Δώρα Χρυσικού: «Υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον μας που είπαν στον σύντροφό μου: “Τώρα θα μείνεις με τη Δώρα, που αρρώστησε;”»
Νέα

Δώρα Χρυσικού: «Υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον μας που είπαν στον σύντροφό μου: “Τώρα θα μείνεις με τη Δώρα, που αρρώστησε;”»

Δώρα Χρυσικού: «Υπήρχαν άτομα στο περιβάλλον μας που είπαν στον σύντροφό μου: “Τώρα θα μείνεις με τη Δώρα, που αρρώστησε;”»

Η εξομολόγηση της ηθοποιού για τις δύσκολες μέρες που πάλευε με τον καρκίνο

Η Δώρα Χρυσικού ήταν καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη, με την παρουσιάστρια να την ευχαριστεί διότι της έστειλε λουλούδια.

Η ηθοποιός μίλησε για τον καρκίνο τον οποίο πάλεψε για να ξεπεράσει.

«Είμαι καλά, γιατί είμαι γερή, είμαι υγιής.Όταν έχεις υγεία μπορείς να τα παλέψεις όλα. Οι άνθρωποι θεωρούμε πως είμαστε άτρωτοι και μόνο όταν έρθει η δυσκολία τη θυμόμαστε. Έχω γενέθλια σε λίγες μέρες και λέω πως κλείνω τα 46 και τα δύο. Γιατί η βιολογική μου ηλικία είναι τα 46 και τα δύο είναι από την επέμβαση.

Μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Δεν φεύγει από το μυαλό σου ποτέ. Αρχίζεις να έχεις μία διαφορετική ευγνωμοσύνη για αυτό το θαύμα που λέγεται ζωή».

Αναφερόμενη στον έρωτα, η Δώρα Χρυσικού είπε πως για εκείνη έχει μεγαλύτερη σημασία η αγάπη.

«Ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη του κόσμου και είναι το αντίπαλο δέος του θανάτου. Όμως, εκεί που σε εξυψώνει μπορεί να σε βυθίσει στην άβυσσο. Ερωτευόμαστε διαφορετικά σε κάθε ηλικία γιατί εμείς δεν είμαστε ίδιοι. Αλλάζουν τα κριτήριά μας. Εγώ πλέον, στα 46 μου έχω απομυθοποιήσει τον έρωτα γιατί έχω συνειδητοποιήσει πως ο συγκολλητικός αρμός είναι η αγάπη και δεν είναι ανάλογη του έρωτα.Έχω αποφασίσει πως επειδή θέλω να έχω ηρεμία, ψάχνω την αγάπη.

Εγώ τον έρωτα τον έχω νιώσει ανταγωνιστικά, σαν τρόπαιο. Κάποιες σχέσεις δεν μετεξελίσσονται σε αγάπη.

Εγώ είμαι σε σχέση πολλά χρόνια και έχει περάσει από πάρα πολλά μετερίζια.

Το θέμα με την ασθένειά μου με έχει πείσει πως αυτός ο άνθρωπος είναι ο άνθρωπός μου.

Έχω έρθει σε επαφή με πολλές γυναίκες που μου έλεγαν πως ήταν παντρεμένες και με παιδιά και μόλις έμαθε ο σύζυγός τους πως ήταν άρρωστες, τις άφηναν.

Το λέω και είναι πολύ συγκινητικό, με έκανε μπάνιο, ήμουν φαλακρή, με την τομή και μου έλεγε “είσαι η πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου”. Δεν με έκανε ποτέ να αισθανθώ ότι δεν είμαι ποθητή, ότι δεν έχω τελειώσει σαν γυναίκα.

Εκ των υστέρων, έμαθα πως υπήρχαν κάποια άτομα από το περιβάλλον μας που του είπαν “τώρα θα μείνεις με τη Δώρα, που αρρώστησε;” και τους είπε “τι ακριβώς εννοείτε; Η Δώρα είναι ο άνθρωπός μου, ήταν, είναι και μακάρι να είναι”.

Αυτό είναι κάτι που για μένα είναι βαθιά αγάπη, βαθύ ενδιαφέρον, βαθιά ανθρώπινο και είναι αυτό το “μαζί” που δεν μπορώ εύκολα να το περιγράψω».

Ο ρόλος της «Αρετής»

«Η βάση της υποκριτικής είναι η μεταμόρφωση. Οι ηθοποιοί έχουμε τη δυνατότητα να μπαίνουμε σε διαφορετικές ιστορίες, και για εμένα είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι. Η Αρετή είναι εντελώς διαφορετική από εμένα αλλά την αγαπώ. Την έχω αγαπήσει τη… γλωσσού. Στην αρχή ήμουν διστακτική γιατί γνώριζα πως είναι ένα τοξικός χαρακτήρας, με είχε πιάσει άρνηση πώς θα με ταυτίσει ο κόσμος, αλλά τώρα είναι στη φάση που γελάω πάρα πολύ μαζί της.

Είμαι σε φάση που την κατανοώ. Τώρα βρήκε και το φλερτ!

Τον άρπαξα τον άνθρωπο και τον ξεζούμισα!

Εκεί που τον διώχνει μετά του λέει έλα πίσω και είναι πάρα πολύ χαριτωμένο γιατί είναι οι κόντρες οι εσωτερικές που έχει μέσα της.

Ήταν πολύ ωραία τα γυρίσματα με τον Γιώργο Χρανιώτη.

Θα δούμε ότι ο Ανδρέας ναι μεν είναι παντρεμένος και η Αρετή δεν μπορεί να το δεχτεί, αλλά είναι πάρα πολύ αστεία η σκηνή που το ανακαλύπτει η Αρετή και τον πετάει έξω με την καραμπίνα και το σώβρακο!

Πιστεύω πως στο μέλλον αυτή η ιστορία δεν θα λήξει και δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα», πρόσθεσε.

«Η Αρετή είναι ένας μονολιθικός άνθρωπος, η οικογένεια της ήταν όλη της η ζωή. Αν οι άνθρωποι αντιλαμβανόμασταν τον κακό μας εαυτό, δεν θα το βγάζαμε προς τα έξω. Έτσι, και η Αρετή δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Νομίζω πως η Αρετή είναι τόσο εγκλωβισμένη σε αυτό που πιστεύει, που δεν μπορεί να το αλλάξει».