ για δικούς του ανθρώπους.

Νιόκι με μανιτάρια δια χειρός… Σκαρμούτσου

Ο σεφ έδωσε συνταγή για να φτιάξετε υπέροχα νιόκι με μανιτάρια.

Δείτε τη συνταγή στο βίντεο: