Δυστύχημα στα Τέμπη: Στον μηχανοδηγό φορτώνει το φταίξιμο ο σταθμάρχης
Νέα

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στον μηχανοδηγό φορτώνει το φταίξιμο ο σταθμάρχης

Δυστύχημα στα Τέμπη: Στον μηχανοδηγό φορτώνει το φταίξιμο ο σταθμάρχης

Ευθύνες στον μηχανοδηγό επέρριψε ο 59χρονοςο σταθμάρχης για τη φρικτή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών κατά τη μαραθώνια απολογία του σε ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Ο σιδηροδρομικός υπάλληλος ανέλαβε άλλη μία φορά το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί ωστόσο έβαλε στο επίκεντρο και τον μηχανοδηγό αναφέροντας τις παραλείψεις του το μοιραίο βράδυ.

«Με πήρε τηλέφωνο η αστυνομία και με ρώτησε αν έχουμε κάποιο ατύχημα ή εκτροχίαση. Όταν έκλεισα το τηλέφωνο με την αστυνομία με πήρε τηλέφωνο η πυροσβεστική και με ενημέρωσε ότι έγινε σύγκρουση τρένων στον Ευαγγελισμό. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς έχει γίνει το συμβάν. Δεν θυμάμαι τι έγινε».

«Εγώ είχα δει στον πίνακα ότι όταν γύρισα τα κλειδιά, αφού μπήκε το 2597, οι λυχνίες ήταν λευκές σταθερά. Αυτό που μπορώ να εικάσω είναι ότι το κλειδί κούμπωσε στιγμιαία και στη συνέχεια ξεκούμπωσε και γύρισα στην παρακαμπτήριο δίχως όμως να αλλάξουν οι λυχνίες στον πίνακα».

«Εάν ο μηχανοδηγός μου έλεγε ότι μπήκε στη γραμμή από την άνοδο στην κάθοδο πάλι δεν θα γινόταν τίποτα αυτό το επιβεβαιώνει και ο προϊστάμενος μου ο κύριος Νικολάου. Εάν μου ζητούσε υπόδειγμα 1001 θα σταματούσε η πορεία του τρένου και θα έστελνα τον κλειδούχο να δει τι έχει γίνει απ’ τη στιγμή που εγώ είχα ενδείξεις ότι τα κλειδιά ήταν στην ευθεία. Ο μηχανοδηγός σίγουρα είχε αντιληφθεί ότι κινείται στη γραμμή καθόδου. Έπρεπε να με φωνάξει και να με ρωτήσει γιατί κινείται εκεί κι αν θα συνεχιστεί ή όχι. Απ’τη στιγμή που δεν του ανέφερα ότι κινείται μέσω διαγωνίου στην κάθοδο, έπρεπε να σταματήσει και να φωνάξει γιατί το κλειδί είναι ανάποδα».